Hooligan Hamlet + Roberta Einer

Nad räägivad, et tähtis ei ole mitte sihtkoht, vaid hoopis teekond. Sellel korral käisime Londonis ja meie teekond ristus Roberta Eineri stuudioga. Külaskäik tema stuudios kujunes meie reisi kõrghetkeks. Meil on au, et saime teda külastada ja me oleme tänulikud, et ta oli nõus meid vastu võtma. Meil oli neli tundi, et üksteist nüüdseks juba teist korda tundma õppida. Maailmad said vahetatud ja energiad said laetud, see juhtub tavaliselt siis, kui kohtad tõelisi inspiratsiooniallikaid ja siiraid inimesi innustavate ideedega. Päeva lõpus oli selge, et meie arvates on ta suureks eeskujuks paljudele inimestele, kes on otsustanud unistada ja oma unistusi teoks teha.

Kuna viimati oli Roberta meil Luubi all seerias, siis vaimusilmis nägime juba teist osa tulemas. Roberta võttis meie jaoks aja maha, et jutustada pikalt ja laialt erinevatel teemadel. Alustasime tema kollektsioonist ning lõpetasime Roberta praktikaga Balmainis.

hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einerhooligan hamlet roberta einerhooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer

Balmain ja selle mõju

Kireva elu eluteel elav Olivier Rousteing valis Balmaini rahvusvahelise meeskonna, kuhu sattus ka Roberta suurt rolli mängima. Balmainis veedetud aeg muutis Roberta mõtlemist täielikult. Kui varasemalt oli the thing just minimal joon, siis nüüd tahtis ta selle ära unustada. Talle tehti selgeks, et kõik uksed on talle avatud ning tal on võimalus teha seda, mida iganes tema hing ihaldab ja mis tema arvates lahe on. Roberta alustas uuelt lehelt ning kogu varasem töö oli unustatud.

hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer _MG_0495hooligan hamlet roberta einerhooligan hamlet roberta einer

See on juba järgmine tasand, kui sinu seljataguse eest aitab hoolitseda ülemaailmselt tuntud moemaja nagu seda on Balmain. Täna on nad omavahel tugevalt seotud. Me räägime nii ärilisel tasemel kui ka toetuse osas. Robertal on väga tugev squadsupport. See tähendab seda, et Pariisi minnes on ta seal teretulnud nagu oma teises kodus. Havin’ lunch with Balmain like in the good old days. Tehke järele või makske kinni, sest Balmainiga käiksite te ise ka lõunal.

 

Kollektsiooni teke

Saab öelda, et esimesed tõuked praeguse kollektsiooni poole tulid Pariisist, kui Roberta tegi esimese tööna Balmaini tiimiga džungli kollektsiooni – leopardi, zebra ja igasugu teised väga kirevad mustrid. Ta vihkas seda, see tekitas tal kananaha. Ajapikku sai ta aru, et kui Balmain võib katsetada selliste asjadega, siis miks mitte ise ka proovida. Ta ei pea hoidma enam minimal joont. Ta saab ja võib katsetada. Ta peab piire kompima.

Roberta lemmikgalerii Londonis on Saatchi Gallery. Enne kui lõpukollektsiooni hustle pihta hakkas, käis Roberta seal samas galeriis vaatamas näitust nimega “POST POP: EAST MEETS WEST”, kus suurt rolli mängisid Malevich‘i teosed. Kõige enam jäi Robertale meelde lihaleti pilt, kus domineerisid pastelsed värvid ning talongidega kauplemine. Mõjutused tulevad ka pereliikmetelt, sest Roberta on pärit eesti-vene perest, kus kontrast on olnud läbi kümnendite. Kuigi ta peab ennast eestlaseks, siis näeb ta endas nii vene temperamenti kui ka vene mõjutusi. Tema enda elus peegeldub kontrast läbi erinevate asjade – matt või eriti sädelev, ülimalt õnnelik või ülimalt väsinud. Ei ole vahepealset. Tulles tagasi praegusesse ajastusse, siis UK-s elavate tegelaste jaoks kõlab šokina, et meie vanemad ja vanavanemad on talongidega kaubelnud.

hooligan hamlet roberta einerhooligan hamlet roberta einerhooligan hamlet roberta einerhooligan hamlet roberta einer_MG_0425hooligan hamlet roberta einer

Nõukogude Liidust Ameerikasse. Roberta ütles, et kui tema oleks USA-s elanud, siis ta oleks olnud kindlalt cheerleader. Meenutasin talle, et kunagi pole hilja.
Igatahes. Talle hakkas kogu USA ja soviet‘i post pop maailm meeldima ning üks hetk võttis ta need ette. Kui alguses ta otsis nende eripärasid, siis lõpukollektsiooni ajaks olid asjad juba teistmoodi. Ta nägi, et nende vahel võib leida ka tugevamat sidet. Kui Ameerikas oli populaarne cheerleading, siis Nõukogude Liidus oli tüdrukutel kohustuslik koolivorm. Mõlemad on suureks osaks meeskonna vaimu ja ühtsustunde edendamiseks. Kui kisakooris olid ja on tähtsal kohal pom-poms‘id, siis slaavi plikadel oli kohane peas erinevad tutte ning linte kanda.

 

Sisemine jõud

Sellel naisel on jõudu rügada ja ta innustab sellega ka teisi. Ma reaalselt võiks ainult selle lausega kogu selle teema kokku võtta.

