Hamlet proovib jalga: adidas Originals x Kanye West “Yeezy Boost 350”

Mis paelub mind selle ketsinduse juures? Miks peaks ühele inimesele nii palju korda minema, mis kellelgi jalas on? Loomulikult on minu jaoks ääretult põnev vaadata seda disainerina. Jälgin, kuidas maailma suurimad disainerid ja teadlased lükkavad ennast koguaeg uutesse ja uutesse kõrgustesse, et ikka veel, 2015 aastal disaini külluses disainida midagi enneolematut, midagi uut, midagi innovatiivset, mis raputaks kõiki ja kõike. Sellest veel rohkem läheb mulle korda, kuidas üks disainitud toode maailma mõjutab, masse liigutab ja kultuure tekitab. See on faking eepiline vaatepilt, mille esiritta ma olen ennast aastatega võidelnud.

hooligan hamlet

 

Esimene paar Eesti Vabariigi pinnal

Adidas Eesti pingutas Hooligan Hamleti nimel ninast vere välja, võitles Ida-Euroopa bloki õiguste eest Euroopa tasandil ja see siin on tulemus – esimest korda kõikide maailmade ajaloos on seitsme maa ja mere tagant Eesti riigi piiride vahele jõudnud esimene paar seda Universumi fenomeni – adidas Originals X Kanye West Yeezy Boost 350 “Piraadi must”. Suhteliselt suure tõenäosusega on see esimene paar kogu Baltikumis.

Loole mastaapi anda, siis näited inimestest, kellele väga musta värvi Yeezy Boost peale läheb. Justin Bieberist Swiss Beatsini ja tagasi.

 

 

Eelkõige biidimehena tuntuks saanud ja seejärel räppar ja nüüdseks “the artist” Kanye West on tossumaailmas suutnud korda saata midagi sellist, mille sarnaseks on võimelised väga vähesed. Et mitte öelda, ainult üks. Viimaste aastate kõige suurema haibi ja promoga tossud on kõik justnimelt seotud Kanyega. Ma ei mõtle 20000000€ 15 sekundilist reklaamklippi “Su Nägu Kõlab Tuttavalt” saate vahel. Ma mõtlen ikka seda, et sajad tuhanded inimesed maailmas on aasta otsa oodanud, ennustanud, analüüsinud, veel oodanud, veel ennustanud ja siis kogu haibi kulminatsioonis – ilma jäänud. See on turundus, beibi!

 

“Mis tunne on?”

Haipi me oleme näinud ja kuulnud. Teiselt poolt on Yeezy Boosti algusest peale nimetatud Nike Roshe Run’i koopiaks ja disainilt mitte millekski eriliseks. Pean ausalt tunnistama, et kuulusin samasse leeri. Endale aruandmata, et räägin ainult fotode põhjal. Praegu siin minu silme ees karbi sees – see on midagi hoopis teist. Terve mu korter on neid täis. Ma olen starstruck. Nagu Method Man oleks mu juurde suhkrut laenama tulnud ja ma lihtsalt passin teda. Päris elus on need eriti ägedad tossud! Yes, i said it! Ma ei ole veel kindel, kas fakt, et Justin Bieber nendega käib, on minu jaoks häiriv või just toetav nähtus. Üks on kindel, need on päriselt palju ägedamad tossud, kui fotodel tundub. Õmblus nina keskel teeb nad omapäraseks. Fotodel ei pane seda õmblust tähelegi. Päriselt aga defineerib see õmblus kogu selle jalatsi olemuse.

 

hooligan hamlethooligan hamlet

 

Yeezy Boost jalas on nagu Yeezy Boost jalas

Nad on nagu sokid, kerged ja pehmelt ümber jala. See tunne ei ole muidugi adidase trademark. See on praeguste tossude suund igas valdkonnas. Küll aga see “vahtkumm”, mille peal ma praegu bounce’n, on adidase trademark. Boostin the shit outta this yeezys, bwoy! 10/10st! Kindlalt! Need boostivad korralikult ka su ego. Ma tunnen, et ma olen parem inimene. Kõikidest teistest parem. C’mon, mul on jalas kogu vabariigi (probably kogu Baltikumi) esimene Yeezy Boost. Kui halb inimene ma ikka olla saan, riiight?

 

IMG_4820 IMG_4773 IMG_4790

 

Kokkuvõttes võin öelda, et see maailmu liigutav toss üllatas mind positiivselt igast nurgast. Suhtutagu haipi kuidas tahes, aga kõik see kõrvale jättes, on tegemist ägeda lifestyle ketsiga. Minu isiklik lemmik Kanye adidastest on just see musta värvi madal variant. Planeedid joondusid ja tänu adidas Eesti toimekale tiimile ning 50% õnnele, jõudsid just need tossud minuni. Jalga ma neid eriti panna ei julge, nii-et jääb üle ainult Instagrami pilte pommida. Rohkem kui mu jälgijad välja kannatada jõuavad! Kui te peaks kunagi kuskil nägema kedagi Eestis nende tossudega, siis võite arvestada, et see olen mina. Või Stig Rästa.

 

IMG_4808
Autor: Metsakutsu
Fotod: ByKalkar ja Metsakutsu