Katrin Aasmaa kollektsiooni esitlus TFW raames

Läksin Tallinn Fashion Week esitlusi vaatama ülima skeptilisusega, kuid seekord oli mitmeid asju, millega suudeti mu eelarvamusi mõningal määral muuta. Kui üks kuuleb Yung Lean – Kyoto mõnel moenädalal, siis see üks on väga vaimustuses. Veelgi haruldasemaks muutub see siis, kui tegemist on Tallinna moenädalaga. Jah, see on lihtsalt üks laul, kuid see oli üks mitmest asjast, mis muutis Katrin Aasmaa esitluse minu silmis ägedamaks. Lisan selle laulu siia, et saaksid tunda seda vibe‘i.

 

Katrin Aasma

 

Katrin ise on Eesti Kunstiakadeemias õppiv tudeng, kes esitles oma kollektsiooni suurema rahva ees ning tegi seda edukalt. Ta on minu mälu järgi ainuke moedisainer kahe viimase hooaja jooksul, kes on suutnud oma kollektsiooniga tõestada, et ka Eestis kombitakse piire. Eelmisel sügisel oli Tallinna moenädala trendiks väga clean ja skandinaavialik stiil, mis ei ole kaugeltki piiride kompimine. Aasmaa kollektsioon PÄÄ TEGEMINÕ oli väga äge, sest ta kasutas show‘s läbivalt väga huvitavaid aksessuaare (peakaunistusi), mis võimendasid esitlust mõnusalt. Riided ise olid peaaegu ready-to-wear ja see annab alati palju boonuspunkte, kui näed laval asju, mida isegi selga paneks. Silma paistsid nahast püksid, omapärased bomber jacket‘id ning peaaegu maani ulatuvate varrukatega triiksärgid. Veidi riivas silma aga see, et mõned materjalid ei sobinud omavahel päris hästi kokku ja jätsid kohmaka mulje. Sellest hoolimata suutis Katrin tõestada, et temal tuleb silma peal hoida.

Kollektsiooni esitlus oli vägagi edukas. Jah, ma sattusin liigsesse eufooriasse, sest kõlaritest tuli Yung Lean – Kyoto, aga lisaks sellele oli nii tutvustav video kui ka esitlus ise väga ägedalt teostatud. Esitluse võimendamiseks kasutas Katrin sügavat ja kaasahaaravat muusikat ning pilkupüüdvaid valgusefekte, mis sobisid hästi kollektsiooni ning võimsate peakaunistustega.

 

HTS_0028 HTS_0090 HTS_0082 HTS_0111HTS_0139 HTS_0119 HTS_0053 HTS_0149HTS_0062 HTS_0175

 

Tšeki kollektsiooni lookbooki videot.

 

 

Fotod: @zilverr
Tekst: @an1000