Mulasabaka lööb oma originaalsete särkidega laineid

Kui sa oled näinud tänavapildis särke, mille peal on “Vaprad ja ilusad” üks osatäitjatest Ridge, siis tea, et need on teinud Mulasabaka. See on bränd, mille telgitagustes toimuvad asjad ülima orgaanilisusega ning mille kallal töötab kolm indiviidi, kelle igapäevaste tööde-tegemiste põhirõhk on hoopis muudel elualadel. Üks on aga kindel – kõiki kolme ühendab kirg moe ja tänavakultuuri vastu. Mulasabaka sai alguse kahe sõbra, Fredi ja Hendriku vahel, kes seisavadki enamasti ägedate ideede taga. Ohjad on aga enda kätte võtnud energiat täis Gita, kes teeb ja toimetab.

Selleks, et teada saada, mis see Mulasabaka siis täpselt on, tegime Mulasabaka liikmetega intervjuu, nii-et loe edasi!

 

 

Kust tuli mõte T-särke teha? Miks te näiteks pusadest ei alustanud?

Mõte oli meil peas väldanud pikki aastaid ning ühel hetkel otsustasime asja lihtsalt ära teha. Kuna teema oli tehnilise poole pealt võõras ning raske oli leida särke, mis rahuldaksid meie kvaliteediootusi, kulus esimese mõtte realiseerimiseni küllaltki pikk aeg.

Pusad ei ole välistatud, kuid särgist alustamine tundus meie jaoks lihtsam.

 

mulasabaka

Mulasabaka

 

Mille järgi disaini valite? Kas on mingeid kindlaid kriteeriume?

Meie eesmärk pole kunagi olnud oma loominguga kõikide inimeste südameid puudutada ning see annab meile võimaluse ja vabaduse teha täpselt selliseid disaine, mida ise heaks peame. Loomulikult ei saa eitada, et kehal kerkivad karvad, kui keegi särgi kohta hea sõna poetab.

Kriteeriumeid me otseselt määratlenud ei ole, kuid kindlasti peab meie tehtu meile endale meeldima.

 

Kas vaprad ja ilusad on südames?

Absoluutselt. Tegemist on sajandi armastusega, millest peavad arvatavasti lugu kõik meie aja televaatajad. Tõelist armastust ei saa eirata.

 

mulasabaka

Mulasabaka

 

See on motiveeriv, kui inimesed tahavad teie särke kanda. Mis veel lisaks motiveerib?

Motiveerib ka kogu protsess alustades meie meeskonna diskussioonidest kuni reaalsete tulemusteni. Alatasa peale brainstorm‘e ja arutelusid tõused püsti ja lahkud täiesti teise energiaga, see kandub ka igapäevaellu. Arvatavasti tekitab seda tunne, et sind ümbritsevad inimesed, kellega saad asju arutada teisel tasemel – täpselt sinu enda tasemel. Sõltumata sellest, kui madal või kõrge see on.

 

Mulasabaka

 

Kuidas te oma ambitsioone kirjeldaksite? Alati räägitakse välismaast. Kas see oleks ka üks neist?

Ambitsioone on raske määratleda. Samas ei saa öelda, et need puuduvad. Raske on neid määratleda just seetõttu, et me ei tea, mis Mulasabaka täpselt on. See ei ole kaubamärk, mida me propageerime ärilistel eesmärkidel. Kui see oleks asja eesmärk, siis oleks välismaa super. Kuna seda ta pole, siis oleme oma ambitsioone juba ületanud. Nimelt lõime brändi ja tegime särgid, mis on meie arust ägedad. See hetk, kui inimesed tundsid nende särkide vastu rohkem huvi kui meil pakkuda oli, ületas meie ambitsioonipiiri.

Kokkuvõttes on tegemist täiesti orgaanilise projektiga ning meie oleme kaasreisijaid. Eks näis, kuhu see retk meid viib.

 

mulasabaka

Mulasabaka

 

Kus te paari aasta pärast olla tahaksite?

Paari aasta pärast tahaksime olla oma brändiga nende inimeste riietekappides, kes on meie jaoks olulised. PS! Kui sul on Mulasabaka kapis, siis sa oled meie jaoks oluline.

 

Mulasabaka

 

Lisaks “Vaprad ja ilusad” osatäitjale Ridge’le, on Mulasabaka tulnud välja täiesti uue disainiga, millel figureerib sama seriaali Brooke. Seda särki on vaid 1 siin ilma peal.

Hoia Mulasabaka tegemistel silm peal:
Mulasabaka Facebook
Mulasabaka Instagram

Fotod: Jörgen Paabu ja Mart Vares

Täägid: