Kes on juuksevõlur Helen Heinroos?

Kui sul on käeulatuses internet ja silmad peas, siis ilmselt oled kokku puutunud erinevate artistide, fotoshuutide jms taustajõudude nimistus nimega Helen Heinroos. Helen on üks äärmiselt inspireeriv, andekas ja sihikindel naisterahvas, kes hoiab eestlaste lipu kõrgel valdkonnas, millega sina ilmselt iga päev kokku ei puutu. On tagumine aeg silmaringi avardada. Lisaks on see juuksevõlur püsti pannud ka täiesti oma salongi Kalamaja piiril, mida tasub kindlasti külastada. Enne seda aga loe intervjuud ja mõtle kaasa ning vaata ka pilte Heleni loodud värvimaagiast meie oma Gita juustes.

 

Kes on juuksevõlur Helen Heinroos?

 

Inimesed väsivad tihti oma tööst, isegi unistuste tööst. Mis on sinu töö juures see kõige parem osa, millest sa kunagi ei tüdine?

Mu töö on väga erinev, kuigi see on alati seotud juustega. Igapäevaselt tegelen klientidega juuksuritoolis (lõikan ja värvin jne), teiseks osalen erinevates projektides: photoshoot‘idel, koostööd ajakirjadega, moeshow‘d jne. Salongitöö kõrvalt koolitan juuksureid, näiteks teen suuri juukseshow‘sid laval ja one 2 one koolitusi väiksematele gruppidele. Põnevust tekitab see, et tänu tööle kohtud koguaeg uute inimestega ning puhas rõõm on see, kui klient on rahul sellega, mida sa talle pähe tegid.

 

Kes on juuksevõlur Helen Heinroos?

 

Kas hakkasid varakult selle elukutse suunas tööle või tuli see kuidagi ise sinu juurde? Kelleks sa lapsepõlves saada tahtsid? 

Ma ei mäleta, kas soovisin juuksuriks saada. Pigem tuli see sellest, et mu ema avas 22 aastat tagasi Pireti Ilusalongi. Ta ise pole juuksur ja tal polnud ka eelnevat kogemust iluäris. Mäletan, et alguses pätsasin salongist värvilisi juuksevärve, millega sai liivakoogikestele ilusaid glasuurpilte peale joonistada. Varakult hakkasin ka sõprade päid värvima ja lõikama. Eks oma salongi kõrvalt olengi vaikselt õppinud hindama raha väärtust, head klienditeenindust ja et tuleb vaeva näha karjääri nimel – kuldkandikul ei tooda sulle midagi ette ja kõige olulisem on teha tööd, mida armastad.

Kindlasti on sul mõni teistest meeldejäävam SEE projekt olnud. Mis projekt see oli ja, mis selle sinu jaoks eriliseks tegi?

Võitsin 2015. aastal Las Vegases auhinna Goldwell Colorzoom Stylist Favorite Award. Selle üle on mul ülimalt hea meel, sest sain tähelepanu nii Eestis kui ka mujal maailmas. Võit on aidanud avada nii mõnegi ukse, et karjääriredelil kõrgemale pürgida. Huumorika kogemuse sain ma Los Angeleses elades – sattusin Russel Brandi ja Noel Fieldingu live telesaatesse, kus nad siis lõikasid mulle uue sonksi, mille pidin küll hiljem üle lõikama.

 

Kes on juuksevõlur Helen Heinroos? Kes on juuksevõlur Helen Heinroos?

 

Sinu soengu kandjaid võib nimetada kanvaseks, mille peale oled oma kunsti loonud. Kuidas sa erinevate värvilahenduste peale tuled?

Mulle meeldib värve omavahel kokku segada ja katsetada erinevaid asju. Nii saab erinevaid huvitavaid tonaalsusi. Värvid saab mängima panna erinevate värvimistehnikatega. Kõik oleneb kliendist – kui avatud ta on, mis stiili ta kannab, kus ta töötab jne. Tuleb leida sobiv. Tihti on nii, et uute inimeste puhul teed alguses klassikalisemaid värve ning siis aja jooksul usalduse kasvades hakkad vaikselt erinevaid värvinüansse juurde lisama.

Nike disainer Tinker Hatfield rääkis pika loo, kuidas tema üks suurimaid ideid tuli arhitektuurivaldkonnast. Mis sind oma valdkonnast väljaspool inspireerib? Kust tulevad uued mõtted?

Kogu elu, loodus, samuti arhitektuur. Värviideid saab kõikjalt – näiteks hetkel olen road trip‘il Dominikaani vabariigis ja inspireerivad on siinsed tonaalsused, need on väga erinevad Eesti omadest. Kindasti mängib oma rolli kaasaegne tehnika, tuleb jälgida oma valla tegijaid Pinterestis, Instagramis ja Facebookis, nendelt üht-teist üle võtta ja luua miskit omanäolist.

 

Kes on juuksevõlur Helen Heinroos? Kes on juuksevõlur Helen Heinroos?

 

Su töö juures on välimus olulisel kohal, aga millised sisemised väärtused sulle hingelähedased on? Mida pead üldse elus oluliseks?

Ausust, sõbralikkust, heatahtlikkust, abivalmidust. Alati ei pea kõik väärtused materiaalsed olema. Mulle meeldib ka naturaalmajandus ehk teene teene vastu. Küll aga ei meeldi mulle võlgu jääda, sest see ajab inimesed tülli.

Kas mingil hetkel teel juuksuriks, teel oma salongini, on sul olnud tunne, et jätad kõik pooleli? Kui jah, siis mis sind sellest august välja tõi?

Mul on salong nii uus veel, et seda tunnet pole tekkinud. Aga see tunne on küll olnud, et ei jõua kõike korraga ära teha. Aega jääb päevas väheks. Samas ei tohi üle rabeleda ja olen õppinud asjadele vahel ka “ei” ütlema, sest enda tervis on kõige tähtsam.

Kuidas sa teistest juuksuritest erined, mida pead oma märgiks?

Iga isiksus on eriline ja kindasti kõik teevad oma tööd hästi. Olen loonud oma brändi ja tänu sellele olen loonud uusi töökohti, andnud võimaluse juuksuritel edasi areneda ning motiveerin neid. Aga mul on alati eesmärgid  ja kui üks neist saab täidetud, siis ronin kõrgemale ja võtan uued eesmärgid käsile. Soovin võita rahvusvahelise Goldwell Colorzoom võistluse, et saaksin luua ülemaailmselt oma trendi. Pean tähtsaks alati parimat kvaliteeti ja klienditeenindust pakkuda. Isegi, kui vahel on paha tuju, siis tuleb see lihtsalt koju jätta.

 

Kes on juuksevõlur Helen Heinroos? Kes on juuksevõlur Helen Heinroos? Kes on juuksevõlur Helen Heinroos?

 

Ja lõpetuseks muidugi kõige põletavam küsimus, oled ise korralik juuksevõlur, aga kes sinu enda juustega imesid teeb?

Mulle meeldib käia erinevate juuksurite juures ja lasta neil omale miskit uut pähe teha. See on ühtlasi tore võimalus näha, kuidas kolleegid tööd teevad ja ise nautida. Ja loomulikult oma Helen Heinroos Hair salongi juuksuritel lasen oma juustega mässata. Idee tuleb tavaliselt minult, aga kui juuksuril on visioon, siis lasen katsetada. Juukseid teeb mul tavaliselt see, kellega mul vaba aeg klapib.

 

Helen Heinroosi foto: Krõõt Tarkmeel
Intervjuu: Ülli Saar
Fotod: Hooligan Hamlet
Modell: Gita Siimpoeg