Karmo Ruusmaa illustreeritud tüdrukud koguvad kuulsust üle maailma

Ilmselt sa juba tead, kes on Karmo Ruusmaa. Kui sa ei tea, siis näitle, et tead. Vähem piinlikum või nii. Karmo “brändi The Goons üks alustalasid” R on kodumaises hiphopis asju joonistanud kauem kui mina ennast mäletan. Värsketest töödest võiks sulle korda minna näiteks Suur Papa “Näita Mulle Kuningat Mixtape” coverart, Oleg Kosjugin t-särk, Poliitika ja pullisitt jnejnejne… jne.

Eesti hiphop tuleb mehel pingutusevabalt nagu ilus suhe. Loomulikult ei peatu asi sellega. Ei olnud see kaua aega tagasi, kui eestlased said uhkusest lõõritada, et ookeanide taga keskmisest kõvem mees ja 50 Centi homeboy Young Buck on saanud enda loo “Rage” video meie oma tüüpidelt. Võid 3 korda arvata, kaks viimast ei lähe arvesse, kes selle video illustratsioonide taga on. Eelmise G Uniti ja ka järgmise G Uniti kaanestaar Young Buck muusikavideo taga seisavad eestlasted Timo Albert ja Karmo Ruusmaa. Kuidas selline asi peavoolumeedia radari alt läbi lipsas jääb meile mõistatuseks nagu kogu ülejäänud peavoolu meedia.

Lisaks sellele, et Karmo joonistab vägagi kõrge leveli NBA illustratsioone väga ametlikele NBA väljaannetele, jagavad igas võimalikus augus tema illustratsioone vägagi ametlikud artistid teiselpool ookeani. Ma ei hakka isegi eraldi välja tooma The Game‘i kommentaare tema illustratsioonide kohta jms. Mees on the king no doubt ja tema levelile siinkandi vastast ei ole.

karmo ruusmaa

 

Kõik need sälgud mehe saavutustevööl aga ei ole isegi mitte jäämäe tipp. Üks kõvemaid ja ägedamaid asju Eestis praegu on ka Karmo kätetöö. Selle võtab kokku üks sõna – @peachbutter_.

@peachbutter_ on ülimalt populaarne Instagrami konto, kuhu Karmo oma illustratsioone üles laeb. Suppppermõnus materjal ilusatest naistest ja tossudest, illustreeritud kuulsusi, vahele hiphopi ja kõike muud meile südamelähedast. @peachbutter_ ~12000 jälgijaga konto teeb silmad ette peaaegu kõikidele eestlaste kõige armastatumatele kodumaistele Instagrami staaridele sealhulgas Kristel Aaslaid, Lauri PedajaLiis Lemsalu, Getter Jaani jnejnejne. Täpselt selline ongi tänapäeval tee pisikesest Tallinna töösturajoonist California palmide vahele. Usun, et on ainult aja küsimus, kui Karmo Ruusmaa lehvitab tiibu kõrgel meie peade kohal ja meil ei jää muud üle, kui kadedusest vinguda ning kibestunult möliseda, kui sitt kõik on.

Peachbutter Instagram @peachbutter_
Karmo Instagram @karmoruu
The Goons koduleht

karmo ruusmaa

karmo ruusmaakarmo ruusmaakarmo ruusmaakarmo ruusmaakarmo ruusmaakarmo ruusmaakarmo ruusmaakarmo ruusmaakarmo ruusmaa

karmo ruusmaa