Kes on J-Flowz vol 1

Mõni aeg tagasi hakkasin kuulma kuulujutte noorest Londoni räpparist, kes on mingitel segastel asjaoludel sattunud Eestisse. Ei pööranud eriti tähelepanu. Neid välismaa kutte on siin ennegi olnud, kelle parimaks tehniliseks oskuseks Eesti hiphopis on see, et nad ei ole eestlased.

Keerame kella natuke edasi ajani, kus juhtus see, et Hooligan Hamlet kutsuti Eesti moedisaineri Anna Viik stuudiosse juttu rääkima ja pilti tegema. Põhjus lihtne – Anna Viik on moekunstnik, kes teeb palju koostööd hiphop artistidega Londonist. Saate juba aru, kuhu see tekst triivib? Loomulikult kükitas Anna Viigi stuudios kuulujuttudes kõlanud mees Londonist nimega J-Flowz.

Miks ta seal oli? Anna Viik tegi koostöös J-Flowziga kollektsiooni “Lines”. Mida see tähendab? See tähendab, et üks Eesti moedisainer ja üks Inglismaa MC ühendasid oma loomingulised jõud ja tegid koos midagi uut ja ägedat. Sellest sai audiovisuaalne lühifilm “Lines“, mida aitasid ellu puhuda andekad Eesti videokuntsnikud.

See kõik tundus kokku väga põnev. Vägagi. Mind hakkas see kleenuke Londoni MC huvitama. Kes kurat on J-Flowz, miks ta Eestis on ja, miks levivad kodumaa hiphop ringkondades temast kuulujutud? Eriti põnevaks kiskus asi siis, kui kuulsin poole kõrvaga, et ta olevat käinud Tartus 5LOOPS stuudios midagi müstilist tegemas. Kuidas ta juba s’Poomi juures on jõudnud käia? Kuidas ta juba Yo!Hoovil ülletusesinejana üles astus? Kuidas ta juba üritusel Grind jõudis Sigma (UK) esinemist soendada? Kuidas täiesti võõras mees tuleb uude riiki ja hakkab kohe sellisel levelil räppi tegema? Kujutad sa ette, et lähed Portugali ja oled kohe tipp Portugali räpi produtsentidega stuudios ja esined suurüritustel? Mina ka mitte.

Vastuse sain temaga ühendust võttes. J-Flowz on explorer. Ta uurib, avastab, õpib ja loob selle kõige põhjal. Ta läheb kuhugi riiki, võtab kõikide sealsete hiphopi skene inimestega ühendust, kas üritustel peale LIVE või näiteks interneti teel Facebookis jnejne. Imeb endasse kõik, mida selle riigi hiphop kultuuril on talle pakkuda ja annab omalt poolt vastu kõik, mis tal on, ja liigub edasi. Ta tegi samamoodi näiteks Pariisiga. Nüüd on ta Tallinnas.

Tal on oma crew Sonne Bien, kellega ta Londonis oma asju ajab. See pole mingi külapoe ees räppimise seltskond, vaid jõuline 21. sajandi loovkollektiiv, mis koosneb fotograafidest, videograafidest, disaineritest, muusikutest. See on tõeline kaasaaegne hiphopi liikumine, mille kohta tahaks kindlasti rohkem teada. Tahaks teada, mida ta 5LOOPSiga koos tegi. Tahaks teada tema esinemisest Inglismaa suurnime SIGMA kontserdil Tallinnas. Ma tahan teada, KES ON J-FLOWS!

Kes on J-Flowz vol 2 on teie ees juba üsna varsti ja see saab olema Hooligan Hamleti jaoks enneolematult suur, enneolematu kuju, enneolematu… enneolematu noh!

Sonne Bien koduleht
J-Flowz Instagram
J-Flowz Twitter