Triin Kullerkupp võtab kokku aasta 2016 naiste ketsimoe

On kirjeldamatult mõnus vestelda ketsidest edukate Eesti naistega, kes jagavad (nagu vanad inimesed arvavad, et noored ütleks) biiti. Triin Kullerkupp töötab adidas Group marketingi osakonnas ja tema kontorist käib igapäevaselt läbi laviin tänase ketsimaailma kõige kuumemaid mudeleid. NMD, Boost ja Stan Smith on pealkirjad, mille alla Triinu töö koguneb. Lisaks kuulub haldusalasse ka Reebok. Uurisime temalt, mismoodi ta lõppenud ketsiaasta kokku võtab.

 

Mida uut tõi aasta 2016 ketsimaailmas?

2016 oli üks suur reliiside aasta. Kevadel lendas adidasel areenile täiesti uus NMD mudel, millel on juba päris mitu edukat koostööd – BAPE NMD R1 camo, White Mountaineering NMD City Sock, adidas Originals by Pharrell – Hu kollektsioon jne. Kindlasti on märkimist väärt ka Tubulari uus mudel Doom, mis alguses tundus pigem sisustuselement, aga on tegelikult osutunud üllatavalt kantavaks just meeste seas.

 

 

Veel tooksin esile adidas Boosti läbimurret ja ühte oodatuimat silueti muudatust, Ultra Boost Uncaged. Ultra Boost on olnud n-ö It-toss kuskil kaks aastat ja inspireerinud sel ajal mitmeid disainereid. Väga ägedalt lahendasid Wood Wood tüübid naiste tossu adidas x Wood Wood Ultra Boost, kus paeltesüsteem on asendatud hoopis millegi innovaatilisemaga – go check it out!

Boostist vist ei saa väga rääkida nii, et ei maini ära adidas Originals Yeezy Boost 750 ja 350 V2, mille sneakerhead’id peale lansseerimist kohe ära sõid. 2016 tuli turule ka uus tšikk – ainult naistele mõeldud jooksujalats Pure Boost X, mis tegelikult on nii mõneski suurlinnas jõudnud tänavastiili.

Naiselike naiste lemmikuks on metallikud adidas x Raf Simons Stan Smith’id, mida saab peaaegu peeglina kasutada, aga ka Y-3 Stan Zip. Mõlemat mudelit on lihtne miksida nii pükste kui ka kleitidega.

Reebok raputas 2016. aastal sneaker’ite maailma sellega, et tõi tagasi Reebok Alien Stomper’i, mis on algselt pärit 1986. aasta „Alien“ filmist ja mis müüdi Internetis läbi 38 minutiga. Reebokil jätkub ka koostöö Ameerika räppari Kendrick Lamar‘iga ja loomulikult, kui keegi on jälginud Reebokit, siis InstaPump Fury’d on sõna otseses mõttes out of this world!

 

Millised olid sinu silmis top 3 ägedamat ketsi möödunud aastast?

See on kõige keerulisem küsimus, arvestades, et nii palju ägedaid reliise oli. Ma ise muidugi kannan päris palju ka meeste tosse ehk siis minu valik ei ole üdini naiselik:

1. Y-3 Pure Boost ZG knit – täiuslik kombinatsioon spordist ja moest!

 

2. adidas x White Mountaineering NMD CS1 Primeknit Black – eriti kaasaegne mudel ülipehme Primeknit pealisega.


3. adidas Originals by Pharrell – Hu NMD pack – Pharrelliga ei saa lihtsalt mööda panna.

 

4. Reebok X Kendrick Lamar Classic Leather – sellel mudelil on väga cool lugu jutustada. Nimelt jagatud õmblus on kujund, mis sümboliseerib elu raskusi, mida räppar Lamar on elus kogenud. Tossul on sügavam tähendus ja loomulikult näeb see ka lahe välja.

 

Mida võib 2017. aastalt oodata?

Palju Boosti ja Primekniti! Ise panin juba silma peale Pusha T x adidas EQT mudelile – väga kurjad on! Reeboki ja Future’i koostöö tõotab ka päris põnev tulla.

Klassikaliste mudelite poole pealt tuleb aina rohkem esile adidas Gazelle, mis on juba praegu blogijate suur lemmik ja Reebokil Club C, millel oli juba lõppenud aastal väga mõnus koostöö – NAKED x Reebok Club C “Daze”.

 

Kas nägime ka suuremat arengut ketse kandvate Eesti naiste osas?

Kui muidu on Eesti naised olnud üpris kontsa või kinga armastajad, siis tundub, et nüüd on ülejäänud maailma trend mingil määral mõjunud. Tundub, et muutus tekkis just peale seda, kui globaalsed blogijad ja moeajakirjad hakkasid kombineerima kleite/seelikuid Superstaride ja Stan Smith’idega. Peale seda läksid Eesti neiud mugava tossu stiiliga kaasa. Üpris palju ägedaid siluette on ka juurde tulnud ja ma arvan, et nii kaua kui Hooligan Hamlet näitab head eeskuju, saab Eesti sneakerkultuur ainult paremaks ja mitmekesisemaks minna.

comments powered by Disqus