Cool-D uus singel “Sinisilm”

Eesti tuntuim hiphopi legend Cool-D on valmis saanud uue singli „Sinisilm“, mis räägib lähisuhtevägivallast.
Cool-D uus lugu „Sinisilm“ räägib viimasel ajal Eesti meedias üheks läbivaks teemaks olnud probleemist, lähisuhtevägivallast. Singli muusika autor on A-Rühma, HU? ja paljude teiste projektide produktsiooni eest vastutav DJ Critikal. Loos teeb kaasa lauljatar Tuuli Rand.

Uus singel “Sinisilm”

Cool-D kirjeldab „Sinisilm“ ideed: „Oleme ju kõik mingil määral kuulnud lugusid perevägivallast, kus peamiselt on kannatajaks ikkagi naispool. Viimasel ajal on antud teema eriti päevakorda tulnud ning seetõttu tekkis mul ka mõte selle loo tegemiseks. Iseloomult üsna dramaatiline pala, aga ei kõneta mitte vägivallatsejaid, vaid kutsub just suhtevägivalla all kannatavaid naisi astuma otsustavaid samme suhte lõpetamiseks. Need naised peaks mõistma, et vägivaldne mees ei muutu ja sinisilmne lootus, et võib- olla „ta“ enam järgmine kord ei löö, teeb ohvri olukorra ainult hullemaks.“

Varem peamiselt küll meelelahutuslikel teemadel musitseerinud räppar Cool-D võtab mõnikord sõna ka pisut tõsisematel ning sotsiaalselt olulisematel valupunktidel – nii ka Sinisilm loo puhul.
„Ehk annab see lugu vägivalla ohvrites jõudu eneses julgust leida, abi otsida ja endisele elule selg pöörata. Suhtevägivald on karm teema, kus ohvril pole mõtet naiivselt loota, et olukord paremaks läheb. Ka singli pealkiri “Sinisilm” on kahe teraga. Kes jääb vägivallatseja vabandusi sinisilmselt uskuma, võib kahjuks ka järgmisel korral sõna otseses mõttes sinise silmaga lõpetada. Mõnes mõttes kehtib see tõde ka laiemalt, kui ainult lähisuhetes,” kommenteerib Cool-D selle just naistepäeva eel valminud singli pealkirja.

Lugu saab tasuta alla laadida siit

Cool-D “Sinisilm”
Naisvokaal: Tuuli Rand
Klaver: Konstantin Tsõbulevski
Muusika salvestus & Mix: Dj Critikal / Mindnote Records stuudios
Foto & Video: yoitsfella

Cool-D facebook
Dj Critikal facebook
Tuuli Rand facebook

comments powered by Disqus