Juhani Särglep ja Katri Palm Dominikaani Vabariigis hullu panemas

Rainer ütles, et ma teeksin teile selgeks, mis video see on ja, miks ma sellest artikli kirjutan. Seega okei, hakkame pihta. See video on nii siiras, nii mõnus. Täis inspiratsiooni ning annab suure doosi motivatsiooni (räägin enda eest). Video peategelased on inimesed, keda sa küll jälgid kaugelt, aga oled justkui nendega seal samas. Sa sukeldud koos nendega sinna maailma, kus nad on. Istun siin arvuti taga ja surfan koos nendega! See on uskumatult lahe.

Instagramis ütlesin, et sellest saab muusikavideo esmaesitlus. Nüüd ütlen, et see on lihtsalt selle mega-giga-super laheda reisivideo premiere. See, et see muusikavideoks sai, see on boonus. Juhani Särglepa ja Katri Palmi reisivideo sai ametlikuks WHTKDSay To Me” muusikavideoks. Kas pole mitte vinge?

Juhani Särglep Hooligan Hamlet

Ma ei anna veel teile seda videot, sest ma tahan tutvustada inimesi selle taga. Natuke infot, et vaataksite põnevusega.

Alustuseks väike tutvustus, kes sa oled ja millega sa tegeled?

Ma olen Juhani Särglep, mõned teavad mind MiinusMiljoni (hahaaa, see sama MiinusMiljon noh!!) nime järgi, kuid tegelikult olen ikkagi Juhani. Õppinud, kasvanud ja eluaeg elanud Tallinnas, tegelikult tunnen endas seikleja hinge. Tahaks maailma peale ära kaduda ja avastada uusi seiklusi. Kui kedagi huvitab kuivem taustajutt, siis juba keskkooli ajal sai selgeks mis teha tahan – see on filmimine ja visuaalne loome. Lõpetasin BFM’i ja alustasin karjääri freelancerina.

Kus ja kellega käisid? Miks sa läksid sinna?

Ränk igapäevatöö väsitab, eksole. Vajasime Katsiga lõõgastavat puhkust peale rasket talve. Küsimusele, kes on Kats vastan, et Katri on mu pruut, parim sõber ja ametlik ajaplaneerija. Tekkis võimalus minna kaheks nädalaks Dominikaani Vabariiki, hea mõte! Teeme ära. Haarasime võimalusest ja kohal me olimegi. Kuna me ei tahtnud bassesini ääres lebotamise turisti reisi, siis võtsin oma filmitehnika kaasa ja nii me seiklesime iga päev.

Juhani Särglep Hooligan Hamlet

Mis sulle Dominikaani Vabariigis kõige rohkem meeldis?

Eestisse tagasitulles lennukis hakkasime siis kõike meenutama. Minu jaoks kõige meeldejäävam oli meeletu soojus, palavus, päike ja asjaajamine kohalike dominikaanlastega. Seal aega ei kehti. Õigemini seal on Dominikaani aeg, mis tähendab, et ajalisel kokkuleppel pole mingit kokkulepet. Rentisime kohaliku Datico käest tema sõbra auto. Sellega oli ka palju kauplemist, ootamist ja kokkulepitu muutuseid. Lõpuks saime väga korraliku auto. Sularaha pihku ja võisime minna.

Juhani Särglep Hooligan Hamlet

Kui võrdled Eestit ja Dominikaani Vabariiki, siis mis see kõige suurem erinevus on? Inimesed, elu ise, kliimast rääkimata?

Kõige suurem erinevus tuleb kliimast – see muudab inimesi. Dominikaani Vabariigis on väga palju päikest. Kohalik giid mainis kohe ära, et 10% elanikest on usklikud ja 90% on alkohoolikud. Kuna nad toodavad ka ise rummi ja kohalikku alkoholi, siis seda juuakse ka väga palju – inimesed on seal sõbralikud ja abivalmid. Kui tahad, siis saab Dominikaanidel väga väiksese päevarahaga hakkama.

Mis oli kõige ilusaim koht, mida sa nägid?

Ilu on Dominikaani saare peal ikka. Kui linnad ja külad on suhteliselt räpased, tolmused ja ülekoormatud, siis loodus on väga ilus. Ägedad mäed, võimsad metsad, palju rohelust, võimas ookean. Huuh… juttu jätkuks kauemaks.

Juhani Särglep Hooligan Hamlet

Nüüd on see hetk. Ei taha jutuga liiga pikaks venida. Siin on kõnealune muusikavideo kahest Eesti noorest.

 

Follow Juhani Särglep:

Instagram
Homepage
Facebook

Follow Katri Palm:

Instagram
Facebook

Follow WHTKD:

Soundcloud
Facebook