Kaks piltilusat Eesti tüdrukut, kes kutsuvad ennast Jone Blanc. Why? Why the fuck not.

Kaks päriselt ilusat tüdrukut, adidas ja Ducati bike – fotograaf Silver Mikiver tuli sõjaväest linnaloale ja viis Jone Blanc tüdrukud Josefine ja Nelery taas pildistama. Oleme nendest naistest ennegi juttu teinud, aga liiga vähe sai. Süveneme rohkem ja uurime sügavamalt ja õpime neid tundma.

 

Jone Blanc ühendab kaks super vinget (ja tulikuuma) Eesti tüdrukut, kes umbes poolteist aastat tagasi Hong Kongi kolisid ja seeläbi üldse tuttavaks said. Hong Kongis olid nad kogu aeg ninapidi koos ja kui neid eraldi nähti, küsiti kohe, kus teine on. Selle loo valmimise ajaks on nad näiteks põrutanud koos kaheks kuuks Miamisse modellitööd tegema.

 

hooligan hamlet

 

Kes on Josefine ja Nelery?

“Mina kutsuks ennast vanderselliks,” teatab Josefine Vaher-Vahter. “Olen neiu, kes põgeneb igapäeva rutiini eest, et seigelda mööda maailma.” Loomulikult ei jää alla ka Nelery: “Olen seiklushimuline maailmarändurist dreamer, kes pidevalt uusi väljakutseid otsib. Spontaansus on hinnas!”

Kummagi puhul pole tegemist pealinna tüdrukuga (öeldakse ju ka, et parimad modellid tulevad just väikelinnadest), aga suurema osa oma elust on nad just Tallinnas elanud. Josefine sündis Pärnus ja Nelery on pärit Rakverest. Täna on aga keeruline öelda, kust nad parasjagu elavad, sest tiivad (ja modellitöö) viivad Jone Blanci tüdrukuid igalepoole. “Olen püsimatu noor hing ja ei kavatsegi veel maha rahuneda, sest mõte, et maailmas on nii palju avastamist väärt kohti, tekitab minus aina rohkem põnevust ja ekstaasi,” tunnistab Josefine.

 

hooligan hamlet

hooligan hamlet

 

Mis on joneblanc.com?

“Alguse sai kõik pisikesest mõttest tekitada endale lisahobi ja kohtasin õiget inimest, kellega tundus ainuõige mõte see kauaaegne unistus realiseerida,” räägib Josefine. “Eelkõige on see koht meile endile, kuhu koguda mälestusi, aga samas tahaks inspireerida ja julgustada teisi reisima, elama comfort zone’ist välja ja tegelema asjadega, mis neid siiralt õnnelikuks teevad.” Tundub nagu täpselt midagi sulle? Follow ja ela oma unistust www.joneblanc.com

 

Töö kõrvalt reisite ja avastate maailma?

“Jah, vaba aeg kulub enamjaolt reisimisele, mis on tohutult arendanud iseseisvust ja võimet keeruliste olukordadega toime tulla,” räägivad tüdrukud kui ühest suust. “Uued riigid, uued toidukultuurid, uued olukorrad, uued tutvused ja samal ajal kõige selle jäädvustamine. Maailmas on tohutult palju imelisi paiku, mida pole veel oma silmaga näinud ja eesmärgiks on need kohad kindlasti läbi käia.”

 

hooligan hamlethooligan hamlethooligan hamlethooligan hamlethooligan hamlet

 

Aga mis veel?

Neleryt on nakatanud longboardi armastus ja sellega võib ta sõita non-stop. Ka Josefine tunnistab, et suur osa ajast kulub trenni tegemisele: “Enim harrastan joogat ja poksi, aga trennivalik oleneb kindlasti ka hetke emotsioonist. Kui viibin riigis, kus on võimalus hike’ida, siis saab seda ikka ka paar korda nädalas tehtud. Hong Kongis elades oligi just matkamine üks mu lemmikuid vaba aja veetmise viise.”

 

Kirjeldage oma stiili.

“Minimaalne ja lihtne,” teab Nelery. “Minu kapi sisu on enamjaolt must, hall ja valge, värve väga ei leidugi. Olen hands down suurim nahafänn: nahkpüksid, -tagid ja –poolsaapad on sage nähtus ja bikeri stiil on mu lemmik. Suvel eelistan muidugi ka heledaid suviseid riideid ja vahel tuleb tuju ka naiselikke kleite ja seelikuid kanda, kuid see on siiski harv juhus. Lihtsuses peitub võlu! Väga entusiastlik ketsikandja ma ei ole, aga hiljuti on mu kapis endale paar Nike Roshe’sid ja adidased koha leidnud. Kui kõrval on suur ketsisõber Josefine, siis tekkis ka endal huvi.”

“Tõstan käed üles, olen olnud viimased kaks aastat täielik sneaker girl.”

Moemaailmas töötamine on Josefine’i pannud hindama kvaliteeti ja mugavust. “Tõstan käed üles, olen olnud viimased kaks aastat täielik sneaker girl. Miks? Minu elus on nii palju liikumist ja alatasa on kiire ühelt castingult teisele, mistõttu olen hakanud hindama mugavust. Aga see ei tähendab kindlasti seda, et üldmulje peaks igav jääma – kvaliteetne jalanõu on just see, mis teeb outfiti terviklikuks. Seega on suur osa minu garderoobist nii Nike Roshedele kui ka Air Maxidele pühendatud. Suve alguses tegi suure comebacki ka adidas Superstaride ja Stan Smithiga.”

 

hooligan hamlet

hooligan hamlet

 

Milline on Eesti tüdrukute stiil?

“Mitmekülgne,” usub Josefine. “Stiil on minu silmis midagi väga isiklikku ja Eesti neiud on viimaste aastate jooksul aina julgemaks muutunud ning üha enam näeb tänavapildis seda vau-efekti, mis paneb järgi vaatama.” Siiski näevad mõlemad, et puudub jääb julgusest ja omanäolisusest. “Julgust leida see stiil, mis toob kõige paremini esile sind ja su keha.”

 

Vana hea keskkooli salmiku küsimus: “Mis muusika teile meeldib?”.

“Oleneb tegevusest, kellaajast ja keskkonnast.” Mõlema tüdruku muusikamaitse on seinast seina. Josefine maitse varieerub hip-hopist ja RnB’st Indie Rockini, Nelery toob välja aga Schoolboy Q, Linkin Parki, The Weekndi ja Movementi.

 

hooligan hamlethooligan hamlet

 

Räägime nüüd nendest fotodest.

“Silveriga on meil koostöö juba esimesest shootist peale olnud meeletult loomulik,” tunnistab Josefine. “Tunda on, et liigume samal lainel ja sihime iga korraga aina kõrgemale, et ka iseennast ületada.”

 

Ja lõppu traditsiooniline selfhype, et mis on teie arvates Hooligan Hamlet?

“Ütlen ainult üht: tasub silma peal hoida ja jälgida progressi, kuidas üks hakkamist täis sõpruskond pürgib aina kõrgemate unistuste slash tähtede poole. Keep up the good work!”

Suur suur aitäh adidas Eesti ja Pentax.
Vaata kindlasti www.joneblanc.com

Fotod: Silver Mikiver
Tekst: Keilit Aedma
www.keilitaedma.com

comments powered by Disqus