Battle of Est 2015 – tõeline virolase tantsumeka

19. detsember oli sel aastal soe ja higine sellepärast, et Battle of Est pidas pidu, toimus tänavatantsude juubelevent iidses Jurjevis.

 

 

Saabusin Vanemuisesse liiga hilja, kuna kõik mu sõbrad olid terve päeva väldanud preselectionitel võistlusest välja langenud, mistõttu pidin leppima vaid kuulsate ja säravatega finaalbättlitel. Kell oli kuus ja mustanahalised hakkasid laval eesti tagasihoidlikku publikut üles haipima. Vist juba legendaarne MC Trix UK-st pritsis esimest kümmet rida veega st valas oma pudeli nende peale tühjaks, karjus niisama ja näitas muuseas oma higist pepupragu. Eesti inimene säilitas ilmselgelt enesekontrolli ega reageerinud mitte millelegi.

 

boe7boe2

 

Esimesena läks peale breigi veerandfinaal, kuhu oli jõudnud ka meie grand old Submission Crew. Paraku pidid meie poisid lisaroundis alla vanduma Venamaalt kohale sõitnud Rocking Gangz tüüpidele, kuna üks agaram sealt otsustas asja ära võita ehk pea peal põrkama hakata. Mina isiklikult ei tea, mitu korda ta seda varem teinud oli ja mitu ajufunktsiooni taolise tegevuse tagajärjel kahjustada võib saada, aga nägi see aktsioon välja umbes nii, et ”nüüdseks võiks tema peas kõik lõplikult töötamast lakata”.

Poolfinaalis langesid peastpõrunud siiski välja saades kotti oma veresugulastelt ja leading championitelt OBC Crew’lt. Huvitav andmine käis Ground Zero (USA) ja Fusion MC (Korea) vahel, kus omavahel võistlesid kaks täiesti erinevat stiili. Ameerika lendas väga ameerikalikult peale saltode, powermove’ide ja kõva attitude’iga. Koreakad seal samas hoidsid Aasia joont piinlikult sirgena tehes koguaeg palju ja väga detailseid üliväledaid ja stiilseid geniaalsusi.

 

boe3 boe4

 

Finaali kvalifitseerusid viimaks OBC (Venemaa) ja Fusion MC (Korea). Ma ei tea, mida ma siin üldse üritan kirja panna, sest vastavalt laia sõnavara mul ikka üldse ei ole. Istusime sõpradega reas, tegime pinges nägusid ja vehkisime kätega, millega tuli vahepeal meelde ka pikemaks ajaks lahti jäänud suud katta. R-E-T-S. Bboy routine’id olid lihtsalt out of this world, inimesed tegid oma kehadega imesid, mitte vähem. Venelaste üks paljudest fiškadest oli nt üks mees teise pea peal kõhuli KEERLEMAS. Need vennad on nii osavad, et sa ei pane tähelegi, kuidas ta sinna pea otsa sai, aga see pole ka üldse oluline, sest 3 sekundi pärast sa karjud ennast lolliks, sest ta on seal juba mõnda aega olnud ja IKKA VEEL KEERLEB!

Koreakad tegid oma combinatione nagu filmis. Olete juutuubis näinud neid aasia lapsi sada tükki laval TÄPSELT ühte moodi tantsimas? Vaadake, nad on kõik sellised. Muusikalisus ja sünkroonsus on kitsasilmaliste tantsijate ajju kodeeritud. Võib-olla ka nii, et neil on see kloonisüsteem lihtsalt täiega käimas (Aasias on sellised asjad lubatud, eks) ja siis polegi nagu probleemi noorest, targast ja usinast Ye-Junist veel mõned koopiad teha. Koreakate kavaluse tagamaadest polnud mul nende väljaminekute ajal igatahes sooja ega külma, sest Fusion MC live-performance oli nelja sõnaga: kananahka esilekutsuv constant amazement.

 

boe10 boe12 boe13 boe14

 

Selline üritus siis oligi. Kus sa olid muidu?

 

Autor: Johanna-Maria Värgården
Pildid ja video: Time Media aka Tair Timmi ja Jakob Meier
Tantsijad: Kõige Ägedamad Inimesed Maailmas