Kuid ei võta. Robertaga tema juures istudes üritasin päris pikalt läbi närida, millest see jõud võib tulla. Ma vist jõudsin järeldusele. Inimeste tagasiside, just see ootamatu ning positiivne, on see, mis summutab iseenda kõhklevad mõtted ning aitab edasi pürgida. See võib olla vabalt kas läbi väikeste komplimentide või ka selle, et teda tunnustavad isikud, kelle mõjutused ei ole moemaailmas märkamatuks jäänud.

Ma võtan arvesse ka selle, et Robertaga rääkimine andis mulle jõudu juurde teha täpselt neid asju, mida ma hetkel teen. Ma arvan, et me oleme Robertaga mingil määral sarnased, sest ka tema saab innustust teistelt inimestelt, kes teevad asju südamest ja südamega.

hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer

Praktikandid

Praktikant ei ole lihtne olla. Kui sa oled seda kunagi olnud, siis sa arvatavasti oled ka kodus patja nutnud, sest sa oled teiste kolleegide jaoks suhteliselt mitte keegi. Pole hullu. Saab ka hullem olla. Mina isiklikult ei ole kunagi olnud moemaailmas praktikant, kuid ma kujutan ette, et see pole mingi unicorn‘ide ja vikerkaarega maailm. Roberta isegi meenutab, kui palju on mõjutanud erinevad praktikad teda ja ta nägemust moemaailma suhtes. Selleks, et jõuda elu esimeseks moenädalaks valmis oli Robertal tarvis võtta pardale praktikandid, kes aitaksid tal selle unistuse täide viia.

Kuigi praktikantide õlule jääb n-ö “must töö”, siis Roberta on võtnud ette suuna, kus ta peab pakkuma neile ka midagi enamat. Ta oli aru saanud, et temast vaid mõned aastad nooremad tüdrukud vajavad kogemust, mis tuleks kindlasti kasuks ka tulevikus. Ta tahtis neid õpetada. Teha nendest targemad inimesed, kui kogu see periood läbi on. Roberta küsis alati intern‘idelt, kas nad seda või teist oskavad teha ning kui ei, siis näitab neile ette ning abistab protsessis. Ta on neile kui ema eest. Ta on neile tohutult tänulik ning vahel ei saa täpselt aru, et miks nad on nõus teda aitama, sest ta ise on ju äsja kooli lõpetanud disainer.

Roberta rääkis, et temaga võttis ühendust üks tüdruk, kes oli ühe tuntud brändi juures viis kuud olnud. See tüdruk oli sealt saamas kõige kuivemat kogemust ning hakkas tasapisi moemaailma vihkama. Roberta võttis ta avasüli vastu, sest ta nägi, et tüdrukul on abi vaja ning saab teda aidata. Pärast esimest päeva Roberta juures oli neiu tohutult tänulik ning just sellepärast, et ta õppis ühe päevaga rohkem kui viie varasema kuuga.

Ma olen täiesti kindel, et praktikandid said suurepärase kogemuse Robertat aidates. Ta ei näe probleemi jagada oma teadmisi ning oskusi teistega, kes seda vajavad. Ta näeb inimestes potentsiaali ning soovib, et inimesed samamoodi temasse suhtuksid.

hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer

Collaborations

Jaaaaa! See üks teemasid, mida inimesed kohe kindlalt tahavad kuulda. Me ise olime samasugused, sest sa ei saa kohtuda inimesega ja mitte küsida, mida lähitulevik endaga kaasa toob. See on must-have küsimus.

hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer hooligan hamlet roberta einer

Roberta varasemalt jagas Instagramis pilti, kus ta oli maininud hästi lühidalt, et tal on tulemas koostöö Skinny Bitch Collective‘ga. Kiire ülevaade teile – see on kutsetega trenn, kus naised annavad endast rohkem kui sinuga voodis.

Russell, kes on SBC taga, on väga äge tüüp, kes usub Roberta töösse. Ta pakkus välja, et nad teeksid koostööd ning Roberta oli muidugi nõus. Üks lahe asi, mis sellest koostööst meieni ka jõudis, on see, et Robertal on koostöölepingus kirjas, et ta peab kell 6.00 hommikul kolm korda nädalas koos Ellie Gouldingu ja VS modelliga trenni tegema, boom!

Russell on suurepärane näide sellest, et inimesed ei pea olema alati raha peal väljas. Kui andekad inimesed leiavad, et neil on teineteisele midagi enamat pakkuda, siis nad võtavad selle käsile. Roberta ütles, et Russell ei võida sellest diilist nii palju kui tema, aga Russ on ikka nõus seda tegema. Russell näeb, et mõlemal on võita sellest midagi. Kelle rohkem, kellel vähem. Koos tehes arenevad kõik.
Lõpetuseks võin öelda, et olen üks korralik Roberta Eineri fanboy. Ütlesin ka eelmises loos, et tema tõestas absoluutselt kõigile, et siin maailmas on kõik võimalik. Kui sa naudid seda, mida sa teed ja sa teed seda kõike südamega, siis uskuge meid, üks hetk märkavad ka teised. Paras klišee, kas pole?
Loo moraal – olge ausad ja siirad ning ärge tehke asju lihtsalt, et asju teha.

Ja Roberta, sul on Hooligan Hamleti näol 17-liikmeline #teamroberta olemas. Üks kõigi eest ja kõik ühe eest!

hooligan hamlet roberta einerhooligan hamlet roberta einer

 

Kui sa mingil väga X põhjusel Roberta Eineri tegemistel veel silma peal ei hoia, siis ole hea:

Roberta koduleht
Roberta tegemised Facebookis
Roberta Instagram

Meie reisi toetas Fly24. Aitäh teile!

Londonist kajastasid:

Anton Hmelnitski
Felix Laasme