Marian Eespäev: uus kollektsioon nimega Sahara

Marian Eespäev on vahepeal saanud valmis oma uue, Sahara kõrbe maagiast inspireeritud kollektsiooniga ning vahetult enne seda, kui ta mõneks ajaks kodumaa tolmu taas jalgadelt pühkis, võtsime ta rajalt maha ning uurisime naise tegemiste kohta lähemalt.

 

JUDGE ME NOT

 

Hetkel on Marianil käsil kaks suuremat projekti: üheks äsja välja tulnud Sahara ning teiseks kuu lõpus Ibiza klubis Amnesia toimuvale peole Cocoon tantsijate ja promotiimi kostüümide valmistamine, millega käivad koos ka suurem promo ja tähelepanu.

“Teine asi, millega olen pidanud tegelema on n-ö loomingulisest kolmnurgast väljumine,” räägib Marian. “See tähendab, et teen kõike seda, mis käib oma brändi loomisega kaasas nagu äriplaan ja muu ehk valmistan end ette kõigeks selleks, mida edasi tahan tegema hakata.”

 

BEGINS AS EUPHORIA - Ruffled Top MUCH TO CELEBRATE - Skirt 1 WHAT I WANT - Jacket

 

Vahepealne areng

Marian tunnistab, et Saharaga sai hüpatud pisut üle oma varju. “Sellega käis kaasas meeletu töö ja tunnen, et vahepeal on toimunud tõsine areng,” räägib ta. “Kollektsiooni kuulus näiteks neli eset, mis on täiesti käsitsi tehtud ja nõuavad üle nädala aja õmblemist. Lisaks veel, kui eelmises kollektsioonis oli kolm riiet ja üks head piece, siis Saharas on neid kokku 16.”

“Tahtsin hakata tooma sisse seda teemat, kuhu unistan liikuda, aga kõik see on veel täiesti algus.”

NOW IS PERFECT - Swimsuit 1 I FEEL - Dress COSMIC INFORMATION - Swimsuit 1

 

Sahara sündis loost, millele Marian oli seitse aastat tagasi mõelnud. “Kujutasin ette, et olen kõrbes ja mulle tuli silme ette pilt sellest, mida ma kannan: volangidega kleit ja seejärel kõik muu, mida sobitaksin sinna juurde. Nüüd aga tuligi variant, et Saharas toimus parasjagu häng ning mul oli vaja kollektsioon üles pildistada.” Mõeldud-tehtud! “Parasjagu toimus festival nimega Beyond Sahara, mis kujutab endast neli päeva hängi keset kõrbe, kuhu läksime kaamlitega. Loomulikult oli olemas ka muusika, aga festivali pearõhk oli pigem sellel, et inimesed läksid loodust ehk kõrbe nautima. Toimusid joogatunnid, sai minna sandboard‘iga sõitma või lihtsalt sõpradega käsitsi valmistatud Maroko vaiba peal keset kõrbe pikali visata ja tähti vaadata.”

“Neli päeva hängi keset kõrbe, kuhu läksime kaamlitega.”

Sahara kollektsiooni loomisel on Mariani jaoks olnud oluline multifunktsionaalsus, mis väljendub eelkõige kollektsiooni domineerivas klassikalises mustas värvis ja külluslikult minimalistlikes lõigetes. “Mu soov on luua maagiat läbi riiete, millega saab igas olukorras unikaalne välja näha,” tunnistab ta. “Hommikul viid koera parki jalutama, catsuit seljas ja tennised jalas – miks mitte? Pärastlõunase ootamatu kõne peale vahetad tennised stiletto‘de vastu, haarad huulepulga ja oled valmis spontaanseteks seiklusteks!”

 

AN ULTIMATE - One-Piece TELL THEM - Dress 1 NOW IS PERFECT - Swimsuit 2

 

“Siiani on mul naljakas vaadata neid algseid mõttekesi ja kavandeid ning näha enda ideed transformeerununa päris riieteks,” räägib disainer. “That feels like magic! Aga samas olen ma maksimaalselt idealist, kes on enda suhtes äärmiselt kriitiline ja tunnen, et alati võiks kõik olla veel paremini. See käib absoluutselt kõige kohta, mida ma üldse olen kunagi teinud.”

 

Teel unistuste täitumiseni

Unistusi ja mõtteid, kuhu pürgida, on Marianil mitmeid ja kui argielu hoog vahepeal rahunema ei sunniks, oleks need tõenäoliselt juba kõik täide viidud. “Nii palju kui võimalik, üritan iseendaga rahus olla. See on minu teekond ning tagasi vaadates ja uut kollektsiooni esimesega võrreldes näen, et olen väga palju õppinud ja edasi liikunud. Järgmisega on tõenäoliselt sama ja kunagi kõigele tagasi vaadates näengi oma lugu. Minu jaoks on peamine näha pidevat arengut ja muutust. Teen nii palju, kui ma täna saan, aga töötan edasi ka nende ideede ja unistuste nimel, kuhu tahan jõuda.”

 

YOU NAME IT - One-Piece I'M BACK - Trousers YOU KNOW - Swimsuit

Vaata Sahara lookbooki Marian Eespäeva kodulehelt.

Autor: Keilit Aedma
Fotode autor: Annmari Eespäev