Intervjuu: The Weeknd disainis koostöös H&M’iga vinge kollektsiooni!

2. märtsil jõuab H&M’i kauplustesse Abel Tesfaye ehk The Weekndiga koostöös valminud kollektsioon “Spring Icons Selected by The Weeknd”, mida iseloomustab linlikkus ja teravus. Kollektsiooni kuuluvad nii põnevate detailidega bomber-jakid, kängurutaskuga kapuutsiga pusad, mootorratturijakid ja töömehejakid. Kellele viimased sõnad pisut segaseks jäid, selgitab artist eksklusiivintervjuus ise lahti, mida peatselt poodidesse jõudev koostöökollektsioon endast kujutab.

Kuidas kirjeldaksid oma isiklikku stiili?

Mu isiklik stiil on instinktiivne – kannan seda, mis parasjagu õige tundub. See on pigem argine ja väga tagasihoidlik, aga mulle läheb alati korda, mis mul seljas on. Mu rõivavaliku taga on alati otsus. Huvitav on analüüsida, kuidas meestemood selle sajandi jooksul muutunud on ning kuidas spordirõivaste mõjutused ja tänavastiil on saanud selle loomulikuks osaks. Selle protsessi käigus on tänavastiil saanud viimistletuma lihvi ja selle disaini on suunatud rohkem energiat. Tagasi vaadates näen, et ka mu enda stiilis on hetkel rohkem fookust ja täpsust, samas on see ka isiklikum ja vabam.

Intervjuu: The Weeknd disainis koostöös H&M'iga vinge kollektsiooni!

Kuidas on sinu arvates mood ja muusika seotud?

Nii mood kui ka muusika pakuvad võimalust end mitmekesiselt väljendada. Stiil on väga oluline osa muusikamaailmast ja neid kahte ei annagi tegelikult teineteisest eristada. Kui mõtlen tänastele või mineviku artistidele, siis meenutan nii nende muusikat kui välimust. Tänapäeval ei saa kuskile piiri tõmmata, sa lihtsalt ammutad inspiratsiooni, olgu siis saundist või stiilist. Muusika mõju moele on olnud tõsiselt suur, seda eriti hiphopis ning urban-muusikas.

“Muusika mõju moele on olnud tõsiselt suur, seda eriti hiphopis ning urban-muusikas.”

Mida arvad sellest, kuidas mehed tänapäeval rõivastuvad?

Arvan, et moest on saanud globaalne keel, eriti praegusel sotsiaalmeedia ajastul. Stiili teemal on 24h käimas mitu globaalset diskussiooni. Erinevates linnades ja riikides tõlgendatakse globaalset stiili erinevalt ja seda on lahe näha. Minu kodukohas Kanadas on suur osa aastast külm ja kihtide kandmine on vältimatu. Los Angeleses on aga pea alati ilus ilm  ja ka garderoob peab sooja ilmaga kohanema. Tänavastiil ongi parim ühine keel nende kahe äärmuse vahel, saad kihte eemaldada või neid soovi korral lisada. Kõik räägivad ühist keelt, aga erinevate aktsentidega.

Intervjuu: The Weeknd disainis koostöös H&M'iga vinge kollektsiooni!

Räägi meile koostöökollektsioonist, mis valmis koos H&Miga?

Kollektsiooni nimi on ,,Spring Icons Selected by The Weekend“ ja tegemist on rõivastega, mida mulle endale kanda meeldib. Eelistan rõivastuda peaaegu nagu vormirõivastesse, selles kajastub mu olemus. Maailmas ringi reisides märkan ka, kuidas teised mehed riides käivad. Tänavastiil on vallutanud kogu maailma ning sellega seoses on hakanud muutuma ka selle olemus. See on nüüd veelgi erilisem ja teravam. H&M palus mul valida oma lemmikud ja mul oli selle üle vaid hea meel, sest kogu kollektsioon jättis väga autentse mulje. Ma ei seo oma nime kunagi projektiga, mida ma ei pea usutavaks.

“Ma ei seo oma nime kunagi projektiga, mida ma ei pea usutavaks.”

Kollektsiooni keskmes on bomber-jakk. Minu generatsiooni meeste jaoks on viimane ülikonnajaki asendus. Tegemist on esemega, mida kannaksin igas situatsioonis, olgu see siis tänaval või auhinnagalal. Minu arvates on bomber-jakid viisakad, ent samas pole nad kaotanud oma usutavust. Sama võib öelda ka ülejäänud kollektsiooni kohta, mida iseloomustab tegelikult ühtne stiil ‒ esemeid annab hõlpsasti omavahel kombineerida ja hea tulemuse saavutamiseks ei pea pikalt pead murdma. Kollektsioonis leidub ka mängulisust ‒ hoody’sid kombineeritakse näiteks viigipükstega jne.

Intervjuu: The Weeknd disainis koostöös H&M'iga vinge kollektsiooni!

Millised esemeid pead lemmikuteks?

Mulle meeldib kollektsiooni puhul ennekõike fakt, et sellest hoovab identiteedi- ja kogukonnatunnetust. Esemed nagu bomber-jakid, hoody’d ja kunstnahast jakk kujutavad tabavalt LA tänavastiili, mis tulvab laiali ülejäänud maailma. Seda mehed just rõivastumise puhul otsivadki – tunnet, et nad kuuluvad klubisse, mõnda hõimu. Kollektsiooni esemed just seda võimaldavadki.

Kui saaksid anda vaid ühe stiilisoovituse, millega kogu aeg täppi panna, siis mis see oleks?

Usalda rõivastumisel oma instinkte. Ära arva, et pead alati olema efektne või et su rõivastus peab röökima tähelepanu järele. Mõnikord piisab väikestest detailidest, et oma olemust näidata. Sarnaselt muusikale – väga hõre produktsioon võib tegelikult osutuda ülimalt keerukaks rajaks. Leia rõivastudes oma väljendusviis. Ise olen üha enam hakanud kombineerima tänavastiili ametlikemate rõivastega. Minu arvates loovad need koos üsna värske look’i.

Intervjuu: The Weeknd disainis koostöös H&M'iga vinge kollektsiooni!

Kollektsioon saabub 2. märtsil müügile kõikidesse H&Mi Eesti kauplustesse ja e-poodi.