Moekunstnik Britt Samosoni “Floating Island” sügis/talv kollektsioon

Woaa! Britt Samoson on minu lemmik moekunstnik Eestis. Üks põhjus on, et ma ei tea kedagi teist ja teine põhjus on, et ta teeb alati midagi rohkem. Rohkem kui oodatakse. Rohkem kui teised teevad. Ta ei tee ühtegi oma asja möödaminnes. Oota, kes see üldse teeb oma asju möödaminnes? Kõik teevad! Inimene ei keskendu enam ammu. Keskendumine detailidesse. Keskendumine visuaali. Keskendumine kõladesse. Keskendumine! Lisaks räägib Britt Samoson oma loomingus sellises keeles, millest mina siin aru saan. Nii peenes maailmas nagu seda on Eesti moemaailm – on see minu jaoks esmakordne.

Nägin kunagi ammu ühte Britt Samosoni intervjuud. Sellel hetkel olin oma peas juba ammu suure ülemaailmse streetwear brändi “Hooligan Hamlet” (peakontoriga Tokyos) asutaja. Intervjuus peegeldus jõuliselt tema suhtumine moodi ja tema oskus selle kõige keskel inimene olla. Sellest ajast peale jälgin huviga visuaale ja lugusid, mis tema loomingut saadavad ning ootan, et kunagi saan temaga koos välja töötada graafilise nokamütsi või t-särgi, mida maailm varem näinud ei ole. Oeh..

Aga tagasi reaalsesse maailma: siin on tema järjekordne meistriteos “Floating Island” sügis/talv kollektsioon ja eraldi meie nö formaati kenasti passiv intro video. Eriti jõhkkkker, kuidas kõik see ülevoolav emotsioon, mis video visuaali süvenedes mind saadab, võimendub 1057 korda veel tänu klippi saatvale muusikale. Mingil põhjusel ma tunnen alati ära, kui klipis on tegeletud muusikaga eraldi, kui sellesse on aega pühendatud. Enda (mitte väga) üllatuseks avastasin loomulikult, et muusika eest on vastutama pandud andekas muusik ja laulja Anneliis Kits (State of ZOE). Kollektsioon ise kerkib teiste seas kõrgemale just seetõttu, et Britt Samoson on ise joonistanud sellel olevad kangamustrid, mis on inspireeritud loodusvormidest ja taimedest ning kokku segatud kristallindusega. Õhulised kangad vahelduvad tummiste kudumitega ning õrnu pastelseid toone vahetavad kohati välja jõulised sügisesed värvid.

See kollektsioon pluss kõik kokku, mis selle YouTube’i lingi peal toimub, on kirjeldamatu võit kogu Universumile, millest suur hulk inimesi võibolla aru ei saagi. Õnneks ei kuulu mina nende sekka ja loodetavasti ei kuulu sinna ka sina. Keera helinupp põhja ja naudi oma võitu – Britt Samoson “Floating Island”.

Kollektsiooniga saab täpsemalt tutvuda ja endale soetada 27. oktoobril Telliskivi Loomelinnakus, JOOKS rattastuudios. Täpsemat infot selle ürituse kohta leiad siit

Detailset pildimaterjali kollektsiooni telgitagustest leiad siit

(Igaks juhuks mainin, et loomulikult me teama veel kodumaised moekunstnike onjo)