Sneakersnstuff x 10-gruppen x PUMA Suede

Sneakersnstuff on Rootsist pärit ketsipood, mis tähistab juba 15ndat sünnipäeva sellel aastal. Alustasid nad pisikese poega Stockholmis, aga 15 aastaga on kasvatud  suureks ning üle maailma tuntud brändiks, kellel vööl mitmeid koostööprojekte suurimate nimedega maailma streetweari tööstuses. Hiljuti avasid nad ka oma poe Londonis, mis on päris kuri saavutus ühele väikesele Põhjamaa ketsipoele.

15 aastat on pikk aeg ning  Sneakersnstuff  on selle ajaga kõvasti vanemaks ja targemaks saanud. Ühel päeval tuli neil mõte uurida Rootsi kultuuri ning kõike seda, mis on mõjutanud Rootsi disaini. Sellisetel otsingutel jõuti rühmituseni 10-gruppen, mis on 1970-ndatel 10 Rootsi disaineri poolt kokku kutsutud rühmitust. Rühmitus tegutseb tänaseni. Kümnest esialgsest disainerist on alles kolm: Birgitta Hahn, Tom Hedqvist ja Ingela Håkansson-Lamm, kes ikka veel igapäevaselt disainiga tegelavad. Nende suureks armastuseks on mustrid.

Sneakersnstuff pöördus Puma poole, et teha äge projekt, mis tähistaks nende 15 aastat ning samas oleks väike tagasivaade ja kummardus Rootsi disaini ajaloole. Koostöös Puma ja 10-gruppen ja Sneakersnstuff vahel loodigi kolm erinevat mustrit Puma Suede tossudele. Kõik 3 erinevat värvi said oma nime 10-gruppeni veel 3 tegutseva disaineri järgi, Birgitta, Tom ja Ingela.

Lisaks ägedatele tossudele on kokku pandud ka lühike tutvustav video projektist, mida soovitan kindlasti vaadata. Kes ütles, et tossud on ainult noortele tiinekatele, kes ei oska ajalugu hinnata ja austa oma juuri? Tossud tulevad müüki Sneakersnstuff poodides Stochholmis, Malmös ja Londonis 8. novembril, lisaks ka nende veebi poes.

Selle artikli kirjutas meile Mikk Lemberg. Kui Sul on huvitavaid mõtteid, mida inimestega jagada soovid, kirjuta meile yo@hooliganhamlet.com