Kõik, mida sa pead teadma uutest Apple toodetest

Eile toimus kaua oodatud Apple Event, mis ikka tavaliselt septembri alguses aset leiab. Seal räägitakse kõigest, mis on hästi ja kõigest, mis on tulevikus veel paremini. Sellepärast mulle meeldib neid presentatsioone vaadata. No negativity ja ainult positive vibes: best product so far, fastest ever, thinnest one yet. Erinevad kuulujutud ootasid uut telefoni iPhone 7, uusi ja enneolematuid kaameralahendusi telefonil, uut kõrvaklapisüsteemi, uut kella Apple Watch ja uuendatud MacBook Pro tooteliini. Uut MacBooki me ei saanud, aga kuulujutud osutusid sellegipoolest  90% ulatuses tõeks.

 

 

Apple tutvustas eilsel üritusel täiesti uut käekella Apple Watch Series 2. Kui keegi küsib kuskil suguvõsa kokkutulekul, et mis on kõige edukamad kellabrändid maailmas, siis see on sinu hetk särada: aastal 2015 aprilli kuus kättesaadavaks tehtud Apple Watch tegi 8 kuuga Applest maailma number 2 kellabrändi kohe Rolexi järel. Ja teile tundus, et see Apple’i kell ei ole üldse populaarne? Phäh! Uus Series 2 on muidugi kiirem, võimsam, veekindel jne, aga see ei huvita meid. Uus kell on cool‘im ja see on all that matters!

Kuna kõige populaarsem on Apple kell jooksjate seas, siis loomulikult löödi käed brändiga, kes teab jooksmisest kõige rohkem ning loodi midagi veel cool‘imat – Apple Watch Nike+. See on spetsiaalselt sportlasele mõeldud kell, mis hingab käe peal rohkem, tegutseb ruttu ja vastab kõikidele sinu vajadustele mõtte kiirusel. I need this in my life. Nike kell tuleb välja oktoobri lõpus.

 

 

Kõige suurem uudis minu jaoks on AirPods. Ma olen kasutanud wireless kõrvaklappe juba tükk aega ja naljakas ikka vaadata neid Samsungi võrusid ja muid kobakaid agregaate. Kuidas mitte keegi maailmas ei suuda suurel tasemel seda tehnoloogiat piisavalt väikseks teha? Noh nii väikseks nagu spioonifilmides, et paned kõrva nagu James Bond ja flex’id ilma juhtmeteta. Apple päästis päeva. See on ikka some next level futu shied right there. Klapid ise kestavad kuni 5 tundi ja käivad õhust ja armastusest eksisteerivas karbikeses, millel on veel omakorda 24h akut. Ja mitte mingit “Pair with my phone” jurri – teed karbi kaane lahti ja klapid muutuvad automaatselt nö kättesaadavaks. Valid, millise seadmega läheduses soovid kasutama hakata ja kasutad. Ei jõua ära oodata, et neid proovida. Klapid saabuvad samuti oktoobris.

 

 

Ja siis iPhone 7. Muidugi tore Apple’i asi, mida teha, et võtame musta telefoni tootmisest maha ja siis… WUPII! Meil on uus musta värvi telefon! Aga mind ei häiri see. Pigem tore, et nad muutunud ei ole. Apple on ikka Apple. Musta telefoni on kahesugust – glam läikiv must ja brutal matt must.

 

 

Telefonil on parim aku, mille Apple on eales suutnud toota. Numbrid kõrvale jättes tähendab see tavainimesele umbes 2h lisa. Uus telefon on veekindel, võimsam, kiirem blablabla, aga kõige suurem fookus on pandud kaamera innovatsiooni, mis on nüüd kõvem kui kunagi varem. Ja see on tore, sest kaamera app on kõige kasutustleidvam app minu telefonis. Kaamera on kõvem nii ees (better seflies!) kui taga, päeval kui pimedas. iPhone 7 Plus sai endale üldse esmakordse kahe kaamera featuuri, mis võimaldab pildistada portreefotosid nii nagu neid päris kaameratega pildistakse – nägu terav ja taust udune. Nagu vahetaks objektiive laiast nurgast 55mm peale ja tagasi. Pöidlaga. Lisaks sellele sättisid nad telefonile 2x optilise zoom’i ja 10x digitaalse zoom’i. Tohib oma sõnadega? Kreisiiii!

 

iphone 7 plus

 

 

Lisaks sellele kaotati telefonil ära traditsiooniline kõrvaklapiauk. Kõik elu käib nüüd läbi Lightning augu (see on see sama auk, kuhu sa telefoni laadides juhtme sisse paned), mis teeb telefoni väljanägemise loomulikult puhtamaks (vähem auke) ja on heli silmas pidades suur uuendus. Igaks juhuks tuleb iga iPhone 7’ga kaasa üleminek traditsioonilisest kõrvaklapiaugust Lightning’usse, nii-et no worries, konservatiivid. iPhone 7 on maailmale valla järgmisest nädalast ja IM Arvutid poodides kättesaadav juba ca kahe nädala pärast.

Loomulikult tulevad kõik seadmed täiesti tuttuue operatsioonisüsteemiga iOS 10, millest räägiti juuni Apple Eventil. Lisaks sellele on Apple löönud käed Nintendoga ja eksklusiivselt iOS’i peale tuleb täiesti uus mäng Super Mario Run. Vana hea Super Mario uues kuues. Sa oleks pidanud nägema, millise entusiasmiga nad sellest rääkisid.

 

super-mario-run-640x360

 

Kokkuvõttes oli see minu meelest üks kõvemaid Apple Evente peale armastatud Steve Jobsi lahkumist ja mul on hea meel. Lähen nüüd ootama, et saaks oma nime kuhugi iPhone 7 ootelisti kirja panna.

Täägid: