Täna kuulutati välja Eesti Muusikaauhinnad 2017 nominendid

Nagu ikka tehakse muusikamaailmas möödunud aastale tagasivaateid. Eesti muusikatööstus keerleb ümber Eesti Fonogrammide Liidu poolt korraldatava Eesti Muusikaauhinnad gala. See on üks vähestest galadest Maarjamaal, mis hästi korraldatud ja korraliku produktsiooniga. Tänuväärt on ka see, et nimetatud ettevõtmisel ei ole popmuusika kõrval vähemtähtsal kohal muud muusikazanrid, mida Eestis tänaseks juba keskmiselt paremal tasemel tehakse. Sealhulgas jazz, rock, koorimuusika ja ka kodumaine hiphop. Kokku oli võistlustules üle 130 kodumaise albumi.

Hiphop on mõistagi see, mis meil siin südame põksuma paneb. Eelmisel aastal ilmus palju kõneainet pakkunud räppi. Azma, Maxtract ja Abraham on vaid üksikud nimed, kelle looming meid eelmisel aastal puudutas. Kokku üle 140 liikmeline Eesti muusikainimestest, muusikakuulajatest, professionaalidest ja fännidest koosnev zürii valis kodumaistest räpialbumitest kolmeks parimaks (tõrnõntõtõõõ):

Aasta hiphop-/rap-album

5miinust “Aasta plaat. Korralik saavutus”
Beebilõust “Resotsialiseerumine X Must lipp”
Metsakutsu “Kuhu koer on maetud”

Kõik võitjad selguvad juba 26. jaanuaril suurejoonelisel Eesti Muusikaauhinnad 2017 galal Nordea Kontserdimajas. Galat kannab üle TV3. Galal astub kodumaiste popstaaride vahel üles ka Metsakutsu koos spetsiaalselt gala jaoks meisterdatud show’ga.

Ülejäänud nominetidega saab tutvuda SIIN.