POSITIVUS FESTIVAL: Comedy Estonia teeb ka sel aastal komöödiat

Kui esinejatest ja telkimisalal hängimisest kopp ees, saab täna algaval Positivus festivalil nautida ka puhast komöödiat, sest sarnaselt eelmise aasta festivalile, on ka sel korral platsis meie n-ö omad kutid, naljamehed Comedy Estoniast. Rääkisime komödiant Sander Õigusega ja uurisime, mis vahepeal komöödiameeste elus toimunud on.

„Positivusel oleme teist korda ja jõudsime sinna läbi klassikalise baltimaade vennaarmastuse,” räägib Sander. „Ka Lätis ja Leedus on väga aktiivsed stand-up’i tegijad, kellega me tihti koos töötame ja kamba peale peeti meid vist piisavalt tõsiseltvõetavaks.”

Sander mäletab, et möödunud aastal kogunes lõunatunnil komöödiat kuulama publik, kelle koguarv oli ilmselt neljakohane. „Olgugi, et meist paljude jaoks pole inglise keeles esinemine igapäevane, õnnestus neile pakkuda üks väga meeldejääv show. Usun, et ka sel aastal tasub pühapäeval end hommikul ranna poole jalutama sättida ja meiega veidi aega veeta.”

Erinevate kohustuste tõttu Sander Positivusele kauemaks jääda ei saagi. „Sõidan hommikul kohale ja teen oma tüki ära,” tõdeb ta. „Väga piinlik, aga ei ole isegi kursis, mis rahvamuusikakollektiive tänavu näha saab, aga varasemate aastate kogemuse põhjal ütlen, et tahaks kõiki bände kuulata.”

13640847_1301685366526394_8199280089741772489_o

Aastaga on toimunud väga palju

Viimati vestlesime Sandriga eelmise aasta augustis vahetult enne Hip-Hop festivali ning möödunud aja sees on toimunud Comedy Estonia elus nii mõndagi. „Lisaks päris mitmele maailmaklassi artistile, kelle kohale oleme toonud, on kohalikul maastikul heas mõttes plahvatus toimunud,” tõdeb Sander. „Nüüdseks on kolm noormeest kokku pannud oma täispika show ja mul õnnestus enda oma pea 20 korda täismaja ees näidata. Enne seda suutsime aastavahetusel end ETV programmi suruda ja oma esimese tõsise teledebüüdi teha. Eelmisel nädalavahetusel sattusime ka esimest korda Hiiumaale, kus meid ootas ühes ääretult toredas renoveeritud taluhoones sajapealine publik.”

“Üsna mitu noormeest hakkavad juba päriselt professionaalse koomiku nägu võtma.”

Ka naljad lähevad Sandri sõnul aina ülesmäge. „Kui tehniliselt rääkida, on meil tegelikult pigem näha arengut naljade esitamise oskuses,” teab ta. „Üsna mitu noormeest hakkavad juba päriselt professionaalse koomiku nägu võtma. Kui algaja puhul on tegemist ikkagi üksikute naljade esitamisega, siis aina rohkem ja rohkem saab näha midagi terviklikku ja läbimõeldut. Selle kõige tulemusena saab igaõhtuselt ühe korraliku kõhutäie naerda.”

Autor: Keilit Aedma