Kanye West linnulennult – üleeilsest kuni uue albumini

Kanye West on see mees, kellel ilmub uus album koos uue rõivakollektsiooniga. Albumi esitlus leiab aset 11. veebruaril New York’is ja seda kantakse maailmas üle valitud kinodes. Eestis näeb albumi esitlust gloobusega samal ajal Coca-Cola Plazas Tallinnas ja Kinos Ekraan Tartus.

 

Ilmselt paljude jaoks on Kanye West lihtsalt järjekordne äratõusnud töllmokk. See mingi räppar, kes on nende õudsete Kardashianitega pundis. See vend, kes ütles kunagi ootamatult otse-eetris: “Georg Bush doesn’t care about black people.” See sama tüüp, kes seal mingil auhinnagalal verivärske ja õblukese Taylor Swifti väriseva tänukõne ebaviisakalt katkestas. Vana hea “yo-yo, i’mma let u finish, but…”. Pärast seda sündmust on firmapidudel “kanye tegemine” ilmselt üks populaarsemaid nähtusi enne jääpange väljakutset. Kuulsin, et seda ice bucket asja pidid mõned ettevõtted huumorinurgas ikka veel harrastama. Not okei. Aga kanye-tegemine on täna okei. See on ajatu. On okei irvitada ameerikaliku mühaklikkuse üle. Ent ometi on selles mehes tegelikult palju rohkem.

 

taylor-swift-vma-2009-kanye-west

 

Ma ei keskendu Kanye nö kuldajale, kus mees täheks tõusma hakkas. Aeg, mil üks noor tüüp kruttis nii värsket muusikat, et kõikide pilgud olid tema poole suunatud. Austatud muusikud austasid seda ägedat tüüpi Chicagost, kes pitch‘is oma biitides vokaale ja tegi sellest oma stiili, mis levis kulutulena raadiomuusikasse. Biitides? Jep, biitides, sest tegelikult sai see PÄRIS hoog tema loomingus üles tallatud just muusika produtseerimisega, mitte Kim Kardashiani abikaasaks olemisega. See oli äge aeg.

Pärast seda tulid järjest kõik need ajajärgud – Kanye räppimise aeg, seljakotiaeg, “triibulised prillid” aeg. Kerime veel edasi ja jõuame hetke, kus Kanye West tegi koos Jay Z-ga albumi “Watch The Throne”. Nii suure kaliibriga mehed panid leivad ühte kappi ja see oli uudis. Jay Z ja Beyonce, Kanye ja Kim. Duo of the duo. Album oli suur, keegi ei kahtle.

 

F0BEEF0BD855D6A89B989EDBD67E52CC

 

Jätame paar asja vahele ja pärast neid asju tuli Kanye fashion periood. Kanye Westi diil Nikega on üks suuremaid asju, mis tossumaailmas viimastel aastatel juhtunud on. Kanye nimega kokku määritud tosse tuli Nike alt välja päris mitu tükki. Viimane nendest ja kõige hinnatum punane Nike Air Yeezy 2 “Punane oktoober” oli täielik šokk.

 

kanye-west-leaves-nike-to-join-adidas

 

See haip, mis kõnealust toodet saatis, oli enneolematu. Lükati edasi, cancel‘dati ära, Kanye läks Nike’ga tülli, leppis ära, uus kuupäev ja lõpuks ilmus toss täiesti salaja Nike veebipoodi müügile ja osteti ära sekunditega. Kogu maailma haaras järsku punaste tossude hullus. Hr. Westi Nike tossu hind järelturul kõigub 2500-4000$ (midaaa hinda?) vahel. Aga ettearvamatu Kanye solvus, tegi diili adidasega ja nüüd jõuamegi tänapäeva.

 

adidas-Kanye-West-yeezi1

 

Kanye on adidases teinud imesid. Kanye oli produtsent, seejärel räppar, seejärel moeguru ja täna turundab mees ennast kui loovinimest. Kanye the disainer ja visionäär. Kanye esinemisi saadavad alati maailmatasemel visuaalid ja efektid. Ta teeb kõik oma asjad selliselt, et neid asju tehakse homme tema järgi. Ta räägib alati oma asjad veel suuremaks, sest ta teab, kuidas tänapäeva noored mõtlevad. Uus album “Wavez” T.L.O.P., mis on tema järjekorras 9. ketas ja mis on autori enda poolt nimetatud üheks kõige kõvemaks albumiks üldse (mitte ainult tema loomingu seas).

Lisaks uuele albumile tuleb tal samal kuupäeval välja ka uus riidekollektsioon “Yeezy Season 3”. Vaata tiiserit kodulehel. Kõik see on kokku segatud üheks suureks event‘iks, mille piletid müüdi välja täpselt 10 minutiga. Tal on hämmastav oskus võtta vastu otsuseid, mida saadab alati haip. See tuleb tal täiesti pingutusevabalt. Ta võib suvalise teksti kirjutada Twitterisse ja kogu maailm räägib sellest. Ma ei jõua juba ära oodata, mis tal 11. veebruariks planeeritud on.

Loosime 2×3 piletit Tallinna ja Tartu esitlusele välja meie Facebookis. Mine uuri lähemalt ja kohtume neljapäeval.

Kuula ametlikult avaldatud esimesi lugusid uuelt albumilt:

Autor: @koerakari

Täägid: