Eesti nr 1 vabavõitleja Ott Tõnissaar treenib Iirimaal koos maailma tippudega

Eesti hetke tuntuim vabavõitleja Ott Tõnissaar suundus möödunud pühapäeval Iirimaale, et treenida Dublinis asuvas SBG Iirimaa klubis, mis Euroopa lipulaevana on muuseas ka koduklubiks mitmetele tänastele UFC tippudele, sealhulgas sulgkaalu meister Conor McGregorile.

 

Ott Tõnissaar rääkis lühiintervjuus Hooligan Hamletile, et Eesti vabavõitluses on koos kõvad mehed ja tasemel treenerid, kuid miinuseks selle noore spordiala juures on see, et saavutussportlasena jääb Otil natuke puudu tasemel treeningpartneritest. “Eks neid partnereid tekib muidugi aja jooksul juurde – aasta pärast on neid kindlasti rohkem kui täna, aga ma ei saa oma sportimist nii kauaks ootele panna,” seletas Ott olukorda. Sellest tingituna kaupleski võitlusspordiklubi “Võimla” peatreener Jorgen Matsi Otile välja võimaluse minna Iirimaale SBG saali treenima (Eesti klubid VÕIMLA Tartus ja 3D TREENING Tallinnas on samuti SBG klubid).

“Sedasi on päris lihtne treenida – tunnen end nagu dieedivaba päeva hommikul, kus ei teagi, mida (keda) esimesena süüa tahaks.”

Tõnissaare sõnul sisulise poole pealt treeningutel väga suurt vahet ei ole, olulist rolli mängivad mõned detailid siin-seal. “Aga juba esmaspäevalõunasel MMA võistlustiimi sparritreeningul oli matil 20+ meest ja naist ning treening toimus kaalu ja kogemuse järgi gruppides,” seletas Tõnissaar. “Minu sparrigrupis oli koos minuga kokku 6 meest – kõik väga arvestatavad sportlased, sh UFC võitleja Makwan Amirkhani,” lisas Ott. Sama päeva õhtul pidas mees lukumaadluse treeningul tuliseid lahinguid juba järgmiste sportlastega – lõunastest treeningpartneritest puutus ta kokku vaid Amirkhaniga. “Sedasi on päris lihtne treenida – tunnen end nagu dieedivaba päeva hommikul, kus ei teagi, mida (keda) esimesena süüa tahaks,” rääkis Tõnissaar.

Küsimusele, kas Ott juba ka Conor McGregoriga sparrinud on, vastas mees, et veel ei ole. “Olen teda praeguseks näinud vaid ühel treeningul – esimese päeva õhtul lukumaadluses. Seal aga veel käsi külge panna ei jõudnud,” nentis Tõnissaar.

Tulevikust rääkides jääb Ott mõnevõrra tagasihoidlikuks ning ütleb, et tulevikuplaane seoses Iirimaa ja SBG-ga ta veel täpsustada ei oska. “Olen oma arengus täna sellises kohas, kus tasemel treeningpartnerite olemasolu on minu jaoks ülioluline. Ilmselgelt on SBG Iirimaa koht, kus ma tahaksin võimalikult palju viibida, aga millised on võimalused ja kuidas see muude tegemistega sobitub, näitab aeg,” lisas Ott.

Tekst ja foto: @J2kop