Selle aasta viimased videomängud!

September on kohe-kohe läbi saamas, ent videomängude massiivne vool on alles hoogu kogumas. Aasta 2015 on mängurite vastu tegelikult juba vägagi helde olnud, sest on, mida mängida ning hästi palju väljastatud kraamist on olnud väga hea – ainuüksi september on meieni toonud sellised suured hitid, nagu Mad Max, Super Mario Maker ja Metal Gear Solid V: The Phantom Pain! Viimane neist on minu aega vägagi edukalt endale nõudnud, kuid see on hea – tegemist on minu jaoks viimaste aastate ühe parima mängukogemusega! Aga aitab minevikku vaatamisest. Vaatame, mida suudab 2015 meile veel pakkuda, ning viskame pilgu peale neile kõige suurematele potentsiaalsetele pärlitele!

 

September

Sügiskuu toob kohale iga-aastased kohustuslikud spordimängud, mis ei üllata oma meeletu populaarsusega. FIFA 16 toob esmakordselt virtuaalsele palliväljakule naismängijad ning NBA 2K16 on löönud käed tuntud multitalentse filmirežissööri Spike Leega, kelle osalus on niivõrd intrigeeriv, et isegi mina, kes ma tavaliselt spordimängudest eemale hoian, olen tollest mängust üsnagi huvitatud! Eelnimetatud spordimängude kasuks räägib lisaks ka fakt, et need ilmuvad pea et igale platvormile, seega nendest elamustest on raske ilma jääda. Ekstreemspordi austajatele teeb ehk meelehead uutele konsoolidele ilmuv Tony Hawk’s Pro Skater 5, mille arendajaks on küll stuudio, kelle alt on väljunud seeria ehk viimased nõrgemad (ja osad kohutavad) osad, ent samas on hea see, et liigutakse tagasi vana valemi juurde, mis töötas.

 

 

Oktoober

See kuu kerib tuure üles. Selle all pean ma silmas eelkõige seda, et viimane aeg on vanad mängud ära lõpetada, sest kohe hakatakse hullu panema. Vaba aeg kulub kõik videomängudele! PlayStation 4 omanikud, soetage Uncharted: The Nathan Drake Collection, sest see kogub kokku kõik kolm PS3 peal ilmunud ülihead mängu, lihvib nende välimust ilusamaks ning paneb need ühele plaadile! Antud seeria on kvaliteetne, lõbus ja seda on raske mitte soovitada. Et asi oleks aga aus ja tasakaalus, tuleb ära mainida ka Xbox One’i mäng Halo 5: Guardians ning olgugi, et numbriliselt on tegu juba põhiseeria viienda osaga, on põhjust mängu seltsis veeta küll – Halo mängud on alati olnud hea graafika ning superhea mängitavusega ja senimaani nähtu najale toetudes pole põhjust selle osa puhul teisiti arvata. Kuid see pole veel kõik, ütlevad teleturu töötajad! Rock Band ja Guitar Hero tulevad mõlemad oktoobris varjusurmast välja, WRC 5 lubab soovijatel ralliauto rooli istuda, järjekordne Assassin’s Creed hiilib varjudest välja ning Yoshi’s Woolly World näeb niivõrd armas välja, et kui sul on Wii U, aga sa ei julge poes miskipärast müüjale otsa vaadates seda mängu osta, lase seda teha oma väiksel õel, vennal või sugulasel. Päriselt ka!

 

 

November

Okei, this is it. November on liiga hull. Mu süda ei pea pingele vastu. Mitte, et see uute mängude hulk oleks niivõrd meeletult suur…aga samas ikka on ka! Üldse ei raisata aega, 3. kuupäeval lüüakse letti uus Need for Speed, mida sa jõuad ehk paar päeva mängida, enne kui ilmub uus Call of Duty: Black Ops 3! Järjekordsed neli päeva puhkust ning siis kukub aatompomm sõna otseses mõttes, sest korraga ilmuvad Fallout 4, Rise of the Tomb Raider NING Starcraft II: Legacy of the Void. Kui see ei ole kõige rahakotti laastavaim combo, siis ma ei tea, mis on! Arvad, et kuu saab sellega läbi? Arva uuesti, sest 17. kuupäeval kukub sülle Star Wars: Battlefront, mida on oodatud ikka vääääääga kaua. Mul ausalt öelda ei ole õrna aimugi, kuidas me kõik selle üle elame!

 

 

Detsember

Aasta viimane kuu ei oota. Kohe üldse mitte, sest juba esimesel päeval pannakse meid kõiki raske valiku ette – kas superlõbus troopilise avatud maailmaga “pane hullu” simulaator Just Cause 3 või uus “tulistame taktikaliselt” Rainbow Six: Siege? Mina küll näiteks veel vastata ei oska sellele küsimusele, sest nii palmide all jooksmine ja asjade raketiheitjaga õhku laskmine, kui ka kindlale planeerimisele ja taktikalisele mõtlemisele järgnev tulevahetus kõlavad mõlemad võrdselt ägedad valikud! Kõik mängud ilmuvad uutel konsoolidel ja arvutil.

 

 

Huh. Aasta lõpuni on jäänud veel kolm kuud, ent eelnevat nimekirja vaadates tundub justkui oleks tegu terve aastatäie heade mängudega. Ja need on ainult mõned näited! Aasta lõpus paneme ka kõige paremad mängud kirja!

 

Artikli autor:
Sten Kohlmann Twitter

Instagram @theriddimone
Koduleht – level1.ee

comments powered by Disqus