Intervjuu: koreograaf Alisa inspiratsioonist, loomingust ja armastusest tantsu vastu

Nike Air Max saab 30. aastaseks. Juubeli puhul oleme märtsikuus keskendunud just selle ikooni pärandile. Hamletil on selle mudelisuunaga väga eriline suhe, kuna justnimelt Air Max pani aluse Hooligan Hamleti kui elustiili ajakirja sünnile. AirMax on inspiratsiooni, kire, tahtejõu ja unistamise kehastus nii mitmel levelil. Tähistame seda loomingulise vabaduse ja eneseväljenduse kuud tutvustades kohalikke loomeinimesi, kes vormivad meie tulevikku ja sütitavad noori olema parim versioon iseendast. Peatükk 1 ja luubi all on koreograaf ning tantsija Alisa Tsitseronova.

 

Räägi sellest, kus sa üles kasvasid – kuidas on need kohad mõjutanud seda, kelleks tänaseks oled saanud?

Kasvasin üles Tallinnas. Kogu lapsepõlve veetsin enamasti tantsustuudiotes. Kindlasti on kõik inimesed ja kohad väga mõjutanud seda, kes ma täna olen ja, milline on mu looming, kuid Tallinn on väike linn, mis ei anna just väga palju võimalusi edasi arenemiseks. Ma olen alati tahtnud maailma vallutada ja olla uhke selle üle, et tulen väiksest kohast. Ma tahan inspireerida noori, kes tulevad pisikestest linnadest ja öelda neile, et unistused on väärt taga ajamist.

 

Intervjuu: koreograaf Alisa inspiratsioonist, loomingust ja armastusest tantsu vastu

 

Kirjelda enda meelelaadi loojana. Kuidas näed maailma ja enda rolli seal sees?

Ma olen artist, kes näitab oma kehaga, kuidas ta muusikat tunnetab. Ma soovin inimesi õnnelikumaks teha. Ma tahan, et kui nad minuga tantsivad, minult õpivad, siis ma motiveerin neid ja mis kõige tähtsam – panen neid naeratama. Nendes emotsioonides on nii palju jõudu.

 

Kirjelda, kuidas sa end koreograafiat luues tunned? Mida see protsess sinu jaoks tähendab?

Tunnen ennast õigel ajal õiges kohas – õnnelikuna, tehes seda, mida ma kõige rohkem naudin. Leian tõelise connectioni muusikaga ja lasen kehal luua.

 

Intervjuu: koreograaf Alisa inspiratsioonist, loomingust ja armastusest tantsu vastu

 

Millistest sündmustest, kohtadest, tunnetest ammutad inspiratsiooni?

Enamjaolt on mu suurim inspiratsioon muusika ise. Tihti peitub inspiratsioon ka mu elusündmustes, nii positiivsetes kui ka negatiivsetes.

 

Mida tähendab sinu jaoks enesekindlus? Kas see on alati olnud osa sinu iseloomust, kas oled selle enda jaoks protsessi käigus leidnud?

Enesekindlus tähendab minu jaoks eelkõige positiivset enesehinnangut, rahulikkust ja julget sammu. Arvan, et tantsutreeneriks hakkamine aitas mul enesekindluse leida, kuna pidin tihtipeale stressirohketest situatsioonidest läbi käima. Nii see rahulikkus samm-sammult sinus kasvabki.

 

Mis on suurim takistus, mille oled ületanud, et jõuda siia, kus täna oled?

Ei tea, kas tohib seda just takistuseks nimetada, aga kuna reisin väga palju, siis pean ütlema, et enda perest ja sõpradest eemalolek on mentaalselt raske olnud, kuid ka selle rutiiniga õpib elama.

 

Kas sul on eeskujusid, inimesi, kellelt elusristteedel tahaksid nõu küsida? Kuidas nad Sind inspireerivad?

Ema, õde, vanaema – parimad naised mu elus <3 Inspireerivad mind elu kõigis aspektides.

 

Intervjuu: koreograaf Alisa inspiratsioonist, loomingust ja armastusest tantsu vastu

 

Põhimõte, mis sind elus edasi on viinud ja tugevana hoidnud.

Loomine, loomine, loomine ja hullumeelne 24h lõpmatu armastus tantsimise vastu. See mu põhi energiaallikas ja drive.

 

Kuidas kirjeldab su stiil seda, kes sa oled?

Riietun alates väga mugavast sportlikust look’ist kuni kõrgete kontsade ja täismeigiga komplektini välja. Armastan kõiki neid “nägusid” ja ei soovi kunagi ühte nendest valida.

 

Intervjuu: koreograaf Alisa inspiratsioonist, loomingust ja armastusest tantsu vastu

 

Sinu esimene paar Nike Aire Max’e?

Enda esimesed Air Maxid sain umbes 3-4 aastat tagasi ja kui piltikult rääkida, siis pole siiani suutnud neid jalast võtta!  See bouncy tunne jalge all on imeline. Need on ideaalsed pikkadeks jalutuskäikudeks, reisimiseks, külmemaks ilmaks, et enda outfitile viimane vunk juurde anda — see on minu jaoks ideaalne jalanõu.

 

Üks sõna mis su loomingut kõige paremini iseloomustab, kokku võtab. Ja siis üks sõna, mis sind ennast kõige paremini kirjeldab.

Minu loomingut: water. Mind: sensitive.

 

Intervjuu: Liisa Ennuste
Fotod: Felix Laasme
MUA: Liisa Leetma
Stilist: Mariliis Niine