Batman: Arkham Knight – kas sa peaksid ostma uue Batmani mängu?

Mu ema ütles mulle alati, et “Mis iganes juhtub, jää iseendaks. Välja arvatud siis, kui sa saaksid olla Batman. Siis ole alati Batman!” Okei, võibolla lugesin ma seda nalja hoopiski internetist, aga mõte jääb samaks. Kahjuks on päris maailmas vähe nii rikkaid inimesi, kui seda on Bruce Wayne, ning need vähesed, kel on võimalus suure hirmuäratava Nahkhiirmehe kostüümi riietuda, ei kasuta seda ära. Õnneks on olemas Rocksteady Studios, kes juba kolmandat korda lubab kõikidel inimestel enda sisemise Batmani välja lasta ja virtuaalses Gothamis kõikidele kurjamitele raudse rusikaga molli anda! Poisid ja tüdrukud, see on Batman: Arkham Knight!

arkham knightarkham knightarkham knight

Kui sa oled veel kahe vahel, et kas Pimeduse Rüütli roll on ikka sinu jaoks, oleme kokku pannud lihtsa tabeli plussidest ja miinustest.

 

Sa PEAKSID ostma uue Batman: Arkham Knighti kui:

  1. Sulle meeldib Batman. Ma tunnistan ausalt üles, ma olen rohkem Marveli, kui et DC tüüp, aga kui ma kodus raamaturiiulisse vaatan, siis suur osa mu koomiksikogust on just sellele mehele pühendatud. Batman on badass ning ta karismalevelid on niivõrd kõrged, et ta muudab hirmuäratavaks ka kõige tobedamana tunduvad vaenlased. Kamoon, eelmistes mängudes on olnud tüüp nimega Calendar Man, kes saadab oma kuritegusid korda ainult mingitel teatud kuupäevadel. Või Mad Hatter – mees, kes elab välja oma “Alice Imedemaal” fantaasiaid. Shit’s weird, yo! Aga noh…. Batman paneb asjad toimima. Vot nii cooli mehega on tegu.
  2. Sulle meeldivad stiilsed asjad. Sest virtuaalne Gotham on kogu täiega ikka kuradima stiilne. Esimene vaade kogu linnale võtab sõnatuks. Vihmapiisad peksmas vastu Batmani keepi, kui ta kõrge torni otsast alla hüppab ja linna poole liugleb. See, kuidas lennates ta keebi alumine ots lipendab saba kombel. Scarecrow tülgastavalt äge välimus. Bat-signali valgusvihk öise linna kohal. Damn, dude!
  3. Sa oled alati tahtnud Batmani autoga sõita. Batman: Arkham Knight pakub seda võimalust ja oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, see on hea! Kujuta ette, et sa istud tanki roolis, mis on sama kiire, kui keskmine sportauto, ent ei näe välja nagu roomikutega metallist kuubik. Otse vastupidi (vt. ka eelmine punkt)! Tankidest rääkides… Batmobiil muutub selleks VAID ühe nupulevajutusega ning, kui ta on tankivormis, liugleb ta sujuvalt mööda asfaltit, nagu iluuisutaja taliolümpial.
  4. Sa otsid põnevust. Batman: Arkham Knighti keskmes on lugu, kus hallutsinogeene kokku keetev Scarecrow on käed kokku löönud enda nägu varjava Arkham Knightiga (kes, nagu järeldada võib, on andnud seekordsele mängule alapealkirja). Mis on Scarecrow plaan? Keegi ei tea, aga ilgelt põnev on! Kes on Arkham Knighti maski taga peidus? Keegi ei tea, aga kurat, kuidas tahaks sellele küsimusele vastust! Mäng laseb tükk aega tooli ääre peal istuda ja küüsi närida, nii et pane põrandale pehmem vaip ja kanna kindaid!
  5. Sulle meeldib, kui mängud pakuvad tegevust pikemaks ajaks. Virtuaalse Gothami tänavad pakuvad niivõrd ohtralt erinevaid tegevusi ja lisamissioone, et kui sa oma mängusessioonid mõistlikult ära jagad, saad järgmise jaanipäevani mängida! Hea küll, see on ehk kerge liialdus, ent ühe õhtuga sellele joont alla ei tõmba!
  6. Kas ma juba mainisin, et Batmobiil muutub ühe nupulevajutusega tankiks? Jah? Fuck it, see fakt väärib kordamist!

arkham knight arkham knightarkham knight

 

Sa EI PEAKS ostma uut Batman: Arkham Knighti kui:

  1. Sul on PC. Arvutiversioon oli mingitel ulmelistel põhjustel niivõrd katki, et Rocksteady ja WB Games peatasid selle müügi ning soovitasid pettunud klientidel raha tagasi küsida. Positiivne on muidugi see, et vähemalt ei üritatud kogu asja sujuva pohuismiga vaiba alla pühkida… aga samas on ikkagi üpriski andestamatu tegu. Kui kodus teleka all PlayStation 4 või Xbox One olemas on, siis pole probleemi.
  2. Sa pole seeria eelmisi mänge mänginud. Kuna lugu on enam-vähem otsene järg Batman: Arkham City’le ning pidevalt visatakes viiteid ja vihjeid eelmistele osadele, oleks nende eelnev läbimine soovituslik. Muidugi, mängu saab nautida ka ilma seda tegemata, ent where’s the fun in that? Mine ja osta kõigepealt eelmised osad JA siis see kõige uuem. Kõlab nagu plaan? Kõlab nagu plaan!
  3. Kui sulle olid kõik positiivsed punktid vastukarva või kui sa oled lõbu vastu allergiline Nagu, foriil, mida sa siin teed?

arkham knight arkham knight arkham knight arkham knight

Batman: Arkham Knight on selle suve suurim videomäng, fo sho. Loodetavasti aitasime sul otsusele jõuda, kas liituda kõikide nende tuhandete ja tuhandete poiste-tüdrukutega, kes virtuaalse Batmani saabastesse astunud on. Sest see on mäng, mida me kõik väärima JA vajame!

 

Tahad lugeda rohkem artikkleid videomängude teemal? Tšeki kassaaparaadi kombel välja level1.ee!

Artikli autor:
Sten Kohlmann Twitter

Instagram @theriddimone
Koduleht – level1.ee

comments powered by Disqus