Kuldmuna 2015 – Eesti reklaami ja disainiauhinnad

Täna õhtul toimub Eesti reklaamimaastiku kõige olulisem sündmus – Kuldmuna 2015 gala. See on üritus, kus maailmatasemel zürii, loovad inimesed vaatavad üle Eesti loovate inimeste töö tulemuse ja hindavad seda, võrdlevad seda kõigega, mida nad on maailmas näinud ning skoorivad. Täna hommikul tehti teatavaks nn shortlist ehk siis kõikide konkursile saadetud tööde seast valiti välja finalistid.

Kuldmuna finalist on kõva sõna nagu Oscari nominent. Üheks finalistiks on näiteks “Firmagraafika” kategoorias kodumaise rõivabrändi SWÄRK identiteet ehk logo ja kõik selle ümber käiv maailm, mille autoriks Helene Vetik Hmmm Creative Studio’st. Meie hoiame pöialt, et kukuks ka muna!

 

swark

 

Hmmm Creative Studio on maailmalevelit näidanud veel kategoorias “Fotograafia”. Pundis Linda Loovteenused ja fotograaf Ken Oja on tehtud pilti kajakkidest. Imelised fotod teevad nendest kajakkidest rohkem Lexuse kui pisikese toote, millega veekogudes hängida. See fotoseeria on from out of this world ja modelli kõrvalosas meie üks Eestimaa andekamaid, stilist ja talent – Elisabeth Aare.

 

zegul_3

 

Veel on “Firmagraafika” kategoorias finalist meie salajane lemmik Reval Denim Guild ning nende enda kujundatud graafika uuele kübara suunale Guild Hattery. Need on käsitsi valmistatud kübarad, millest nõretab Eesti pärandit. Palju õnne RDG ja ootame mune.

 

reval guild denim

 

Reval Denim Guild’i näeme ka “Fotograafia” kategoorias mitme kordse esindajana. See pole muidugi mingi ime. Kõik RDG fotod on algusest peale olnud eepilised ja silmatorkavad. Igaüks saab aru, et tegijatel on selge visioon ja arusaam. Selline luksus omakorda valmistab korraliku ja igale vaatajale arusaadava komplekti. Detailid moodustavad terviku. Pörrrrfekt!

 

reval denim guild

 

RDG_4_BLACK_BW_CROPPED_A3

 

reval guild denim

 

reval denim guild

 

Loomulikult leiame finalistide seast veel töid, mis on tasemelt sama välismaa nagu Reval Denim Guild. Näiteks Ööloom. Ööloom on eestlaste tehtud on näotekk või unemask. Ööloomale on juurde joonistatud superhästi harmoniseeruv graafika. Täiega minu teema ja mul on hea meel, et sellised siirad asjad sellisel kommertstasandil mainimist leiavad.

 

ooloom

 

 

Kõikide Kuldmuna 2015 töödega saate lähemalt tutvuda konkursi kodulehel. Võitjad selguvad juba täna õhtul suurejoonelisel Kuldmuna galal Tallinna Lennusadamas.

Rohkem infot ürituse Facebooki lehel 

Fotomaterjal pärineb Kuldmuna 2015 kodulehelt https://defol.io/kuldmuna/2015

Täägid: