Kõik Eminem X Nike koostöös valminud tossud läbi aegade

Kukkus uudis järgmisest Eminem X Jordan Brand koostöös valmivast ketsist. Eminem pole oma Nike armastust kunagi varjanud ja see taevas loodud paar on olnud ilmselt ka siinkirjutaja üheks suurimaks tõukeks auväärsel Nike armastuse teel. Kõnealuseid ketse Air Jordan 4 Retro tehakse suure tõenäosusega kokku 10 paari ja need müüakse maha oksjonil, mille tulu läheb kõik Eminemi Marshall Mathers Fondi. Fond tegeleb hädas olevate laste aitamisega Detroiti piirkonnas, kus Eminem ka ise kõike lapsepõlves kogeda on saanud. Seekordse koostöö teeb eriliseks kolmas element – tuntud vastupidavuse lipulaev bränd Carhartt, kes vastutab ketsi materjalide eest. See teeb sellest legendaarsest Air Jordan 4 mudelist veel kurjema ja agressiivsema looma, mis omakorda klapib Eminemi riimipildumisoskusega ideaalselt.

eminem-jordan-4-carhartt

 

Kõik Eminem X Nike koostööd läbi aegade

See ei ole mitte esimene kord, kui Eminem Nike’ga koostööd teeb. Värske Eminem X Jordan X Carhartt uudisega koos on hea teha ülevaade kõikidest reliisidest, millega aastate jooksul välja on tuldud. Eminem on läbi aegade hoidnud kõik koostööd Nikega heategevuslikud või perele/sõpradele. Tänu sellele on nendest collabodest sündinud tänaseks ühed nõutumad reliisid läbi aegade.

 

2003 ja Nike Artist Series “Shady Burst”

Need ketsid olid osa Nike veetud “Artist Series” kollektsioonist, mille käigus sündisid lisaks Eminemi tossudele veel ka näiteks Pharrell x Nike Dunk Hi ja ESPO x Nike Air Force II. Eminem valis enda mudeliks Air Burst’i sellepärast, et just see oli tema lemmik kets algusaegadel, kui mees veel ise tosse ostma pidi.

shady burst

 

2004 ja Nike Air Force 1 Low “Shady Records”

90ff10f5db73fdc793dc2c2d4559e344

 

Nike Air Force 1 Low “ENCORE”

air-force-1-music-Eminem-ENCORE-1

 

2004 ja Nike Air Force 1 Low “Shady Records”

Just-Blaze-Sneakers-6

 

2005 ja Air Jordan 4 Retro “ENCORE”

Michael Jordan ei ole küll nendes Eminemi Air Jordanitest kunagi mänginud, ent sellest olenemata on see tänaseks üks maailma kõige nõutumaid tosse. Sõna “eksklusiivne” on Säästumarket selle tossu kontekstis. Neid tehti kokku 50 paari ning jagati perekonna liikmete ja sõprade vahel laiali. Kindel ei ole, aga kui peaksid kedagi kunagi nendes tossudes kohtama, siis suure tõenäosusega kehtib “luba tappa”.

air-jordan-iv-blue-undefeated-custom

 

 2006 ja heategevuslik Nike Air Max 1 “BIG PROOF”

Need tossud sündisid 2006. aastal Eminemi parima sõbra Proofi traagilise mõrva järel. Need ja ülejäänud 7 Air Maxi erinevat mudelit müüdi maha oksjonil, mille tulu läks kõik Marshall Mathers Fondile.

the-hundreds-sneakerness-nike-x-eminem-air-max-1-big-proof

 

2006 ja heategevuslik Nike Air Max 90 “EMINEM”

air max eminem

 

2006 ja heategevuslik Nike Air Max 93 “D12”

d12-nike-air-max-93-1

 

2006 ja heategevuslik Nike Air 180 “Shade 45”

NIKE-AIR-180-EMINEM-CHARITY-SHADE-45-01.JPG

 

2006 ja heategevuslik Nike Air Max 95 By Paul Rosenberg “Goliath”

mv3pmx1qbsx1t9ewrvsl

 

2006 ja heategevuslik Nike Air Max 97 “Shady Records”

c2cig0beysoqkuyackh2

 

2006 ja Nike Air Max 360 by Christian Clancy “Interscope Records”

rfumgxwow0eznqasy3x0

 

2006 ja Charity Nike Air Max 2003 “EMINEM”

cajcii5jepmqfltqtyuy

 

2008 ja Air Jordan 2 Retro “The Way I Am”

See reliis on Eminemile väga südamelähedane. Esimene paar Jordaneid Eminemi elus oli just nimelt Air Jordan 2 mudel. See konkreetne collabo sündis Eminemi autobiograafilise raamatu “The Way I Am” ilmumise puhul. Eminemi lüürika on kritseldatud üle tossu. Kets on korralik austusavaldus ka Eminemi kodulinnale Detroitile – nimelt tehti neid tosse täpselt 313 paari, mis on juhuslikult Detroidi area code.

air jordan 2 eminem the way i am

 

2015 ja Air Jordan 4 “Eminem”

Esimesed lekkinud pildid novembrikuus ilmuvast Eminem X Jordan Brand X Carhartt ketsist. Eminemi suurima albumi “The Marshall Mathers LP” ilmumisest möödub 15 aastat ning selle puhul ilmub ülimalt eksklusiivne hulk seda tossu, mis kõik läheb loomulikult müüki heategevuslikul oksjonil.

air-jordan-4-eminem-black-chrome-1

 

Source: Solecollector, Complex Sneakers, The Hundreds, Sneaker News
Autor: Rainer “Metsakutsu” Olbri