Eesti Laul: Laura Prits näitab oma popp-külge

Eesti Laul saab stardipaugu juba saabuval nädalavahetusel ja sellega seoses on meil õnge otsas Laura Prits. See sama natuke hull tüdruk, kelle nimi tavaliselt kerkib esile pigem ikka mässava roki kontekstis. Rääkisime tema Eurovisioonile kandideerivast loost “Hey Kiddo” ja sellest, mis saab, kui rahvas koostöös žüriiga otsustabki just tema Eestit esindama saata.

 

Laura, muidu oled sa ju rokitšikk. Mis nüüd juhtus?

Minu sisemine rokitšikk ei ole mitte kusagile kadunud. Põhjus, miks ma konkursil antud looga osalen, oli võimalus näidata end pisut teisest küljest. See, kes ma olen rock-muusikat laval esitades, on täiesti erinev sellest karakterist, kellena astun üles Eesti Laul konkursil. Mulle meeldib kehastuda erinevatesse rollidesse, see on väga põnev.

 

Eesti Laul: Laura Prits näitab oma popp-külge

 

Kuidas “Hey Kiddo” sündis? Kuulsin, et valisid kahe loo vahel, millega osaleda.

“Hey Kiddo” sündis koos Andres Kõpperi ja Tara Nabaviga Eesti Laulu muusikakirjutajate laagris. Kõpperiga koostöö oli üks äärmiselt arendav ja lahe kogemus ning lisaks oli meiega väga andekas ja kogenud sõnade ja meloodia kirjutaja Tara Nabavi Rootsist, kellega sujus loo kirjutamise protsess äärmiselt loomulikult. Tara sai kohe aru, kui seletasin talle, millise attitude’iga see lugu võiks olla ja Andres hakkas meie jutu põhjal erinevaid klaverikäike proovima.

“Vastab tõele, et saatsin tegelikult Eesti Laulule kaks lugu.”

Vastab tõele, et saatsin tegelikult Eesti Laulule kaks lugu. Mõlemad olid absoluutselt teisest žanrist, kui see, mida olime bändiga varasemalt teinud. Lõpliku otsuse langetas žürii ja olen ise valikuga väga rahul.

 

Eesti Laul: Laura Prits näitab oma popp-külge

 

Millest lugu räägib?

Sellel lool on minu jaoks mitu sõnumit, kuid peamine neist on sõprus. Minu sõbrad on väga oluline osa minu elust ja sellest, milline inimene on minust aastate jooksul kujunenud. Teine väga oluline slogan selles loos on “Võta vabalt ja ära muretse”. Mingil hetkel taipasin, et muretsen iga päev asjade pärast, mis tegelikult ei vajaks üldse niivõrd pikka juurdlemist. Iga kord, kui avastan end taas ülemõtlemast, ilmub see lause (“Everybody’s worrying, but why should I”) nagu väike kummitus välja, kes õlale koputades mulle meenutab, et ma ei muretseks liialt iga asja pärast ja naudiksin rohkem hetkes olemist.

 

Terevisioonis esinesite ööriietes. Kas sama stiil tuleb ka Eesti Laulule?

Eesti Laulul on nunnud pidžaamapreilid jätnud ööriided kapinurka ja tulnud oma vingete ratastega tänavatele hängima. Kostüümidega pakub televaatajatele silmailu Mirjam Kalmanni kollektsioon “Next Exit” ning mul on seljas Tuule Soosaare poolt tehtud eraldi custom made roosa ja karvane ghetto babe jakk ja Mirjami tehtud püksid.

“Eesti Laulu karussell on minu jaoks juba viimased kolm kuud kestnud.”

Lisaks võin saladusloori ka nii palju kergitada, et LED-ekraanidel on Aarto Hiiemaa poolt loodud super värviline ja omanäoline animatsioon-vaatemäng.

 

Eesti Laul: Laura Prits näitab oma popp-külge

 

Kas oled Eesti Lauluks vaimselt valmis?

Kui ma nüüd täiesti aus olen, siis tegelikult on see Eesti Laulu karussell minu jaoks juba viimased kolm kuud kestnud. Nimelt valmis spetsiaalselt Eesti Laulu ajaks BoyBand Films abiga minu esimene muusikavideo, mille taga oli väga fantastiline tiim. Lisaks olen kõrval olnud lava-show kokkupanekul, taustalauljate ja tantsijate valikul, kostüümide-materjalide valikul ja kõigel muul, mis puudutab nii show visuaalset kui ka kõlalist poolt. Minu kallid sõbrad on tohutult suureks abiks olnud kogu selle protsessi vältel.

 

Mis saab siis, kui võidad ja pead Eurovisioonile sõitma? Oled selleks valmis?

Oleksin kindlasti väga õnnelik, kui see tõesti juhtuma peaks, aga see, kes läheb Eestit esindama, on siiski televaatajate ja žürii otsustada. Me oleme omalt poolt andnud parima ja nüüd jääme ootama publiku tagasisidet.