Riia ketsipood Commune pakub lätlastele laia valikut häid ketse

Mõeldes vähegi kirjuma tänavapildiga Euroopa linnadele nagu Kopenhaagen, London või Berliin, ei ole sealsetel ostutänavatel midagi uut, kui märkad üksteise otsas paiknevaid kvaliteetseid ketsipoode. Nüüd on üks selline avanud uksed ka otse Riia südames – sneakerstore Commune! Sattusin Riia moenädalal ka sealt läbi hüppama ja minuga rääkis idee autor, Agneshka Rutkovska, kes Hamleti lugejatele võõras ei tohiks olla.

Commune pole mingi järjekordne ainult adidas Superstar’e ja Old Skool Vans’e müüv pood, vaid sneakergirl Agneshka vastutab selle eest, et lettidel oleks valikus ka tõeliselt efektseid ja limiteeritud kogustes ketsipaare, millest Baltikumis veidi aega tagasi vaid unistada oleks võinud. Kaupluse puhul on lätlanna ammutanud inspiratsiooni maailmaklassi poodidest nagu Kith, Solebox ja Nakedcph. “Viimasest kusjuures leiab tihti väga vingeid asju, mis mujal ehk on juba sold out,” teab Agneshka. Viietunnine autosõit Riiga tasub end ära, kui saad otse siit (ja suure tõenäosusega palju väiksemas järjekorras seistes) osta mõne limiteeritud kogustes müüdava mudeli, mille väärtus järelturul tõuseb tähtedeni.

 

Riia ketsipood Commune pakub lätlastele laia valikut häid ketse Riia ketsipood Commune pakub lätlastele laia valikut häid ketse

 

Miks Agneshka üldse oma poe avas? “Töötasin aastaid sarnase poe heaks Riias, aga tundsin nüüd, et tahaks tuua Lätti ja üleüldse Baltikumi vingemaid mudeleid,” räägib ta. “Siin kandis lihtsalt ei olnud seni ühtegi tõeliselt head ketsipoodi ning kuigi tihti peab esimestel aastatel üks pood vaeva nägema, et brändid üldse seda usaldama hakkaksid, siis mina olin selles maailmas juba aastaid töötanud ja õnneks mind juba usaldatakse.”

 

Riia ketsipood Commune pakub lätlastele laia valikut häid ketse

 

Soov ägedamate mudelite vastu on Lätis järjest kasvanud ja kui varasemalt tuldi poodidesse küsima vaid kõige tuntumaid mudeleid, siis täna nõuavad paljud kliendid rohkemat. “Näiteks naised nõuavad järjest enam Rihanna Puma FENTY Creepereid, Air Force’e ja ka Reebokit,” tunnistab ta. “Kuna Lätis ei ole PUMA’t, loodame ka seda varsti klientidele pakkuda ja äkki kunagi ka Jordaneid. Plaan on tulevikus teha koostööd ka erinevate brändide ja tuntud disaineritega.”

Tšeki ka Commune kodulehekülge.

 

View this post on Instagram

Külastasime uut Riia ketsipoodi @communestore

A post shared by Life X Hooligan Hamlet (@hooliganhamlet) on