Mis kurat Eesti hiphopis sellel nädalal toimus?

Oktoobrikuu eelviimane nädal osutus Eesti hiphopis eriliselt aktiivseks. Loomulikult ei ole see mingi üllatus. Eesti räpp magab 3/4 aastast ja tegutseb ainult viimases kvartalis ja nii igal aastal. Award season! Muidugi muutub asi juba natuke naljakaks, kui suveks mõeldud lood oktoobrikuu lõpus välja antakse. Tegelikult ei ole see naljakas, ma tean. Ilma selgesihilise plaadifirmata ning vajalike investeeringuteta imagoloogilistes ja turunduslikes küsimustes on iga MC Eestis sunnitud olema ka marketingimees. Peab oskama ennast positsioneerida, on uurinud oma sihtrühma käitumismustreid, oskab krediitkaardiga Facebooki postituste eest maksta ning teab täpselt, mida teha, et need klikid kätte saada, mis seal kuskil ilma omanikuta vedelevad. Artisti selles osas kritiseerima ei ole siia küll kedagi palutud. Kogemused kritiseerivad ennast ise ja kivi lendab praegu rohkem plaadifirmade kapsaaeda. Sealt veereb see tarbijate, raadiote ja üritusekorraldajate kapsaaeda. Rullime ja suitsetame selle kivi kõik koos ning liigume edasi. Meile meeldib aktiivne hiphop Eestis. Meile meeldivad uued muusikavideod, uued lood, uued saated, uued riided. Eriti meeldib meile kõige sellel kallal viriseda. Mis kurat Eesti hiphopis siis sellel nädalal toimus?

 

5Loopsi jope

5loops lubas geari. Kvaliteetset, ägedat ja päris brändiväärset geari. Jess! Siiamaani on kõik jee. Tikand? Supperjee. Fotod? Väga jee. Jope? Jope aastaaeg seega megajee. Kogus? 10. 10 jopet? Number kümnes on sees ainult üks 0. Ilma selleta on ta 1. Kamoon, juuurrde! 1000! 100 000! Liis Lemsalule oma 5Loopsi jope! Videod. Promo. Reporterisse koera ja politseiga reklaamklipp. Ootused on kõrgele aetud.

 

Okym – Vabamees

Okymi uue looga on natuke segased lood. Usun, et mitte keegi ei vaidle vastu kui ütlen, et tegemist on Eesti andekaima sõnaseadjaga. Tehnilises riimipaigutamises sörgib kogu Eesti hiphop mehe tuules. Tema tuule tuules. Selles riimikuulipildumises jääb mulle aga segaseks see, kes ta päriselt on. Kes on Okym? Publik nõuab lahtrit! Publikule sobis väga “Kirjad Aguli Seintel” lahter. Publikule sobib ka näiteks hitimeistri lahter, sobib Piradose lahter, sobib klubimuusiku lahter. Publikule ei sobi pendeldamine lahtrite vahel. Lugu “Vabamees” on minu jaoks kirss selle segaduse tordil. Hea räpp, laulu osa, biit. Kõik aga kunnid eraldi lahtrites.

 

Tähetargad – Kaiff video

Eestis välja anda lugu ja aeg hiljem video on minu jaoks suur küsimus – miks. Ma loodan, et keegi räägib mulle kunagi mõne klubi tagaruumis selle osadeks lahti ja ma saan aru, kui loll inimene ma terve elu olen olnud. Selle duo pauk on veel tulemata, loodame seda lähitulevikus kogeda. Illustratsioonid videos aga megggga ülos (pöial)!

 

Suur Papa – A.V.R. video

Suur Papa on uus-räpparina sisenenud skenesse ilma muusikavideota. Haruldus. Tal on paar videot, aga need ei defineeri teda. Ülos! Tema uus video on tore, mõnus, chill, aga taaskord mitte täispauk haubitsast, millest Suurel Papal tavaliselt asjad lendavad. Miks ei ole muusikavideos ühtegi nägu, ühtegi emotsiooni? Vandenõuteoreetik minus on mõelnud välja 12 teooriat. Võin mõnikord jagada kui huvi on.

 

Chalice – Surematus

Ma vaatan iga nädal seda “Laula Minu Laulu” saadet sealt Kanal 2-st ja Jarek Kasar astub aina sügavama jalajälje minu südamesse. Sümpaatsuse level 9000. Jarekil tuli välja lugu nime alt “Chalice”. Naf said, houmboys! Naf said…

https://soundcloud.com/jarekkasar/chalice-surematus

 

Pumpüss EHHF 2014 eri OM3

Supermegasümpaatnehyperäge värk! Aidake Pümpüssi meestele investoreid leida, et nende ind ei lõpeks ja jaks ei raugeks! Megaaülooos!