Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt “The Ten” Milano moenädalal

Kirjutasime küll pikalt ja laialt, aga ma tunnen, et meie ajakiri on siiski rääkinud kriminaalselt vähe selle aasta vaieldamatult TOP 1 sündmusest ketsimaailmas – Nike koostööprojektist, kus puldi taga moetööstuse imelaps Virgil Abloh. See oli asi, mida kõik ootasid ja samas ei osanud selle mastaapi ega käsitlust oodata mitte keegi. Virgil on disainer, müüt ja legend, mees, kelle vööl on selline aastate tagune möeröögatus streetwearis nagu PYREX ja loomulikult kõikide fuccboide niiske unenägu, valged diagonaalid, Justin Bieberi jakk ehk Off-White. Mul tõesti ei ole piisavalt ülivorme (ja mul on ülivorme päris palju), millega selgitada selle suurprojekti olulisust, kõiki neid nüansse, millega see ettevõtmine maailma praegu muudab. Seda sama maailma, milles me kõik koos eksisteerime. Proovin siis ilma ülivormideta.

 

Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal

 

Pikk jutt lühidalt – kümme legendaarset ketsisiluetti, mis Virgili poolt oma nägemuse järgi ümber disainitud. Kollektsiooni kontseptsioon on “DIY” (tee seda ise noh) ehk Virgil julgustab inimesi oma asju nö ise disainima. Selle mõtte edasi andmiseks on kõik kollektsiooni ketsid “diy” esteetikas – õmblused, markeriga tekstid, markeeritud tükid. Kollektsiooni nimi on “The Ten” ja see ilmub täies mahus novembris, aga pool ehk viis paari pre-reliisiti septembris neljas erinevas NikeLAB lokatsioonis üle maailma: 09. – 13. september New York, 18. – 22. september London, 21. – 25. september Milano ja 26. – 30. september Pariis. Ketsi ostmiseks oli vajalik eelregistreerimine internetis. Registreerijate vahelt valiti välja õnnelikud, kes said õiguse tossud endale soetada, aga ainult kohapeal, mitte interneti kaudu. Lisaks said nad osa ka Virgili läbiviidavatest disaini workshoppidest, kus lõiguti, kritseldati, ehitati ise ketse (see sama DIY kontseptsioon, millest juttu oli, eks). Rets!

Tänu Hooligan Hamleti Milani moenädala korrespondendi Aiki Niinemetsa fotoreportaažile, on täna, siin, praegu, nüüd ja kohe meil eksklusiivne võimalus kaeda kolmandasse lokatsiooni – Milano NikeLABi 21. – 25. septembril Milano moenädalaks üles pandud “The Ten” väljapanekut. Kohta, kus loosi võitnud õnnelikud oma ketse välja ostmas käisid ja, kus ülejäänud huvilistel oli võimalus oma silmaga üle vaadata kõik need kümme koostööprojekti raames valminud ketsi. Head nautimist.

 

Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal Eksklusiivne fotoreportaaž: Nike ja Virgil Abloh koostööprojekt "The Ten" Milano moenädalal

 

Veelkord aitäh abivalmile Aikile ülevaate eest. Veel täpsemat infot Nike ja Virgil Abloh projekti kohta leiab Nike kodulehelt. Kuna reliis on tõesti ülimalt piiratud ja ketse said ainult nendes neljas poes kohal käinud inimesed, on hetkel näiteks punase Air Jordan 1 järelturu hind 1200-1500€, VaporMax 800-1200€ jne. Lihtsalt infoks, kui keegi peaks tahtma endale ühte paari Ebayst soetada.