Kõik Eesti hiphop albumid läbiaegade ühel pikal ajateljel

No nii lapsed! On aeg endale selgeks teha kogu kodumaise hiphopi ajalugu. Arvad, et kõik see siin algas siis kui “Kõik Boyz” esimese loo välja andis? Või siis kui Põhja-Tallinna esimene album ilmus? Not so much. Eestlased on räppinud juba üle 20 aasta. Nüüd on see kõik koos ühel joonisel.

Genka ja Legendaarne Records on võtnud kätte ja kaardistanud ära kõik Eesti hiphopi reliisid läbi aegade. Loomulikult on õhus palju küsimusi stiilis, “mis on Eesti hiphop” või, “mis täpselt on reliis”, aga 50 aasta pärast, kui 4. klassi poiss kirjutab referaati teemal “Eesti räpp”, ei küsi seda enam keegi. Töö on tehtud, vaev on nähtud ja kui ei sobi, tee parem.

Kui paremat teha ei viitsi, siis Legendaarne Records pakub võimalust ka graafikut täiendada. Andsid albumi välja ja seda ei ole seal kirjas? Saada kiri ja make it all better. Omalt poolt lisaks näiteks legendaarse GCP Kings‘i albumi “Lootus Sureb Viimasena”.

Kokkuvõttes jääb lugeja ülesandeks kõik albumid pähe õppida ja reedel, 12. augustil Eesti Hiphop Festivalil kõik ette laulda. Kohtume Elvas!

Vaata Eesti hiphopi ajatelge Legendaarne Records kodulehel.