Allan Vainola? Ei, Allan Kingdom

Ei, ma ei hakka teile, kallid sõbrad, rääkima vanakooli kitarristist. Täna on meil teemaks Allan Kingdom. Eks ta ole enamuse jaoks täielik tundmatus siiamaani.

Esimest korda kuulsin tüübi häält Kanye Westi bängerilt “All Day“. Nagu mida, kes sa oled, kust sa tuled, kuidas sa Kanye laulul oled??

Allan, raisk. Oli ühele Kanye houmidele muusikat aeg ajalt saatnud ning üks päev kutsuti salajasse stuudiosse. Poiss isegi ei teadnud, et tema sõnadest saab olema refrään “All Day” laulul. Ta isegi ei kujutanud ette, et esineb koos Kanye ja Theophilusega BRIT auhindade jagamisel. Igatahes seal ta oli. Mälestus, mis ei lähe kunagi meelest.

Mees, kes ei ole ühegi plaadifirmaga käsi löönud hetkel ja ajab ikka oma asja seal Ameerikas. Ta on ka öelnud, et ei sõlmi ühegi plaadifirmaga seni kuni ta ise ei suuda oma visiooni edasi anda. Tore näha, et noor inimene ei pürgi niivõrd raha poole kui pigem täieliku eneseväljenduse.

Eelmise aasta suvel oli välja andnud oma neljanda album-mixtape “Future Memoirs“, kuidas iganes ta seda nimetada tahab.

Album, mis minu meelest kinni sõnades, mida räppar soovib edasi anda. Ei ole küll filosoof, aga üritab anda edasi oma lugu, mis kirjeldab teda igas võimalus mõttes. Mis on kindlasti parem kui mainstream rapparite lüürika, mis ei ole isegi nende kirjutatud… Kindlasti tuleb ära märkida jällegi, et tüüp teeb ka ise muusikat oma lüürikale. Ma arvan, et see on ainult positiivne. Tähendab, et noormehel võib olla eelist teiste ees.

Endale tõsiselt meeldib “Positive” sellelt albumit, sest see biit seal taga. Meenutab mulle, kui tiinekana underground hip hop Youtube otsingusse panin. “Observ” on ka midagi, mida peab kuulama. Allan on muhe mees.

Paar nädalat tagasi tuli Allan uue lauluga “Keep It Easy“. *spoiler* See on mul repeadi peal olnud nüüd mõnda aega. Ma ei tea, kas selleks peab nõid olema või mitte, aga siit võib ilmselgelt välja lugeda, et kutt on Kanyega kohtumisest nii mõndagi kaasa võtnud, sest biit kohe karmim.

 

Kindlasti on tüüp, keda võiks jälgida tulevikus. Ta isegi öelnud, et nüüd on vaja keskenduda detailidele ning leida parim viis kuidas mõtteid ja visioone edasi anda. Samas võib-olla leiame tema lüürikat Kanye uuelt albumilt “So Help Me God”, kes teab?! Ma kohe kindlasti mitte..

Allan Kingdomi tegemised:

Soundcloud
Twitter