Kaua oodatud uus Rihanna album “ANTI” ja kaanekujundus lahtiseletatult

Rihanna uus album on kohal. Ilmselt on tegemist ühe edukama naislauljaga läbi aegade ja kaua oodatud 8. album on lõppude lõpuks siin. Rihanna “ANTI” on eksklusiivselt striimitav muusika keskkonnas Tidal ehk siis normaalne inimene peab veel ootama kuni asi kasutuskõlblikesse kanalitesse jõuab.

Eraldi peatuse teeks Rihanna uue albumi coverart‘il autoriks Roy Nachum ning töö kannab pealkirjaIf They Let Us, Part I”. Pildil näeme Rihannat lapsena, kui ta ei olnud veel Rihanna, vaid Robyn Fenty Barbadoselt. Väike Rihanna kannab teosel krooni, mis katab tema silmi ja tervet kujundust katab Braille kiri ehk pimedate kiri. Visuaal on tegelikult osa Israeli päritolu kunstniku “Blind” seeriast, mis keskendub sisemise ja välimise nägemise kontseptsioonile ning metafoorile “avada” vaatajate silmi. Kunstnik tahtis teha midagi, mis avaks inimeste silmad ja laseks neil mõelda. Teiselt poolt annab pimedate kiri töödel võimaluse kunsti nautida ka inimestel, kellel puudub nägemine. Nachum oli oma teose väljatöötamisel nii sihikindel, et veetis terve nädala kinniseotud silmadega. Da fck dawg?

 

RIHANNA ANTI

 

Rihanna ja Roy Nachum kohtusid tänu Jay Z-le, kes on kunstniku pikaajaline fänn, ja klikkisid kiirelt. Noor Rihanna pildil sümboliseerib laulja juuri ja silmi kattev kroon peidab seda, mida me tihti ei näe – meie edu. “Vahel me juhime tänast maailma, aga juhime seda saavutus saavutuse järel ja ei märka edu, mis meid saadab,” kirjeldab autor ise.

Pimedate kiri albumi kaanel on luuletaja Chloë Mitchell‘i teos. Luuletus kaanel kõlab järgmisel:

I sometimes fear that I am misunderstood. It is simply because what I want to say, what I need to say, won’t be heard. Heard in a way I so rightfully deserve. What I choose to say is of so much substance That people just won’t understand the depth of my message. So my voice is not my weakness, It is the opposite of what others are afraid of.

Nachum tegi “ANTI” albumi tarbeks veel mitmeid töid, kus kõigil kasutatud sama loogikat ja teemakäsitlust.

rihanna-cover-art-roy-nachum

 

roy nachum roy nachum roy nachum

Loodetavasti ilmub album kuulamiseks ka mõnda kasutajasõbralikumaase keskkonda. Nii kaua kui ootame, on meile kuulata antud Rihanna täiesti tuttuus singel “Work”, kus teeb kaasa Drake.

Täägid: