Kõik Metsakutsu muusikavideod halvimast parimani

Ma ei tea, kas te teate, aga Metsakutsul tuli hiljuti uus muusikavideo välja ning see on mitmeti märkimisväärne saavutus, kuna muuseas tõsteti oma videode tootlikuse arv kahekohalise numbri peale. Võibolla oleme maininud, võibolla on mees ise seda korra või paar öelnud, pole kindel, küll on aga kindel see, et nüüd on aeg küps selleks, et need kümme muusikavideot hindava pilguga üle vaadata. Kes oleks selle ülesande jaoks paslikum, kui mitte Hamleti resideerunud kriitik/hädaldaja mina.

 

10. Läheks

Kui ma peale vaatamist video peale mõtlesin, siis ma olin täiesti kindel, et see oli üle 4 minuti pikk. Tegelikult oli ainult 3.22. Lugu ise on hea ja noh, BMX iseenesest on ka äge asi, aga eriti ei viitsi vaadata, kuidas keegi sellise vaikse laulu saatel rattaga tänavatel ringi sõidab. Isegi trikke ei teinud, kamoon!

 

9. Miks Mitte Täna

Päris ausalt – ma olin peale seda lugu koheselt Metsakutsu fänn. Video on pisut tegusam kui see eelmine, aga samas kuidagi liiga… suvaline? Suurepärane 240p kvaliteet Legendaarne Records ametlikul YouTube’i kanalil ei aita ka just väga kaasa. Samas, kui pead nõksutav Genka on teie lemmikasi siin maailmas, siis see video toodab teile kogustes rõõmu! Keegi lugege nõksud üle ja andke pärast mulle ka teada, palun.

 

8. Õmmeldud Suu

“Haa-hahahahaa, mis toimub, mis toimuuuub?” ja kui päris aus olla, siis ma näiteks ei saanudki päris hästi aru, et mis siin videos toimub. See on veits minu kiiks ka, aga mulle reeglina sellised muusikavideod ei meeldi, kus keset lugu mingid pikad vaikuspausid sisse tulevad. Samas, ägedaid elemente oli. Näiteks see koht, kus neiud autos oma makki peksavad. Ja laulus see “käi pekki, käi pekki, käi pekkiiii!” meeldib mulle ka. Veider, noh.

 

7. Kristallid

Kristallid on üks hilisematest videotest ja võiks ju arvata, et see edetabel oleks enam-vähem kronoliigilises järjestus, aga mul on selle konkreetse üllitisega mingi veider keiss – lugu räägib vihmast ja siis videos endas pole mitte ühtegi vihmapiiska. Ilge kontrast tekib, kui Anneliis laulab, et kõnnib vihma sees, samal ajal kui taustal paistab kõige ausam päike, mida eales nähtud on! Lüürikavideo meeldib mulle seetõttu kordades rohkem.

 

6. Mustad südamed

Kui päris aus olla, siis 6. ja 7. koha tõstsin ma lausa kirjutamise ajal ümber. Viimasel ülevaatamisel klikkis kõik eelnevatest kordadest kuidagi rohkem, kõik need kaameranurgad ja värinad ja kaleidoskoobiefektid moodustavad tegelikult üsna ägeda terviku. Siinkohal saab ka eriauhinna see vokaalne “Midaaaa?” ja laualambirida.

 

5. Valed On Valed

Sesmõttes, et ma arvan, et on ilmselge, et üks peamisi põhjuseid, miks antud video nii kõrgele tõusis, on ilus tüdruk. Samas, vahel pole muud vajagi.

 

4. Karikad

Mulle alguses ei meeldinud “Karikad” üldse ja ainult loona oleks ta siin vast üks nõrgemaid, aga visuaalne külg annab asjale niivõrd palju juurde. Osavad lõiked, targalt kasutust leidnud efektid ja noh, Tobrelutsu refrään (nii audios kui ka osaliselt visuaalselt) pakuvad vaatamiseks nii mõndagi.

 

3. TU$$UD

Aastal 2013 ilmunud Pirados Mixtape oli pungil täis talenti ja huvitavaid visuaalseid lahendusi. Metsakutsu osalus selles, ehk loo “Tu$$ud” videojupp, oli mõnusalt minimalistliku tunnetusega, ent kuradima efektiivne. Ma ei teagi päris täpselt, mis mind selle juures võlus, võibolla kumas klipist läbi see, et tegijatel endal oli seda tehes lõbus või oli tegu selle kuradi sinise padjapüürimaskiga, aga no raisk – Tu$$ud on tuu$!

 

2. 11

11 on päris veider video. Siiamaani ei saa ma näiteks aru, miks Kutsu vahepeal mingi võlurimütsiga keset metsa vahtralehti taga ajab. Aga see tossuvärk on äge, see kilukarbis kammi märjaks tegemine sobib kuidagi hästi ja videol üldiselt on selline äge vaib. Inglise keeles on olemas selline sõna, nagu whimsical, aga isegi peale kolme aastat ülikoolis ei oska ma täpset vastet emakeelest leida ja seetõttu jääbki kirjeldamata see tunne, mida 11 minus esile manab. Boonuspunkte aga Ämblikmehe koomiksite kasutamise eest!

 

1. Ära Mine Närvi

Oleks veider, kui see kümnes video oleks kehvemal kohal kui esimene! On näha, et ajaga muutuvad asjad üldiselt ikka aina paremaks ning see, et “Ära Mine Närvi” on parim muusikavideo, mis Metsakutsul aastate jooksul tehtud, on enam kui kindel. Siin on nii palju ägedaid elemente – vendade Piuside sünkroonmaandumine basseini, Ago Andersoni netikommentaatoriks kehastumine, see ohtrate tätoveeringutega ilus tüdruk, need goggles’id ja mootorrattasõit, läbiv narratiiv ja hea payoff, YouTube’i bufferdamine… põhimõtteliselt võikski jääda loetlema asju. Kuidas Kutsu aga kuskile rentslisse tossudega hüpata julges, vot seda ma ei tea.

Selline on Metsakutsu muusikavideote 100% Ametlik Top 10™! Sinu oma erineb? Jaga meiega!

Artikli autor:
Sten Kohlmann Twitter
Instagram @theriddimone

Täägid: