Schoolboy Q reliisis just tõenäoliselt ühe parima hiphop albumi sellel aastal

Kendrick Lamari varjust tänaseks juba suhteliselt ammu välja hüpanud Schoolboy Q reliisis just oma uue albumi “Blank Face”. Q tänaseks neljas stuudioalbum sisaldab kokku 17 lugu ja koostöö träkke selliste nimedega nagu Kanye West, Vince Staples, E-40, Tha Dogg Pound, SZA, Anderson. Paak, Miguel, Justine Skye jne.

 

 

Praeguseks on juba 2 aastat möödas Schoolboy Q viimasest lakke kiidetud albumist “Oxymoron”. Album muidugi oli ka tõesti mõnus. Sellest ajast tänaseni on mister päris mitu korda mõista andnud, et tal on räppimisest ja muusikategemisest kõrini. Põhjuseid on Q üles loetlenud päris mitu. Alles eelmisel kuul andis ta välja statement‘i, mis nägi välja selline:

“After ‘Oxymoron,’ I almost quit, I was gone for a year and a half, and then before that I was gone for a year, and then before that I was gone for six months. You get what I’m saying? That’s three years. My daughter’s seven… I go out and I please everybody else, making this money and making other people money, meanwhile my kid, my family, they’re sitting back waiting for me to come home. That ain’t cool.”

Meie õnneks on ta ikkagi uue albumi selle kõige keskel purki saanud ja mitte niisama “purki saanud”, vaid ikka väga korraliku taiese valmis maalinud. Albumi nimi “Blank Face” sai internetis korraliku hoo üles siis, kui ilmus pilt albumi kujundusest, kus peal oli legendaarne Michael Jordani “crying meme” ilma näota ehk blank. See õnneks ei olnud albumi official coverart, aga klikke kogus uudis viisakalt.

 

blank face

 

Viimaste kuude jooksul on kettalt reliisitud ka väga mitu korralikku singlit. Esimene sinku “Groovy Tony” ilmus 5. aprillil koos väga pro visuaaliga. Träkk ise bängib sama asjalikult ja ükski Q kuulaja ei pidanud uues materjalis pettuma.

 

 

Pärast seda kukkus 13. mail järgmine singel nimega “THat ParT”, kus teeb kaasa Kanye West. Träkk lendas loomulikult edetabelite tippu ja kogus (ilmselt) tänu Kanye nimele kordades rohkem kuulajaid, kui esimene reliis. Kes oleks osanud seda ette näha? Kanye saadi kohale isegi videofilmimise ajaks ning loole ilmus mõnus trippy visuaal.

 

 

Nüüdseks on album digitaalselt väljas ning täies mahus striimitav Apple Music keskkonnas. Q uut muusikat on juba kiidetud mitmel pool ja keskmisest adekvaatsemad muusikud on sotsiaalmeedias uue albumi kohta hästi öelnud. See on alati hea märk.

 

Täägid: