Intervjuu: DJ Shromik räägib oma remixist Paul Oja loole “Gangsta”

Mõned päevad tagasi andis Soomes baseeruv rahuvsvaheline plaadifirma Top Billin Records oma Soundcloudis välja Paul Oja – Gangsta remix‘i. Remix on tehtud ei kellegi muu kui DJ Shromik poolt.

Nüüd kui uus remix on väljas tegime Shromikuga ka kiired jutud.

Kust tuli idee teha Paul Oja – Gangsta (DJ Shromik Remix)?

Kui ma esimest korda seda originaali kuulsin (loe: vaatasin videot), siis ma kohe teadsin, et tegemist on erilise bängeriga. Mul oli üks grime riddim just pooleli ning kui ma Pauli käest loo read remiximiseks sain, siis mõistsin, et need kaks sobivad ideaalselt kokku. Algusesse lisasin Jamaika gängsterite juttu ning kohe oligi kõrvaklappides eriti ohtlik seis.

Su remix kõlab grime‘likult. Kas grime on suureks mõjutajaks?

Grime on väga suureks mõjutajaks. Elasin mõned aastad Inglismaal ning sealt sain üsna jäädava grime‘i pisiku külge. Muideks on Roll Deep “When Im Ere” loo videos näha isegi mu Londoni kodu ust. Respect 112 Pigott Street. E14. Mõistad küll – elad selle keskel, siis jääb külge. Nüüd olen suutnud hip-hopi armastuse, tugevad bängivad biidid, sündid ning elektroonika ühendada. Mõnus on. DJ settide ajal tõmbab erilise fiilingu peale – mina ja muusika, nobody else.

Kes muusikutest sind viimasel ajal kõige rohkem inspireerinud?

Oh tead, mind inspireerivad paljud muusikud. Mu oma naine, parimad sõbrad, kellega koos muusikat teeme ning kes ka ise eraldi muusikat teevad. Kindlasti uued huvitavad artistid, kellest midagi kuulda pole olnud. Näiteks viimane eriti spets avastus oli minu jaoks Fuks oma looga “Sisenemine” või näiteks R.V. on mu meelest üks lootustandvamaid noori. Ma näen Raineris (loe: R.V.) seda, kes ma ise kunagi olin – suur ambitsioon ja tahtmine asja õigesti teha. Väga spets on sellist asja näha. Vahet pole, mida inimesed teevad (kasvõi kudumine), aga kui asi on tehtud südamega, siis see inspireeribki mind.

Mida huvitavat selle aasta sees veel teha kavatsed?

Sellel aastal mu meelest on juba palju huvitavat juhtunud. Näiteks Beebilõusta albumile Must Lipp X Resotsialiseerumise biit tehtud. Metsakutsule tegin albumi peale loo – äkki varsti ilmub ka. Siis loomulikult see Paul Oja remix, Hanf Kungile tegin remixi. Hiljuti tegin ühe tausta ka Suurele Papale aka Aropile. Lisaks enda asjad, mida vaikselt nokitsen ning loomulikult HONEYHAZE. Ühesõnaga – projekte liigub.

Kelle lugu järgmisena remixid?

See remix‘i värk tuleb nii kuis tuleb. Tavaliselt tellimise peale ei tulegi. Palju on nii juhtunud, et keegi soovib ühte ja siis lihtsalt ei oska midagi teha. Teinekord kuulad lugu ja kohe enda idee hakkab kerima. Ütleme nii, et eks elu näitab!

Hetkel käib ka parimate Eesti DJ TOP valimine. Anna oma hääl DJ Shromikule EestiDJ lehel.

Shromik Soundcloudis
Shromik Facebookis