Soomes toimus esimene suurem ketsiüritus SneakerBash 2017

Lähiriikides hakkab ketsikultuur tasapisi võtma täitsa arvestatavaid mõõtmeid. Alles eelmisel aastal toimus Leedu esimene väike, aga armas ketsikogunemine. Kohal oli sõpruskond, aga ilmingud nähtusest on meie regioonile märkimisväärsed. Selgelt on muidugi tunda, et Baltikumist väljaspool on asjad natuke kaugemale arenenud ja nädalavahetusel soomlaste korraldatud ketsikogunemine SneakerBash 2017 nägi välja nagu täitsa päris asi.

 

Soomes toimus esimene suurem ketsiüritus SneakerBash 2017 Soomes toimus esimene suurem ketsiüritus SneakerBash 2017

 

Ürituse korraldamise idee sündis kui kolm soome kutti Scott Gold, Besnik Konjuhaj ja Paavo Jokinen tutvusid kohalikus ketsifoorumis. Pandigi paika plaan korraldada Soome oma SneakerCon. Üritus toimus vanas tehases nimega Konepajan Bruno. Kohal olid kõik ketsihuvilised, ketsimüüjad ja ka suuremad Soome ketsipoed nagu Ballzy, Beamhill, My Favorite Things, Beyond StoreSolemate pakkus ketsipuhastusteenust ning avatud oli mitu spetsiaalset söögikohta. Ürituselt käis päeva jooksul läbi üle tuhande inimese. Esinesid mitmed LIVE esinejad nagu Töölön Ketterä, Cledos ja Deezydavid  ja atmosfäär oli mõnus. Toimusid erinevad vestlusringid, kus teiste seas võttis sõna näiteks Soome üks suurim sneakercollector ja räppar BrädiResellerid, kes soovisid üritusel oma ketse müüa, pidid varasemalt endale laua broneerima ja neid oli kohal üsna mitu. Rikkamatel ostjatele oli saadaval kõike – alates adidas Yeezy Boostitist kuni Air Jordan 4 “KAWS”-ideni välja.

 

Soomes toimus esimene suurem ketsiüritus SneakerBash 2017

 

Koostöös poega Beamhill toimus terve päeva vältel 5 Yeezy Boost raffelit (ehk siis nagu loosimist või nii). Osa said võtta kõik kohapeal olnud inimesed. Välja loositi adidas Yeezy Boost “Zebra”, “Bred”, “Oreo”, “Cream” ja “Black Green”. Mõistate selle raffle skaalat? Internetis tavalisest Yeezy raffle‘ist võtab osa 17469279820 inimest üle maailma ja võidu võimalus on 1:17469279820. Seal võistlesid kohapeal olnud inimesed omavahel. Asja juures oli ka stiilne konks – nimelt kõik välja loositud Yeezid tulid ilma karbita ja need tuli kohe seal samas kõigi silme ees ka jalga panna.

 

Soomes toimus esimene suurem ketsiüritus SneakerBash 2017

 

Suur-suur aitäh meie Soome korrespondendile @mikkovbl, tänu kellele see artikkel sündida sai. Kui lugejal tekib küsimus, milline näeb välja näiteks üks Euroopa suurimaid ketsiüritusi Sneakerness, siis meenuta meie pildistatud fotogaleriid Amsterdamist SIIN.

Täägid:

comments powered by Disqus