Tuuli Rand aka WINDY BEACH annab välja oma esimese EP

Tuuli Rand on esinenud nime all WINDY BEACH kõigest 10 kuud, aga selle lühikese ajaga on ta jõudnud välja anda neli lugu koos videotega, osalenud Eesti Laulul ning nüüd on tal ette näidata ka esimene EP.

EP idee tuksus Tuulil sügaval sees ja ta tundis, et see tuleb ära teha. “Tegelikult on see täitsa uskumatu,” tunnistab ta. “Sügaval hakkas mõte tiksuma ja tundsin, et mul on vaja seda füüsilisel kujul käes hoida. Nii hakkasingi selle nimel töötama.”

Tuuli usub, et album on eelkõige just talle endale kui artistile. “Sa oled kunstnik ja lood mingit asja ning vahel on seda kõike väga raske hoomata. See läheb virtuaalmaailma üles, aga mingi hetk tekib vajadus seda ka käes hoida ja tehtud tööd kuskile talletada.”

Windybeach-22 Windybeach-17

 

“Tegelikult on see kõik olnud päris keeruline protsess,” iseloomustab Tuuli albumi valmimisega seotut. “Kõik need salvestusprotsessid, lugude kirjutamised, autorikaitse, plaadifirmad ja albumi trükkimine – see kõik on Eestis hästi keeruliseks tehtud. Aga ma olen sellega hakkama saanud ja tunnen end nüüd tõelise powerwoman’ina.”

Albumilt leiab kuus lugu, mille seas ka ühislood räppar Kennethiga, mis valmisid neti teel edasi-tagasi faile vahetades. “Kennethit ise Eestis ei ole, aga mulle meeldib tema riim ja hääl ning see, kui töökas ta on,” tunnistab Tuuli. “Saatsin talle ühel päeval track’id, tüüp saatis kohe järgmisel päeval vastu – see kiirus on väga äge! Vägev on mussi tänapäeval teha, et ei pea enam olema ühes linnas ja saab kõiki asju neti teel teha.” Ka plaadiesitlusele Kenneth ise kohapeale tulla ei saa, küll aga lubab Tuuli, et ka sellele probleemile on lahendus valmis mõeldud.

Windybeach-16 Windybeach-1

Plaadiesitlus toimub juba täna õhtul kultuuriklubis Kelm, kus Tuuli tähistab ka oma 26. sünnipäeva! Loe Facebookist lähemalt.

Autor: Keilit Aedma
Fotod: Enrico Rodriguez Barone

Täägid: