TOP5: Parimad eestikeelsed alternatiivid kui “Despacito”-st on kõrini

Teate seda lugu, mille Justin Bieber oma remixiga kõikide edetabelite tippu viis? Viimane kord kui selline “mostly spanish” lugu nii tipus oli, laulis maailm “despasiiito” asemel “eeeee makarena!” ja see oli 20 aastat tagasi. “Despasito” on põnev träkk, ükskõik millise nurga alt me seda vaatame. Täielik fenomen. Fakt, et seal räpib iluoperatsioonidega üle valatud (ei ole ametlik fakt) Daddy Yankee, kelle viimane (meie hinnanguliselt viimane) lugu oli “Gasolina”, on muidugi maailmaime omaette. See, et Bieber seda lugu enne fenomeni staatusesse tõsumist kuskil ööklubis juuatäis peaga sõnadega “Despasiito – I don’t know the words so I sing borrito…” laulis on teine maailmaime. Aga kas te teadsite, et eestlaste jaoks ei ole “Despasiito” midagi uut. See lugu on meil ammu-ammu sisse lauldud. Siin on nimekiri Eesti lugudest, mis oleks Daddy Yankee asemel võinud kroonida 2017. aasta suvel maailma edetabelite tippe.

 

1. Bennex X Loudi X Jenny – Võta Vabalt

Kindel number 1 kandidaat selles nimekirjas! Väga meeldejääv refrään, suvine minek, hästi õnnestunud tervik. Kui selle träki peale paned, siis läheb tuju paremaks. Ma ei tea, miks või kuidas, aga see töötab iga kord. Ma arvan, et Daddy Yankee brausis YouTube’i ja sattus selle sama loo peale ja kopeeriski lihtsalt lampi kogu kontseptsiooni Ida-Euroopast maha. Peaks vist kohtu abiga raha küsima nagu see TLC tsikk, kes Ed Sheerani “Shape Of You” eest tagant järgi mingi miljoni sai.

 

2. A-rühm – Palmisaar

See lugu on tegelikult “Despacito”-le konkurent, kui rääkida suurtest lugudest. Põhiline asi, mis seda träkki kõnealuse megahitiga seostab, on hea tuju, mis mõlemat lugu kuulates paratamatult peale tuleb. Tahaks särgi eest puruks rebida ja päikeseprillid peas peosaali siseneda. Palja alakehaga.

 

3. Kenito – Läbi tule ja vee

Täpselt ei saa sõrme peale, mis selles loos on, aga eritab korralikult “Despacito” lõhna. Äkki see kitarri asi? Või mingi meloodia? Muidugi! Tean küll. Loo esitaja – Kenito! Kui ta oleks loo refräänis laulnud hoopis, et kes selle loo autoriks on, oleks võinud vabalt selle aasta globaalne hitt olla just see sama lugu (by kee-niitoo…. paramapmapa..)

 

4. Metsakutsu feat. Bob, Lauri Pihlap – Kõik On Chill

Ma panin selle loo siia näitamaks, et “Despacito” sarnasus pole mingi halb asi või midagi, mida häbeneda. Antud trackil pole “Despacito” vaibiga väga küll pistmist, aga olgem ausad, sarnane emotsioon tekib ikka, kui mõlemad lood üksteise järel peale panna. Lisaks on see ikka massiivselt underrated track. Tänaseks juba 8 aastat vana suvebänger, kus teeb kaasa legendaarne Lauri “Lowry” Pihlap.

 

5. Antu feat. Tõnu – Viimane suvi

No kurat, täpselt sama lugu ju! Mulle tundub, et refrääni laulab isegi sama kutt, kes “Despacito” loos. Ei ole? Kindel, et ei? Päikeseprillid on küll samad. Vist kogu nimekirjast minu isiklik lemmik. Suwwwwwi ei ole veel läbi!