Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi

Viimasel ajal üle maailma üha enam kõlapinda teeniv soomlaste Karhu tähistab sel aastal oma 100. aastapäeva.

Juubeli puhul avaldadakse au ka ühele kuulsamaile Soome jooksjale Paavo Nurmile, kellenimelised mängud (Paavo Nurmi Games) kodulinnas Turkus tähistavad samuti sel aastal ümmargust 60. toimumisaastat.

Paavo Nurmi on üks edukamaid olümpiasportlasi läbi ajaloo. 22 maailmarekordit ning 9 olümpiakulda on saavutused, mis kirjutasid algupärase Flying Finn’i ajaloo raamatutesse. Lisaks suurepärastele tulemustele on Paavo Nurmi oluliselt mõjutanud jooksujalatsite käekäiku. Nimelt oli 20ndatel ja 30ndatel vaikiv kokkulepe, et joostakse üleni mustades naelikutes. Nurmi aga hakkas kasutama üleni valgeid känguru nahast Karhu naelikuid, mis oli tol ajal täiesti ennekuulmatu. Ilmestamiseks fakt, et 14 aastat järjest kesk- ja pikamaajooksudes võitmatuna püsinud Paavo Nurmi rekord oleks võinud lõppeda juba varem, sest osade võistluste korraldajad ei olnud esiti nõus teda selliste häbiväärsete naelikutega võistlema laskma.

 

Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi

 

Karhu paneb kogu selle loo Synchron Classic mudelisse. Valge-musta värvi komboga ketsil on kasutatud eriti kvaliteetset ja pehmet nahka koos nende viimase aja tehnoloogilisemate materjalidega. Kannale on laseriga lõigatud Paavo Nurmi allkiri ning sisetaldadel on kujutatud kõik Paavo Nurmi olümpiasaavutused.

 

Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi

 

Väike kogus ketse müüdi juba 6. mail Karhu uues Helsingi poes, aga suurem väljalase leiab aset homme, 13. mail. Lisaks Karhu enda poodidele tulevad ketsid müüki ka näiteks Patta ja Footpatroli poodides.

Helsingis toimetav ketsibutiik good kicks aitab samuti Karhu x Paavo Nurmi Games ketsi reliisile kaasa. Good kicks ja Karhu on disaininud kaks teemakohast t-särki ja ühe paari klassikalisi spordisokke. Kõik kolm on kaunistatud nii good kicksi motoga “all good” kui ka Karhu M logoga. See on see sama logo, mille nad pidid kasutusele võtma 60ndatel pärast seda, kui nad olid 3 triibu õigused müünud ühele saksa firmale pudeli viski ja praeguses väärtuses 1600 euro eest.

 

Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi Karhu tähistab 100. aastapäeva ja tunnustab Soome jooksulegendi