Salapärane Timo Tiivas

Boom! Siin ta on. Ta on disainer, kelle töödest ja olemusest lihtsalt ei saanud kirjutamata jätta. Te lihtsalt peate neid nägema! Mees, kellelt tellivad töid nii Simple Session, Viljandi raad, MÜRK kui paljud teised. Ja selle kõige juures suudab mees säilitada alati oma täieliku käekirja ning identiteedi. 100% kunstnik, 100% eesti oma. Sada prossa Timo Tiivas.

Võtsime Timoga ühendust ning üritame mehest pisut rohkem sotti saada. Ja saime. Või kas ikka? Tšeki üle!

Yo, Timo! Räägi endast – kes oled ja kust tuled?

Yo. Olen 20 aastane noormees Rakverest. Tegelen graafilise disaini ja illustreerimisega.

Rakvere.. Mulle seostub see moel või teisel räpiga, kuid Sina vist rohkem pungi ja rocki vend? Miks? Ja kuidas oled seal hoodis vastu võetud?

Olen pigem pungi ja roki vend jah. Kasvasin selle muusika keskel üles kuna mõlemad mu vanemad vennad kuulasid samuti seda sorti muusikat. Aga žanrites ma tegelikult väga kinni ei ole, pigem meeldib mulle lihtsalt värske ja omapärase kõlaga muusika.

sketsid

Oleme suhelnud umbes 5 aastat ja kogu selle aja oled sa tegelikult tahtnud Tallinna minna. Mis seal siis paremat on? Kas Rakvere ei hoia Sind enda juures nii nagu mind minu kodulinn hoiab?

Noh, tegelikult see tõsine Tallinnasse minemise soov tekkis alles suvel, kui ma sain lõpuks aru, et Rakveres mind tõesti enam miski kinni ei hoia. See linn on mulle aastatega väga vööraks jäänud ja ma tunnen, et oleks aeg edasi liikuda kuhugi kus on rohkem minusuguseid inimesi.

Teed eriti ägedat graafilist kunsti. Millest inspiratsiooni saad?

Enamjaolt inspireerib kindlasti muusika. Eriti just agressiivne ja veidra kõlaga muusika. Aga kindlasti inspireerivad ka teised disainerid ja elu iseenesest. Ega alati ei saa ise ka aru kust see inspiratsioon tuleb, see lihtsalt tuleb.

tbw_halloween

Kui Timo Tiivas oleks üks ansambel, siis milline?

Mingi eriti tummine roboti vokaalidega post-punk oleks tuus.

Oled teinud töid väga erinevatele asutustele ja firmadele, sh. näiteks Eesti BMX skene legendaarne Mystic, sama skene newcomer OnWheels, Viljandi linnavalitsus, Simple Session ja nii edasi. Kas selline täiesti seinast seina tööde tegemine kuidagi juhet sassi ei aja?

Seinast seina tööd ongi just head tegelikult. See arendab oskust luua erinevatele klientidele soovitud disain.

Mürk-#1---#16

Sinu stiil? Kuidas Sa seda kirjeldaksid?

Minu töödes mingisugust sügavmõttelist teemat ei kohta. Hoolin enda tööde puhul peamiselt ikkagi ainult sellest, et lõpptulemus lahe välja näeks.

Stiili puhul saan kõvasti inspiratsiooni vanast koomiksikunstist ja mulle meeldib kasutada kas väga eredaid värve või siis ainult musta ja valget.

Ligikaudu kuus aastat tagasi tegid ühes spetsiifilises ekstreemspordi foorumis tahtjatele signatuure. Millisel hetkel sa sellest signatuuride maailmast välja hüppasid ning kuidas „ekstreemspordine“ minevik su loomingut mõjutanud on?

Hea küsimus. Kunagi sai koperdatud sellise saidi otsa nagu emptees.com (nüüdseks mintees.com), kus erinevad disainerid ja illustraatorid enda särgikujundusi näidata said. Kõik need särgid olid lihtsalt nii ägedad, et tahtsin kohe samasuguseid asju looma hakata. Foorumitesse signatuuride tegemine nagunii mind enam kuidagi ei arendanud ning tundsin, et vektorkunst on just midagi minule. Joonistamine on mulle tegelikult lapsest saadik täiega meeldinud.

daggers_session

Millist osa naisterahvast sulle enim joonistada meeldib?

Nägu. Eriti enda tüdruku nägu. Peput ka, hehe.

marii chappie_marii

Pikka aega varjasid sa sotsiaalmeedias enda tegelikku identiteeti. Kas selline enese teadlik varjamine on või oli mingi teadlik osa alter-ego loomisest ja sinu mänguplaanist disainerina?

Tegelikult pole ma end kunagi varjanud, see lihtsalt kukkus välja nii, et enamus mu kliendid ei teadnud milline ma välja näen. Aga mulle tegelikult meeldivad küll täiega need artistid, kes on suutnud enda identiteedi täiesti varju jätta.

Minu töödes mingisugust sügavmõttelist teemat ei kohta. Hoolin enda tööde puhul peamiselt ikkagi ainult sellest, et lõpptulemus lahe välja näeks.

Sinu lemmik viis pühapäeva veeta?

Toas tühja passides ja mussi kuulates või õues gurlfriendiga pildistades.

logod deathanimation creeper_bash

Täägid: