Meie mehed Simple Sessionil. Kellele sina pöialt hoiad?

Kas plaanid sel aastal Simple Sessionile minna? Ja? Ei? No vahet pole, sest osa sellest möllust saad sa isegi siis, kui sa seda ise ei taha. Simple Session on käesoleval nädalavahetusel peaaegu igal pool meie ümber ning on toonud võistlustulle metsikutes kogustes kvaliteetseid maailma ekstreemsportlaseid. Aga Eesti poisid? Kes esindavad Eestit Simple Sessionil? Meie teame! (See tähendab, et me üritame teada, sest Sessioni kodulehelt just liiga palju infot ei leia)

Rulatajad. Sel aastal on Simple Sessioni võistlustules kokku 60 rulatajat ning nendest 10 tükki on eestlased. Kes need tüübid on?

Siim Sild (24) on Tallinnast pärit mees, kes viimased aasta aega sõitnud Surfhouse’le ning mõnevõrra pikemalt on olnud osa kohalikust Vansi tiimist. Mees on osalenud Sessionil ka varem ning saanud häid kohti ka teiselt võistlustelt, sh. olnud poodiumil näiteks Viljandi Bashil. Pääses Sessionile läbi kvalifikatsioonvõistluse.

Kristo “Kusti” Õismets (25) ning elukohaks taas Tallinn. Kusti on viimaste aastate Eesti üks silmapaistvamaid rulatajaid, kes viimasel ajal nt koos Artur Sadovskiga koostöös mitmeid ägedaid fotosid välja andnud. Ühtlasi on tegemist Eesti rulatajaga, kellel ilmselt kohalikest parim leping taskus – mees nimelt sõidab Adidasele ning diil on hea. Lisaks toetavad meest Surfhouse ja HappySocks.

26718634985_916e0c7ae8_k

Juba oi-ma-ei-tea, kui mitu aastat tagasi oli see tüüp noor Eesti rulatalent. Õnneks on siiani. Romario Siimer (21) toob Lõuna-Eesti võnked suurhalli. Romario (tuntud ka kui Rommi) on üks Eesti rulaskene noorimaid tegijaid, kellele tavaliselt meeldib Game of S.K.A.T.E’i mänge võita. Mees sõidab Justice’i ja EXIT/Globe’i tiimides.

25-aastane Jarmo Kangro on samuti Elvast ning suure tõenäosusega on ainuke Simple Sessionil osalev Eesti ekstreemsportlane, kes kunagi mõnda linnavolikogusse kuuluda on tahtnud. Värvikas tüüp, kellel taskus väga värske diil Läti rulapoega Tikari. Aa! Jarmo on ka tänavuse Simple Sessioni üks projektijuhtidest!

Toomas Seppänen (24) sõidab OnWheelsile ja Vansile. Vinge tüüp, kes ka korduvalt varem Sessionil eestlasi esindanud. Lootused on kõrged, sest heal päeval on kõik võimalik. Umbes 5 aastat tagasi seisis Eestis tekkinud rulabrändi Pöörfi sünni taga.

26652624771_ca65480829_k

Aleksandr Tubin on 24-aastane Eesti skebofüüsik, kes ühena vähestest on Viljandis asuvat kõrgemäge rulaga hillbombinud. Mees teeb bändi ja rulatab holy shit kui ägedalt. Hooligan Hamleti kindel vaatamissoovitus! Tubin oli eelmise aasta parim eestlane Simple Sessionil ning pani nii jõhkralt hullu, et isegi välismaalt tulnud rulatüüpidel vajus karp lahti. Sõidab Vansile.

Kristjan Prik (26) on graafiline disainer Tallinnast. Veel mõned kuud tagasi reisis laias maailmas ja rulatas Aafrikas. Tänaseks on tagasi Eestis ja loodetavasti paneb Sessionil hullu. Sõidab Nikele, Volcomile ja Reedele.

Rain Lindemann esindab 22-aastasena Sessionil Tallinna elanikke. Sõidab Justice rulalaudadel. Vaatamissoovitus!

Tim Prozorov on ka kõva tüüp! Alaliselt Londonis resideeruv 23-aastane tüüp võib heal päeval Suurhalli katuse maha trikitada. Sõidab DC-le.

26718610405_ae19d69031_k

Nils-Eerik Vesberg on 22-aastane fucken’ blaster! Kõva suhtumisega noor rulataja, kes ei lase ennast mitte millestki kammitseda (Viljandi Bashi 2015. aasta photoboothi fotod tõestavad seda väga edukalt). Rulatajana on ta äge uue kooli tüüp, kelle trikid on rohkem open-minded kui enamustel scenes.

Ratturid. Rattureid on kokku võistlustules 75 ja nendest vaid 8 on eestlased. See on jõhker konkurents, milles Eesti BMX-ratturid peavad elama, et Sessionile saada. See aasta ei tehtud isegi kvalifikatsioonivõistlust, et parimaid valida. Sõel oli tihe. Kes ratturitest võistlustules on?

Rasmus Paimre. Noh, Rasmusest rääkides on minu käed selgelt seotud, aga who cares? Tüüp on 26-aastane Eesti BMX-scene grand old man kui nii võib öelda. Esindab Pärnut ning sõidab OnWheelsile. Või noh, mis sõidab – ta omab seda. Ta on Eesti ühe edukaima ekstreemspordipoe omanik, vabal ajal meeldib talle rulaparke projekteerida ja ehitada. Classic. Veel eelmisel aastal sõitis ka Nike’le. Äkki veel täna ka?

Erik Orgo (24) on Tallinnast. Ma ei ole kunagi aru saanud, kuidas see tüüp nii vingelt sõidab, aga ta sõidab. Erik sõidab nii Vansile, OnWheelsile, Demoltion Partsile kui ka Volume Bikesile. Ja kui me muud ei tea, siis seda teame küll, et just hetk tagasi kinnitas mees, et on homseks 100% valmis. Meie. Oma. Eki.

Joosep Nilk on Tallinnast ning on vist veel üks väheseid, kes legendaarsest Mysticu tiimist aktiivsena Eesti stseenis sõidab. Klassikaline vanakooli flow ja smooth as f*ck rattur on viimastel aastatel teinud oma teist tulemist. Sõidab Etniesele ja endiselt Mysticule. AIDAKE KEEGI MYSTIC UUELE ELULE!

Andres Lainevool on üks edukaimaid Eesti BMX-rattureid läbi aegade. Hooligan Hamleti kindel vaatamissoovitus! Tüüp on 25-aastane ning pärast paar aastat tagasi mehe sadulast maha kiskunud vigastusest toibumist on tüüp tagasi ning seda vingemalt kui kunagi varem. Sõidab Vansile ja MutantBikesile.

Arto Arukuusk (23) on üks Eesti uue kooli vingemaid sõitjaid. Ma arvasin, et ta on noorem, aga ega Sessioni koduleht ei valeta. Sõidab OnWheelsile ning on seda tüüpi sõitja, kellele meeldib enda hobisse panustada – pidevad reisid välismaale nii lihtsalt sõitma, filmima kui ka võistlema ei tee kunagi halba. Propsid!

Enrico Orobko on peaaegu noorim Eesti rattur Sessionil. Vaid 19-aastasena on juba selle mehe vähemalt teine kord Simple Sessionil osaleda. Mees on pärit Viljandist ning sõidab kohalikule kogukonnale – VLND is the real sh*t. Simple Sessionile tuleb otse ajateenistusest, sest ega riigiteenimine häbiasi pole. Mõnus on tõdeda, et kaitsevägi on selle mehe sõiduoskustele ainult hästi mõjunud. Heal päeval suudab oma tehniliste trikkidega suuri asju korda saata.

Talis Viirpalu loodetavasti väga palju tutvustamist ei vaja. See mees on Eesti BMX stseeni uue generatsiooni kindel fuckin’ king in the castle. Suured trikid, tehnilised trikid ja nii edasi! Sõidab OnWheelsile ja teeb seda võimsalt, enamasti muidugi koos pidurite krigisemisega, aga see on totally fine. Vaid 21-aastane Tartu kutt. Jõhker! Kindel vaatamissoovitus!

26718607685_6aa2e3553b_k

Martti Lainevool on noorim eestlane Sessioni võistlustules. Viimased 3 aastat oli ta kõigi jaoks 13-aastane. Õnneks on mees tänavu saanud 16-aastaseks (ja sõidab 16. Simple Sessionil!) ning usutavasti pakub kõigile ägeda vaatamiselamuse. Sõidab samuti MysticBMX’i ja Vansi tiimides.

 

Kokkuvõtted, mehed ja naised, pole ju vahet, kes see tüüp on, kes peale läheb. Ta on meie oma Eesti poiss ja me paneme talle õla alla! Sessionil näeme!

Lugu: @j2kop
Pildid: Marko Mäestjärv ja Artur Sadovski