Intervjuu: NOËP ja ahjusoe muusikavideo singlile “Rooftop”

Tohutu kiirusega paljude eestlaste playlistides koha leidnud NOËP avaldas täna singlile “Rooftop” muusikavideo, mis sai üles filmitud Beirutis ja, mille produtsendiks oli Andres Kõpper isiklikult! “Rooftop” on tänaseks lisatud pea kõikide raadiojaamade muusikalistidesse, lool on striime kõvasti üle 200 000 and counting, see figureerib pikemat aega Viral50 esikohal ja pole veel kordagi Spotify TOP50-st välja kukkunud. Reeeespect! Õnneks leidis artist oma kiire kulgemise vahel siiski aega ka meiega vestelda.

 

 

Tsau Andres, kuidas läheb?

Hei! Tänud küsimast! Julgen öelda, et hästi, aga üsna kiirelt.

Lasid välja muusikavideo singlile “Rooftop”. Räägi, millest see lugu üldse kõneleb?

Lugu “Rooftop” kirjutades oli mul algusest peale väga kindel sisetunne ning kujutlus sellest, millest see lugu räägib. Mälestus sellest kergustundest, muretusest ning põnevusejanust, mis väiksena hinges oli, on see, millest see lugu inspireeritud on. Mu kodutänaval elas hea punt tüüpe, kellega sai ikka parajalt seigeldud. Tänava otsas kõrguva tehasehoone katusele sai korduvalt ronitud ning nii mõnelgi korral lõppes see turvameeste eest põgenemisega.

 

rooftop_01

 

Äge, hooliganidele igasugused keelatud kohad meeldivad! Räägi, kuidas ja kus valmis muusikavideo?

Kui selgus, et on Beirutisse esinema minek, käis kohe peast läbi mõte, et seal oleks võimalik üks tuus muusikavideo filmida. Kuna algusest peale oli sellele reisile tulemas ka operaator Mart Vares, oli eesmärk selge! Loo sõnumist inspireerituna sai kirjutatud videole ka süžee sellest, kuidas väikesed maraktrattidest tantsijad seiklevad Beiruti linnas. Selle video tegemine oli ise üks paras seiklus, aga äärmiselt sõbralike ning abivalmite kohalike abiga sai see video päris ilusti purki.

“Minu valem: fn = f0 * (a)n”

Su muusika vallutas üsna kiiresti publiku südamed. Mis on sinu saladus?

Minu valem: fn = f0 * (a)n

Aga mida ma olen õppinud, on see, et enne muusikateose väljaandmist peab ise olema 100% rahul. Ma olen varasemalt andnud lugusid välja nii, et ikka jääb midagi kripeldama ning kuulates on detaile ja kohti, millega pole olnud rahul. Kuid sellisel hetkel silma kinnipigistamine võib võimaldada seda, et see sama emotsioon kandub edasi ka kuulajani.

 

screen-shot-2016-10-31-at-13-07-51

 

Mis lähikuud toovad?

Lähikuud toovad parajalt reisimist ning palju uue muusika kallal toimetamist. Palju asju on pooleli ning ootan väga, et saaksin aasta lõpuks kõikide (või vähemalt suure osa) nende toimetustega ühele poole. Lähikuudel on kontserte tulemas Inglismaal, Prantsusmaal ning Hollandis.

“Poleks üldse paha, kui nt NY metroos sõites kuuled, kuidas keegi su lugu ümiseb.”

Aga kaugem tulevik? On sul ka suuremad unistused, näiteks maailma vallutada?

Eks professionaalne huvi on olemas küll, et kas välisturgudele jõudmine on tehtav või mitte. Poleks üldse paha, kui nt NY metroos sõites kuuled, kuidas keegi su lugu ümiseb. Poleks üldse paha.

 

rooftop_spotifycover

 

Täname intervjuule kaasa aitamise eest Sony Music Estonia vinget tiimi!