ARVUSTUS: HVNS andis välja 2 uut lugu

Räppar HVNS, kes pikalt värsket loomingut ei avaldanud, on ühe nädala jooksul ilmavalgele toonud kaks täiesti uut lugu ning mõlemad teosed on endaga saanud kaasa ka visuaali. Kui sa siiani ei ole päris kindel, kes on HVNS, siis ole hea ja loe meie varasemat intervjuud temaga. Mul tekkis tuline soov arvustada tema uut loomingut.

 

HVNS – SEE ON ARMASTUS

Noh, nii loo pealkiri kui ka lüürika on suunatud ilmselgelt noorema generatsiooni inimestele ja olen enam kui kindel, et HVNS sulatab selle looga paljude 14-aastate tüdrukute südamed. Kahjuks see vist ongi kõik ning töövõiduks seda lugeda ei saa. Siinkirjutaja kurvastab selle üle, et tänane HVNS’i sihtgrupp ei hooli mehe arengutest. Kas uus HVNS otsib uut sihtgruppi? Nooremat publikut? Neid fänne, kes unustavad Su ära?

Jah, HVNS on suutnud küll tasa ja targu täiustada oma flowd ning see on tõesti suurepärane, kuid küsimusi on mitu. Miks üritada laulda, kui maailmas eksisteerib Gerttu Kaunismaa võluv hääl? Mis seal salata – senised HVNS parimad palad ongi just need, mis koos Kaunismaaga linti võetud.

Võtan kiirelt refräänist neli rida:

kui raha ei loe
kui mured ei loe
kui kaugus ei loe
läbi raskete aegade toeks

Hans, see ei pruugi küll sinu kapsaaeda minna, kuid minu silmis peaks liikuv pilt andma edasi seda, millest sõnad jutustavad. „See on armastus“ räägib erinevates osades paraku endale vastu: sõnad väljendavad selgelt seda, et „raha ei loe,“ aga videos saab kahtlaselt palju eetriaega üks šeff Mercedes Benz ja kirsiks tordil on käekella rõhutamine kaadrites.

HVNS – TÜKID MU HINGEST

Ma olen stocked, sest HVNS’i lüürika on päriselt ka level up. See on midagi, millesse võib uppuda ja, kust leiab sisu, mis on riimidega osavalt tervikuks põimitud. Super! Next thing I know, ma panen video mängima ja ma olen pettunud! Pettunud video teostuses ja instrumentaalis, sest need kokku jätavad mulje justkui oleks kõik tehtud ühe õhtuga. Ma ei ole suurem asi kunstiinimene, aga kaadrid, kust on pool pead välja lõigatud, ei ole ikka muusikavideo väärilised.

Lõpetuseks küsin, et kas hea räppar on see, kes rõhub kvaliteedile või see, kes panustab kvantiteedile? Me ju teame väga hästi, et kvantiteet ei suuda kvaliteediga konkureerida, vähemalt muusikas mitte. Aga mis ma ütlen? Nende kahe loo asemel võiks olla üks, mis jätaks kõigil südamelööke vahele ning tekitaks tunde, et HVNS ongi Eesti räpi uus valitseja. Aga praegu on vaid ta ise end tulevaseks valitsejaks krooninud.

Hans, kui sul on vaja muusikavideot, mis annaks rohkem edasi kui su poolikut nägu, siis meie email on yo@hooliganhamlet.com.

Haters gonna hate. Bye bitches.
Autor: @ahmelnitski

Täägid: