Videoräpi Eesti #1

Kunagi elas ühes pisikeses kalameeste pilpakülas mere ääres kahekordses puumajas Räppar Rauno. Ta oli tõeline ülekülamees, sest ta oli räppar! Külas oli olemas ilus kõrtsilaulik (kartulikoore värvi kiharate ja suurte rindadega), vana poetaguse ümiseja (kergelt tüse) ja andekas peerupilli puhuja (kes sai ükskord uksega näkku), aga Rauno oli räppar! Rauno ei näinud eriti hea välja, külasimmanil oli ta ebameeldiv külaline, sest kuulas alati enda muusikat, aga inimesed andsid talle kõik andeks. Ta oli räppar. Iga loll oskab lõõtspilli saatel laliseda, aga Rauno oskas räppida! Kõrtsilaulik ei sallinud teda, poetaguse ümiseja vihkas teda ja peerupilli puhuja tegi kõik, et Raunol läheks halvasti. Aga igalpool, kus oli Rauno, seal oli alati ka külarahvas, sest Rauno oli äge. Raunol ei olnud vaja eriti pingutada, sest inimestele meeldis kõik, mis Rauno tegi. Rauno elu oli ilus.

Ühel päeval kõik muutus. Külla tuli elama Jonathan (t ja h keskel). Jonathan oli räppar, kes ei osanud eriti räppida. Aga Jonathanil olid küla kõõõige suuremad päikeseprillid! No ikka –O-O– väga suured. Alati kui Jonathan hakkas räppima, pani ta oma prillid ette ja terve külarahvas jooksis kokku seda imevigurit vaatama.

Räppar Rauno räppis nagu ta ikka räpib, aga päikeseprille tal põld. Külainimesi ei huvitanud enam, mis Rauno teeb. Jonathanil olid suured päikeseprillid. Mõtles siis Rauno, et ei jää muud üle, kui hankida endale ka päikeseprillid. Suuremad kui Jonathanil! Mõeldud tehtud.

Tuli Rauno külaplatsile, ladus ette oma Jonathani prillidest suuremad päikeseprillid ja rahvas hõiskas vaimustusest! Rauno oli jälle õnnelik. Jonathan oli kurb.

Jonathanil olid aga sõbrad suures linnas. Sõbrad tõid Jonathanile linnast veel suuremad päikeseprillid. Suuremad kui tõllarattad! Jonathan pani ette oma uued päikeseprillid ja astus uhkelt külaplatsile. Külaplatsil olid aga ees juba kõrtsilaulik, poetaguse ümiseja ja peerupilli puhuja – kõigil ees päikeseprillid suuremad kui külavanema keldri uks! Rauno oli kurb, Jonathan oli kurb.

Kõrtsilaulik, poetaguse ümiseja ja peerupilli puhuja olid rõõmsad.

Järgmisel päeval seadsid nad sammud uhkelt külaplatsile, panid ette oma päikeseprillid, aga kae üllatust! Kogu külarahval olid ees päikeseprillid. Rauno oli kurb, Jonathan oli kurb, kõrtsilaulik oli kurb, poetaguse ümiseja oli kurb, peerupilli puhuja oli kurb.

Järgmisel päeval ei olnud külaplatsil enam kedagi. Külarahvas oli kurb. Siin on Hooligan Hamleti 10 räpivideot #1. Need ei ole parimad, need ei ole halvimad, need on räpivideod.

 

10. Toe Tag – Kilekott

See oli ilmumis aastal üks retsimaid asju, mida ma Eestis näinud olin. Esiteks oli see minu jaoks üks ägedamaid lugusid Toe Tag’i albumil “Kõik on formuleerimise küsimus” ja teiseks tundus mulle eriti bädass, et selles videos muusikuid peaaegu ei näidatudki.

 

9. Hanf Kung – Produktide jaoks

Üks paremini ajastatud muusikavideosid Eesti räpis. Tolm nime ümber “Hanf Kung” aina kerkis ja kerkis. Pikalt ei saanud aru, kas see projekt on nali või nad on salakavalad ja tuimestavad naljaga ning tegelikult oleks tark pommivarjendisse pugeda. Ja siis käis litter ning keegi ei kahelnud enam Hanf Kungi tõsiseltvõetavuses – uus nimi on tulnud ja jätke see endale meelde, kui peale nii suurt kõssi veel on midagi, millega meelde jätta.

 

8. Vöörad – Keelatud

Okym Riim ameleb Laura Kõrgemäega.

 

7. Betoonking – Chillout squad

Parim BMW turundustegu Ida-Euroopas aastal 2001. Hoian vaimustust sellest automargist oma südames salaja siiani. Väga ajastu truu visuaal, mis jääb ilmselt igavesti väga paljudele inimestele lapsepõlve meenutama.

 

6. 5Loops – Labidad/Viisakad

Video, mis oli oma ilmumisel üks hinnatumaid visuaale eestikeelsele muusikale ever. Nii räpparite kui muidusööjate seas. Midagi teistsugust eestlasele, midagi väga sPoomi. Eriti sümpaatseks teeb asja see, et igast millisekundist selles videos peegeldub töö ja energia ja ajakulu. See on 5Loopsi video mitte mingi 3.50 onjo?

 

5. Cool D – Eestlased

Esimene räpivideo, mis nägi välja nagu päris räpp. Lõpuosas toimuv jämm on nii NYC, et Primo ise viskaks ka tõetruu vaibi eest retweedi.

 

4. Metsakutsu – Valed On Valed

Jep, see on ametlik video, jep selle mõtles välja Metsakutsu ise, jep seal on errriti ilus tantsija Alisa, jep selle filmis moefotograaf Oliver Moosus. Jep, sa võid sellega kahekesi teha, mida iganes soovid.

 

3. Tommy Cash – Euroz Dollaz Yeniz

Video on jõhker. Pole küsimustki. Küsimused on, aga mitte video osas. Küsimusi on palju. Üks küsimus oleks näiteks, et “kuhu järgmiseks?”. Kindlasti on ka inimesi, kellel on küsimus, et “mis juhtus?” või “miks?”. Video visull on välismaa, tehtud töö on suur, aga tegelik põhjus, miks video siin nimekirjas on, asetseb lõpus, Ülemiste tunnelis.

 

2. Pirados Mixtape

Muusikavideo muusikavideo sees – korralik inception shit. Kutsuge Nolan. Tegelt ei ole oluline – meil on Hardi Keerutaja. 14 minutit kaamerasse räppimist filmida võib tunduda lihtne ülesanne, aga küsige Hardilt ja ta võib teile rääkida, et ei ole.

 

1. Mastodon – The Motherload

Arikkel väikese üllatusega! Vaadake see video algusest lõpuni ja ma võin teile garanteerida, et te ei kahetse. Booty shakin ass clappin! Legendaarne Mastodon tegi trikki ja vaadake, mis juhtus.

Täägid: