#LÄBIKLAASI: “Metalsed hinged ja Sony A7” by Metsakutsu

#LÄBIKLAASI on Hooligan Hamleti foto- ja/või videoteemaline seeriapostitus, milles näitame asju läbi klaasi. Klaas nagu see kaamera objektiiv namsayin? Läbiklaasi vaatame, kes või mis on fookuses, ägedaid hetki, straightflexin uut ketsikarpi, vihmast ilma või tuhatoosipõhja. Kõike ja kõiki, mis inspireerib.

 

Soov autosid pildistada tuleb sügavalt seest

Mulle meeldisid autod ammu enne seda, kui ma neid juhtida oskasin. Juba 8. klassis joonistasin graffitikavandite vahele tuuleklaasi peegeldusi ja antitiibu. Ühe kunstikooli eksamina meisterdasin kolm suurt 1x2m lõuendit, millel kujutasin aerosoolidega oma lemmikauto Mitsubishi Lancer Evolution’i erinevaid kehaosi. Keskkooli lõpetasin kahe õlimaaliga, kus William Turneri impressionistlikesse pintslitõmmetesse uppunud merevaate asemel “Need For Speed”-‘ist laenatud esteetika harmoneerus Mercedes-Benz CLS siluettidega.

Armastus autode väljanägemise vastu on minus sügaval sees. Kubatuurid, kilovatid, hobujõud jms ei kuulu minu haldusalasse. Mulle meeldib see, millised autod välja näevad, kuidas nad tee peal “istuvad” ja see tunne, mida nad tekitavad, kui neile silma vaatan.

“Ma garanteerin, et kui masinaid piisavalt pikalt ja piisavalt detailselt põrnitseda, hakkad selle metalli  taga nägema ka hinge.”

Olen kaameraga Sony A7 juba mõnda aega ringi kalpsanud. Keskmisest tihemini satub minu hobifotograafi kaamerasilma ette just see sama kõnealune metalne disain. Ma ei ole ühegi foto puhul keskkonda kunstlikult dekoreerinud ega kasutanud ühtegi kunstlikku valgusallikat. Ühtegi fotot ei ole Photoshopis puhastatud/joonistatud/maskitud. Muide kõik nimetatud nähtused autofotograafias ülimalt tavalised ja normaalsed. Minu fotod kujutavad masinaid täpselt selliselt nagu nad selles keskkonnas selle valgusega parasjagu on. Piltide ainus järeltöötlus on värvikorrektsioon. Ja luban vabalt nalja heita selle üle, kuidas 99% piltidest on autod otse eest või profiilis.

Kõik fotod on pildistatud kaameraga Sony A7 RII ja objektiiviks KIT 24-70mm/f4. Modellideks on valdavalt minu ja minu sõprade masinad koos mõne põneva leiuga Tallinna tänavatelt. Omanikele respekt ja high-five.

 

Täägid:

comments powered by Disqus