Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos

2017. aasta üks suurimaid ketsimüsteeriumeid on lõpuks lahenduse leidnud. Päris lõpplahenduseks ei saa seda vist veel tegelikult nimetada, aga vähemalt on meil spekulatsioonide ja teadmatuse asemel lõpuks hulk kinnitatud infot.

Off-White on hetkel kõige kõvem asi selles mängus. Kui sinu jaoks on kõige kõvem asi Yeezy või Supreme, siis Off-White on samasugune asi. Ainult, et natuke kõvem. Off-White’i asutaja on disainer ja creative Virgil Abloh. Mees on oma ala tõeline imelaps. Tema esimesed suuremad sammud olid sellised pisikesed asjad nagu Jay Z ja Kanye Westi albumi “Watch The Throne” ümbris ja streetwear label Pyrex Vision. Lühidalt ja lihtsalt – Off-White on disaineri Virgil Ablohi rõivabränd, millest sa võiksid nüüdseks juba teada.

 

Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos

MellowedHigh/HYPEBEAST

 

Aasta algusest on väikeste tükikestena lahti rullunud Off-White x Nike koostöö. Ühe esimese viitena nägime 2016. aasta detsembris musta Air Force 1, mis erinevate kollaboratisoonide toel oli üks aasta suurimaid tagasitulijad. Seega tundus Virgil Abloh’i disainitud Air Force 1 loogilise jätkuna. Avalikkkuseni aga need mustad Air Force 1’d tol hetkel ei jõudnudki. Käes aasta 2017 ja varakevadel ilmusid interneti avarustesse pildid Nike Blazer Mid’ist. Pisut imelik mudelivalik selliseks glamuurseks koostööks, aga haip oli juba korralik. Siis hakkasid levima pildid Off-White X Air Jordan 1’st ning hakati rääkima ka võimalikkust suuremast koostööprojektist Nike ja Virgil Ablohi vahel.

Siit-sealt jõudis veel läbi käia viiteid teistele mudelitele, millele Virgil käed külge oli pannud. Aga üks esimesi märgilisi hetki oli juunis, kui Virgil täiendas Off-White Air Jordan 1 oma käekirjaga ning saatis need siis “juhuslikele sõpradele”. Ka Michael Jordan sai ühed.

 

 

Aga ka sellele aktsioonile ei järgnenud suureks üllatuseks ühtegi reaalset reliisi. Läbi suve näitasid erinevaid Off-White ketse kõik suuremad staarid, interneti avarustes liikus ohtralt pildimaterjali, aga tavalisele inimesele jäid ikka veel tühjad pihud. 21. augustil aga lõpetati kõikide ketsipeade piinad ning pandi lõpuks punkt kõikidele spekulatsioonidele. Virgil ja Nike avalikustasid oma grandioosse koostööprojekti, mis kannab nime “The Ten”.

 

Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos

 

Ametliku pressiteate põhjal teame nüüd, et Nike üks ambitsioonikamaid koostööprojekte valmis 10 kuu jooksul ning see keskendub 10-le ikoonilisele mudelile Nike’ilt, Jordan’ilt ja ka Converse’lt. 10 kuud on aeg, mida peetakse ühe  ketsi valmimise ajaks ideest kuni reaalselt müüki minevate paarideni. Seega sama ajaga valmsitada 10 erinevat ketsi on juba saavutus omaette. Põhjus, miks Converse on siia Nike ja Off-White projekti eksinud on väga lihtne, Converse kuulub korporatsiooni Nike Inc. alla.

 

“REVEALING”  

Kogu 10 mudeline kollektsioon on jagatud kaheks osaks – “REVEALING” ja “GHOSTING”.  “REVEALING” 5 mudelit on disainitud oma väljanägemiselt olema võmalikult kättesaadavad. Jättes mulje käsitsi lõigatud ja taaskasutatud materjalidest. Need 5 mudelit on Air Jordan I, Nike Air Max 90, Nike Air Presto, Nike Air VaporMax ja Nike Blazer Mid.

 

Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos

 

Virgil on nüüdseks juba aastaid rääkinud soovist kogu moemaailma demokratiseerida ning muuta see kättesaadavaks kõigile. Proovides oma tegemistega näidata, et kõik, mis on disainitud, on väga subjektiivne. Ja moemajade loodud illusioon millesti kättesaamatust on puhas farss ning see ei peaks nii olema. Nende 5 ketsi disain peegeldab seda väga selgelt ja DIY mõttelaad kumab läbi kõigist viiest. Veel enam, Virgil postitas pärast ametliku pressiteate ilmumist Instagrami pildi, kus ta märkis, et koostöös projekti raames on kõigil inimestel ligipääs disaini õpetustele ja workshopidele interneti vahendusel.

 

 

Need nn workshopid on vist selle projekti ühed huvitavamad osad, lisaks ketsidele muidugi. New Yorgis ja Londonis luuakse spetsiaalsed “Nike OFF CAMPUS” nime kandvad ruumid, vastavalt 6. september ja 14.-17. september. Ja praeguseks hetkeks on kinnitatud ka otseülekanne New Yorgi “NIKE OFF CAMPUS” avamisest 6. septembril.

 

“GHOSTING”

Teine osa kollektsioonist on edasiarendus “REVEALING” põhimõttest. Disainis on kasutatud korduvaid läbipaistvaid materjale, et veelgi enam avada iga disaini iseloomu. “GHOSTING” kollektsiooni kuuluvad Converse Chuck Taylor, Nike Zoom Fly SP, Nike Air Force 1 Low, Nike React Hyperdunk 2017 ja Nike Air Max 97.

 

Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos Off-White x Nike – üks ambitsioonikamaid koostööprojekte tossukultuuri ajaloos

 

Ja nüüd siis kõige huvitavam info – reliisid. Septembris lastakse müüki esimsed 5 ikooni kogu kollektsioonist. “REVEALING” osa ehk siis Air Jordan I, Nike Blazer, Nike Air Presto, Nike Air Max 90 ja Nike Air VaporMax.

Müüki tulevad need NikeLab poodides erinevatel aegadel. New Yorgis 9.- 13. september, Londonis 18.-22. september, Milanos 21.- 25. september ja Pariisis 26.-30. september. Need ajavahemikud tunduvad küll natuke optimistlikult Nike poolt pandud olevat. Vaevalt, et need riiulis kauem püsivad kui mõned minutit. Aga äkki siis on oodata eriüritusi jms vastavates linnades ja poodides.

Kogu kollektsioon tuleb müüki novembris samuti NikeLAB poodides ja veel mõnedes valitud spetspoodides.