Sip€lga 14: “Poleks ise kunagi arvanud, et mu naljaprojekt nii suureks saab.”

Kodumaine räpiskene ei ole juba ammu enam kindlad kõigile tuttavad põhigängid ja nende alla kuuluvad mitte nii edukad sõbrad. Eestikeelne hip-hop on muutunud väga mitmekesiseks ja uusi artiste tuleb täiesti ootamatutest ilmakaartest täiesti ootamatutes kogustes. Nimed saavad suureks ja koguvad populaarsust, ilma kellegi heakskiiduta. Rahvas tahab meelelahutust ja tume, sünge ning ennast liiga tõsiselt võttev ajastu hakkab tasapisi lõppema. Selle tendentsi üheks tõestuseks on nähtus nimega Sip€lga 14. YouTube’is ja Soundcloudis juba mõnda aega laineid lööv projekt võidab räpikuulajate südameid klikk-kliki kaupa.

 

Misasi täpselt on Sip€lga 14? Kes sa/te olete? Kust sa/te tulete? Mitu liiget kokku? Kes mida teeb?

Sip€lga on lihtsalt Tallinnast pärit noorsand, kes teeb seda, mis talle meeldib. Sip€lga ise olengi mina, Daniel, aga minuga teevad tihti koostööd ka head sõbrad Vintpüss ja Jung Karl.

 

 

Mida Sip€lga 14 saada tahab? Miks te seda teete, mida te teete?

Luudasid, aineid ning vahel ka raha. Enamjaolt raha.

 

Kellest te Eestis paremad olete? Kas üldse olete ja kui, siis miks?

Ei taha ennast teistega võrrelda, kõik ajavad Eesti musaskenel enda asja. Proovin eelkõige olla Eestis originaalne ning tuua kuulajate ette freshi ja veidi ”naljaga pooleks” kraami.

 

Tegite koostööd 5miinusega. Kuidas see kulges? Kas Sip€lga 14 ja 5miinust on sarnased projektid?

Kulges väga kiirelt ja libedalt. Väga muhe kamp on. Sarnasuse koha pealt ütleks, et mõlemad oleme projektid, mis tekkisid spontaalselt ning ei võta ennast liiga tõsiselt.

 

 

Internetis on teie lugudel rohkem kuulajaid, kui on erinevat liiki kanepitaimi kanepimehe kodus. Kust teie arvates selline populaarsus tuli?

Alguses levis puhtalt sõprusringkonna kaudu. Ma olen ise väga minimaalset Sip€lgat promonud ning seda ka ainult livedel. Poleks ise kunagi arvanud, et mu naljaprojekt nii suureks saab.

 

 

Mis edasi saab? Tuleb plaat? Tuleb plaadileping?

Siinkohal tasub mu twitteriga kursis olla, kus ma annan sellest kõigest teada, kui aeg on küps.

 

Sip€lga 14 Soundcloud
Sip€lga 14 Twitter
Sip€lga 14 Instagram

Täägid: