Mats-Kaarel Ruus x Viljandi BASH

Nüüd juba neljas Viljandi BASH on tulekul. Mis see küll on? Probably suve kõige lahedam tänavaspordifestival Eestis. Seekord toimub see 1.-5. juuli. Hah, meie jaoks on kõik chill. Elu, Viljandi, sport ja nii edasi. Kuid tegelikult. Me peame tähtsaks ka rääkida inimestest, kes võtavad osa 2015 (daaa, obv) Viljandi BASH-st. Teeme ülevaateid inimestest ning nende suhetest Viljandi ning BASH-i kui festivaliga. Hooligani lavalaudadele astub Mats-Kaarel Ruus, kes on Eesti üks vingemaid uisutajaid. Väike aplaus ning nautige!

Yo mees, räägi meile endast. Kerge ülevaade inimesele, kes pole ehk su aladega sina peal. Haha. Mis peol viimati käisid?

Jou, nimeks on Mats-Kaarel Ruus, pärit Tallinnast ja vanust on piisavalt. Viimased 15 aastat olen tegelenud tänavaspordiga, täpsemalt sellise alaga nagu trikirulluisutamine(inglise keeles: blading, rolling, rollerblading, aggressive-inline jne) ja selle edendamisega Eestis. Tööalaselt tegelen energiajoogi brändi turundusega. Peol? Viimased poolteist kuud on tööga nii kiire olnud, et pole ühtegi vaba nädalvahetust olnud. Viimane kord, mida sai vähegi peoks nimetada oli Tädi sünnipäev, aga tuleval nädalavahetusel on plaanis tasa teha asjad.

CSI-d mängides avastasin, et oled freestyle suusataja ka. Kuidas uisutamine + suusatamine omavahel kombineerub, üks täiendab teist?

Just, viimased 4 talve olen vahelduse mõttes sõitnud veidi tõsisemalt ka freestyle-suuska ja see on mulle järjest enam meeldima hakkanud. Jah, uisu ja freestyle suusa alustalad on üsna sarnased, tuleb lihtsalt õppida arvestama, et sul on jalge all kõvasti pikem pind ja sul on realselt olemas nose’d ja tail’id millest kinni haarata. Suht kiire progress on olnud, olen saanud selgeks enamus analoogseid trikke, mida uiskudega oskan. Näiteks talve lõpus lisasin suusa trikipagasisse 900 ja cork 900. Kuna Eestis on talvedega nagu on, siis julgen soovitada nii suusatajatele suvel alternatiivina uisutamist ja ka vastupidi, sest terve talvel uiskudega siseparkides sõitmine muutub ka pikapeale üksluiseks.

Sa oled varem ka käinud Viljandi BASH-il, kuidas muljed on sellest festivalist?

Olen paaril korral käinud. 2013 põikasin peale pikka töönädalavahetust Pärnus kiirelt läbi ja tšekkisin BMX finaale. 2014 lisati Bash’ile uisutamine, aitasin väheke korraldusliku poolega ja võtsin samuti võistlusest osa. Kuna eelmisel aastal otsustas ilmataat pühapäevase võistluspäeva sajuga ära rikkuda, siis õnnestus mul tänu laupäevasele heale etteastele uisus isegi I koht võtta. Kui pühapäevane sadu välja arvata, siis oli eelmise aasta Bash minu jaoks suve üks ägedamaid sündmusi, nii et muljed on ainult positiivsed!

Kuidas sinu meelest erineb Viljandi BASH teistest festivalidest või sarnastest üritustest?

Bash erineb teistest üritustest atmosfääri ja ürituse potensiaali õigesti ära kasutamise poolest. Bash’ile on seni Eestis toimuvatest suvistest üritustest ainukesena lisatud see väike X faktor, mis motiveerib sõitjaid kõvasti rohkem pingutama. Samas ülejäänud korralduslik pool on piisavalt chill, et kõigil on võimalik rahulikult üritust nautida.

Kirjelda oma sõnadega Viljandit?

Rahulik, väike, chill ja kultuurne linn keset Eestit, hea koht kuhu tulla, kui on vaja veidi aega maha võtta.

Millega saad sina end Viljandiga siduda?

Mu tüdruksõber on Viljandist pärit.

Mida lahedat soovitad inimestel suvel teha, peale Viljandi BASH-i?

Soovitan külastada kindlasti Ghetto Games festivali Venspilsis, Lätis! See on üheltpoolt regiooni suurim suvine elamusspordi festival, kuid teiseltpoolt on seal paljugi huvitavat ka neile, kes eelpool mainitud aladest niivõrd palju lugu ei pea.

Mats-Kaarelil on hea meel, sest

sest Eestit ja Viljandi Bash’i saab sellel aastal külastama üks Euroopa parimaid trikirulluisutajaid ning skeene ägedamaid isiksusi, Alex Burston, Suurbritanniast!

“Suured tänud intervjuu eest, peace!”

 

Nonii. Kõik, kes tahavad hoida silma peal Viljandi BASH tegemistel:

KODUKAS

FEISBUUUK

INSTAGRAM

comments powered by Disqus