Azma VS Arop – üks vana hea räpitüli kütab taas kirgi

Hiljuti käis üks ootamatu pauk. Õnneks mitte päris pauk, vaid pixlitest ja koodist koosnev digipauk. Hanf Kungi räppar Azma tulistas oma sotsiaalmeedias digiautomaadiga ja valangu sihtmärgiks ei keegi muu kui üks suuremaid mc-sid Eestis – Arop. Esialgu arusaamatuks jäävatel põhjustel sõimab Azma oma sotsiaalmeedia postituses Aropit pasakotiks. Teksti saadab Photoshopiga hoolikalt meisterdatud visuaal, kus näeme kõrvuti Aropit koos Justin Bieberiga. Azma kutsus oma fänne üles postitust ka jagama, eesmärgiga maha pidada Eesti sajandi räpi battle Azma vs Arop. Teema on intrigeeriv, kuid esialgsel süvenemisel mõjub üleskutse siiski rohkem tavalise sotsiaalmeedia naljana, sest pöördumises ei ole kuskil lahti seletatud vihapurske täpsemaid asjaolusid – noh näiteks, et miks või millest või kust selline asi üldse alguse sai?

 

 

Naljaks peab Azma otsest tülinorimist ka teema peategelane Arop, kes reageeris üleskutsele oma Instagramis üle Grammilinna kõlava naerupahvakaga. “Mingit bättlit ei tule, väike poiss!” ütles Arop selgelt välja oma Instagrami LIVE storys. Arop, nagu ka meie siin, ei saanud aru Azma probleemi otsestest põhjustest ning oli üleskutsest kuuldes sama üllatunud kui tema fännid. Asjaolude selgitamiseks otsustas ta Azmale otse helistada ja tundub, et paremaks nende vahelised suhted sellest telefonikõnest ei läinud. Aropi Instagrami LIVEst tuleb välja, et selgitamise asemel otsustas Azma telefonikõnet hoopis salvestada ja ähvardas seda lindistust ka oma sotsiaalmeedias jagada. Põnev. Arop kutsus Azmat telefonikõnede asemel lindistama reaalseid lugusid, mis on mõlema artisti fänne silmas pidades väga hea mõte. Oma Instagrami LIVE lõpus lisas Arop, et sellise haleda liigutuse pärast on tema austus Azma vastu igatahes kadunud.

 

“Kunn peab oma sõnade eest seisma.” – AZMA

 

Et jõuda probleemi tuumani, pöördusime probleemi algataja ehk Azma poole, kellel palusime asja natuke selgitada. “Kunn peab oma sõnade eest seisma. Teised räpparid on tema arvates möh-möh, aga samas bättlit ta ei tee,” kommenteeris Azma olukorda. Küsimuse peale, miks ta Aropi sellisel viisil battle‘le kutsus, vastas mees: “Et näidata, kui fake ta on. Ega ma ei arvanudki, et ta bättlima tuleb. Arop ütles, et ma tahan tema kuulsust endale ja sellepärast ta ei bättelda.” Loomulikult huvitab inimesi, et mis siis nüüd edasi saab. On olemas mingid telefonikõnelindistused, Aropi poolne ülekutse Azmale jutustamise asemel teha reaalseid träkke, hunnik segadust ja palju ootel fänne. “Edasi saab midagi küll, aga las teod räägivad enda eest. Osa telefonikõnest on mul lindis, aga sellega on mul oma väike plaan,” lubas räppar. Intervjuu lõpetuseks palus Azma ära mainida, et Aropi kuulsust ta kohe kindlasti ei soovi.

Arop on oma kärjääri jooksul erinevates sõnasõdades osalenud küll ja väga edukalt, ta ei ole kaotaja tüüpi. Samamoodi on väga käreda riimi poolest tuntud ka Azma. Tüli edasisi arenguid näitab meile aeg. Rahvas on igatahes kuumaks köetud.

TÄIENDATUD 27.10.2017:

Nagu oli arvata, andiski Azma välja diss-tracki, mis suunatud otse Aropile. Lugu kannab nime “Juku Arop”.

TÄIENDATUD 30.10.2017:

Arop sai loo kenasti kätte ja andis teada, mida ta sellest kõigest arvab. Peale Aropi kommentaare, otsustas ka Azma situatsiooni tagamaid natuke rohkem avada.

 

Meeldetuletuseks vaata Azma battleräppi Aropi hostitud sõnasõdade võistluselt “Battle For Sugar” SIIT.

Aropi foto: Marleen Muhuste